Hírek az amerikai turné előtt

are_they_leave.jpgMint ismert, a Juventus kerete hamarosan elutazik hagyományos nyári turnéjára, melyre ezúttal is az Amerikai Egyesült Államokban fog majd sor kerülni. Az olasz rekordbajnok elsőként július 23-án lép pályára a Barcelona ellen, majd pedig az AC Milan fog következni július 28-án, hogy aztán a csapat augusztus 3-án a Real Madrid ellen zárja a tengerentúli felkészülési időszakot. 

Ahogy arról az olasz média különféle forrásai is beszámoltak, a klub újdonsült sportigazgatója, Cristiano Giuntoli, legközelebbi munkatársával, Giovanni Mannával egyetemben nagy erőkkel dolgozik az együttes létszámának csökkentésén, ebből kifolyólag pedig a Torinóba visszatérő játékosok közül néhányan ki is kerültek az Öreg Hölgy keretéből, s nem utazhatnak majd el Amerikába sem. 

Max Allegri a sportigazgató döntésével összhangban elsőként Leonardo Bonuccit tiltotta el a csapat többi részével való közös munkától, mondván, hogy az egykori kapitány többé nem képezi részét a projektnek, mellette pedig Arthur, Denis Zakaria, Luca Pellegrini, Marley Aké, valamint Marko Pjaca is külön edzésmunkát végeznek. Weston McKennie, aki ugyancsak átadólistán van, csak amiatt térhetett vissza ideiglenes jelleggel az alakulathoz, mert Paul Pogba továbbra sincs jó fizikai állapotban, a mesternek pedig szüksége van plusz egy középpályásra a felkészülési meccseken. 

Bonucci a hírek szerint a hétvégén értesült Giuntoli és Allegri döntéséről, az eddigi információk alapján pedig nem sok esély mutatkozik arra, hogy a fejesek meggondolják magukat vele kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy a veterán középhátvédnek hamarosan új csapat után kell majd néznie. A 2010 óta – egy év megszakítással – a Bianconerinél szereplő futballista ennek ellenére hétfőn visszatért a Continassára, ahol a szurkolóknak kijelentette, hogy ő maga nem szeretne távozni, majd személyes Instagram-oldalán az alábbi szavakat tette közzé: "Végső soron csak a szív és a legbelső szándék a fontos. Ezért a mai nap, mint az eddigi években mindig, minden más ellenére is gyönyörű számomra."

A száműzött játékosok kivételével a Juve egyébként szinte teljes kerettel utazhat el az előttünk álló napokban, ám Paul Pogba helyzete a folyamatban lévő felépülés miatt továbbra is kérdéses, míg Gianluca Di Marzio arról írt, hogy Moise Kean útja ugyancsak bizonytalan, mivel az olasz támadó nemrég némi kellemetlenséget érzett a hajlítóizmánál, az orvosi stáb pedig egyelőre állapotának pontos kiértékelésére törekszik.