HIVATALOS: Pellegrini a Lazióhoz igazolt

pellegrini.jpgHivatalossá vált, hogy a játékos a Lazio csapatához igazol egy két évig tartó kölcsönszerződés keretein belül, mely bizonyos eredmények elérése esetén vételi kötelezettséggel párosul.

A Juventus témában kiadott közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"A 2019 óta a Juventus tulajdonában lévő Pellegrini az előző szezon első felét kölcsönben az Eintracht Frankfurt csapatánál töltötte, ahol 14 bajnoki és kupamérkőzésen lépett pályára, mielőtt a téli átigazolási szezonban a Lazióhoz került, melynek színeiben nyolc alkalommal szerepelt a Serie A, valamint a Konferencia Liga megmérettetései során.

Sok, sikert az új kalandhoz, Luca!"

Az AS Roma akadémiáján nevelkedett játékos Lazio szurkolónak vallja magát, és ez volt az egyik legfőbb oka annak, hogy annyira szeretett volna visszatérni a Biancocelestéhez másodjára is.

A klub az üzlet kondícióinak pontos részleteit is nyilvánosságra hozta a közleményben: 

"Torinó, 2023. augusztus 17.- A Juventus Football Club S.p.A. bejelenti, hogy megállapodás született a Società Sportiva Lazio S.p.A.-val Luca Pellegrini játékjogának ideiglenes, kölcsönben való átruházásáról, mely kölcsön két évig, 2025. június 30-ig lesz érvényes.

Az egyezség arra kötelezi a Laziót, hogy a 2023/24-es, valamint a 2024/25-ös idénykeet követően bizonyos sportszakmai célok teljesülésének esetén véglegesen is megszerezze a labdarúgó regisztrációs jogát. A végleges megvétel ellenértéke 4 millió euró lehet majd, melyet három pénzügyi éven belül kell kifizetni."