FRISSÍTVE 13:11-kor – Mercato-hírek (augusztus 17.)

mercato.pngBármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2023. augusztus 17-ének legfontosabb hírei.

00:00

  • Fabrizio Romano: Lazar Samardžić nem lesz az Inter játékosa, mivel a milánói klub nem tudott eleget tenni a játékos ügynöke által diktált, utólag megváltoztatott feltételeknek, s kiszállt az üzletből. A szerb labdarúgó a befejezett orvosi vizsgálatok ellenére sem csatlakozik a Nerazzurrihoz, s visszatér az Udinese keretéhez. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juventus kölcsönben, kötelező vételi opcióval szeretné leigazolni Domenico Berardit. A Sassuolo 30 millió eurónyi, tiszta összeget szeretne kapni az olaszért, más játékosok bevonása nélkül, míg a Bianconeri 20 millió euróra értékeli a szélsőt. A játékos nemrég visszautasította az Atalanta ajánlatát, mivel egy igazi topklubban szeretne futballozni. 
  • Gianluca Di Marzio: Leonardo Bonucci a Lazio vele kapcsolatos döntésére vár. Ha a Sasok úgy határoznak, hogy nem igazolják le őt, a védő az Union Berlin játékosa lesz. 
  • Gianluca Di Marzio: Az Öreg Hölgy korábbi célpontjának számító Emil Holm nagyon közel került az Atalantához. 
  • Gianluca Di Marzio: A Bari felvette a kapcsolatot a Juventusszal Gianluca Frabotta szerződtetésének érdekében. 
  • Romeo Agresti: A Juve alaposan ki fogja elemezni Hans Nicolussi Caviglia helyzetét, mielőtt döntést hozna a középpályás sorsáról. Amennyiben az illetékesek a középpályás elengedése mellett teszik le a voksukat, akár néhány nap alatt is kölcsönadhatják őt, mivel rengeteg klub érdeklődik iránta. 
  • Alfredo Pedullá: Berardni közölte a Sassuolóval, hogy új kihívásra vágyik. A támadó már igent mondott a Juventusnak. 
  • Sky Sport Italia: A Juve a napokban egyezséget kötött Berardival. A klub rajta van a futballista szerződtetésén, s abban bízik, hogy még a hétvége előtt leigazolhatják őt, azonban a Sassuolo által követelt, 25-30 millió eurós összeg magas a torinóiak számára. 
  • Sky Sport Italia: Továbbra is Habib Diarra számít a Juve első számú kiszemeltjének a középpályára. Cristiano Giuntoli úgy gondolja, hogy a 20 millió euróra becsült francia fiatal érdemben tudná javítani a csapatrész minőségét. 
  • Nicolò Schira: Miután a játékos Interrel kötött megállapodása meghiúsult, érdemes lesz figyelni, hogy a Bianconeri tesz-e lépéseket Lazar Samardžić leigazolásáért. Giuntoli már nagyon régóta figyeli a szerbet, néhány játékos eladását követően pedig lehetségessé válna az üzlet. A konstrukció, melynek nyomán az Udinese megállapodott a Nerazzurrival, a Juve számára is előnyös lenne: 5 millió eurós kölcsön + 15 millió eurós vételi kötelezettség, 2-3 millió eurót kitevő bónuszokkal. A klub akár Hans Nicolussi Cavigliát is bevonhatja a transzferbe, akit a torinóiak 6 millió euróra taksálnak.
  • Nicolò Schira: A Juventus továbbra is figyeli Remo Freuler helyzetét, akit Max Allegri mindig is nagyra tartott. A svájci labdarúgó már egy ingyenes, sima kölcsön által is megszerezhető lenne, s 3 millió eurós fizetést kaphatna. 
  • Nicolò Schira: Khéphren Thuram 40 millió eurós ára megfizethetetlen a Juventus számára. A Nice nem hajlandó tárgyalni a játékosért, amennyiben valaki nem teszi le az asztalra ezt az összeget, vagy nem ajánlanak fel egy számukra is érdekes játékost cserealap gyanánt. 
  • Nicolò Schira: Leonardo Bonucci visszautasította az Ajax közeledését, s a Laziót jelölte meg első számú prioritásának. A Juventus hajlandó lenne odaadni a védő 6,5 millió eurós fizetésének 50%-át, ha ezzel távozásra bírná a veterán olaszt. 
  • Giovanni Albanese: A vezetőség egyre bizakodóbban tekint Federico Chiesa és Dušan Vlahović helyzetére, akik mindketten maradhatnak a Juventusnál. Az olasz szélsőt a Liverpool és a PSG is figyeli, ám a Bianconeri inkább abban reménykedik, hogy a következő idény elején sikerül meghosszabbítani a játékos 2025-ben lejáró szerződését, míg a szerb csatár továbbra is csak egy 80 millió euró körüli összegtért távozhatna. 
  • Giovanni Albanese: Filip Kostić egy 15 millió eurós ajánlat esetén továbbra is elhagyhatja az Öreg Hölgyet, mivel egy ilyen üzlet minimális tőkenyereséget jelentene az olasz rekordbajnok számára. A szerbet német és angol klubok is figyelik. 
  • Giovanni Albanese: Több angol együttes is csodálattal tekint Nicolò Fagiolira, azonban eddig még senki sem tett ajánlatot érte. 

 13:11

  • Gianluca Di Marzio: Úgy tűnik, hogy a Juve a következő napokban ismét megpróbálkozik majd Romelu Lukaku leigazolásával, lévén, hogy kész megállapodása van a játékossal. A Vlahovićcsal való csereügylet ötlete továbbra is fel van függesztve. 
  • Gianluca Di Marzio: A Milan érdeklődést mutat Moise Kean iránt. A Rossoneri egy 5 millió eurót érő kölcsön + vételi opciós formula mentén igazolná le őt, mely opció bizonyos célok elérésének esetén kötelezővé válhatna. A Juventus fontolóra venné a több játékidőt igénylő center eladását, azonban csak és kizárólag egy végleges transzfer keretében. Kölcsönről jelen állás szerint szó sem lehet. 
  • Gianluca Di Marzio: A Bologna szeretné kölcsönvenni Samuel Iling-Junior a Bianconeritől. A következő órákban újabb fejlemények várhatóak a tárgyalások körül. 
  • Alfredo Pedullà: Berardi mindenképpen csatlakozni szeretne az Öreg Hölgyhöz, s abban bízik, hogy a transzfer 48 órán belül lezárulhat. A Sassuolo 28-30 millió eurót szeretne kapni az olaszért, míg a Juve legfeljebb 22-23 millió eurót kínálna, s kölcsönben, kötelező vételi opcióval szerződtetné a szélsőt. A torinóiak továbbá szeretnének más játékosokat, például Matías Soulét is bevonni az üzletbe, ám a Neroverdi erre nem mutat hajlandóságot. 
  • Nicolò Schira: Hamarosan újabb egyeztetések várhatóak a Chelsea és a Juve között Lukaku ügyében. A felek nagy erőkkel dolgoznak a megállapodás megkötésén, mivel a belgának élő megállapodása van a Zebrákkal egy három évre szóló, idényenként 10 millió eurós bért garantáló szerződésről, s egyedül hozzájuk szeretne csatlakozni, míg a Kékek a futballista értékesítésére törekszenek. 
  • Nicolò Schira: Számos klub érdeklődik Iling-Junior iránt: a Bologna a játékos kölcsönvétele felől kérdezett, míg a Nottingham Forest véglegesen igazolná le őt. A Juventus tervei nem változtak: az angol fiatal távozhat, ám nem lehet szó kölcsönről, a kérőknek pedig 20 millió eurót kellene utalniuk a klub bankszámlájára. 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2023. augusztus 17-én, 13:11-kor.