Calcagno: "A Juve lábbal tiporja Bonucci méltóságát"

bonucci_4.jpgA Juventus az elmúlt órákban hivatalos közleményt adott ki egykori csapatkapitányának, az előszezon során a keretből gyakorlatilag száműzött Leonardo Bonuccinak ügyében, miután Umberto Calcagno, az Olasz Professzionális Futballisták Szervezetének elnöke a mai nap során éles kritikát fogalmazott meg a Bianconeri játékossal való bánásmódjával kapcsolatban, kijelentve, hogy a klub lábbal tiporja a veterán labdarúgó méltóságát. 

"A helyzet rendkívül ellentmondásos – kezdte mondandóját Calcagno az ANSA hírügynökségnek adott interjújában – mivel a Juventus gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra kizárta Bonuccit a keretből, amivel megszegte az alapvető előírásokat, hiszen az ehhez hasonló lépéseket már alapvetően is tiltja a labdarúgókra vonatkozó Kollektív Szerződés. Ebből kifolyólag a klub lábbal tiporja a védő méltóságát. 

"A Juventusnak azonnal vissza kell engednie a keretbe Bonuccit, mivel a játékos karrierjén súlyos szakmai csorba esik a döntésnek köszönhetően. A kialakult helyzet miatt a futballista nagyon fontos lehetőségektől esik el, mivel egyebek mellett az olasz válogatott keretébe sem kaphat meghívót, ha nem végez folytonos edzésmunkát annak rendje és módja szerint, azaz csapattársaival együtt. Ez természetesen csupán a jéghegy csúcsa, mivel a futball világában számos efféle üggyel találkozunk, Leonardo Bonucci pedig jó kapcsolatokkal és lehetőségekkel rendelkezik, ezáltal pedig meg tudja tenni a szükséges lépéseket" – összegzett a szakember. 

A nyilatkozatot követően a Juventus hivatalos közleményben reagált az egyesülettel szemben megfogalmazott vádakra, melyben ugyan egyetlen szóval sem említették meg Bonuccit, ám egyértelműen kijelentették, hogy a sportszakmai döntésektől függetlenül minden játékosnak azonos lehetőségeket biztosítanak: 

"A Juventus Football Club szeretné határozottan megerősíteni fellépésének jogszerűségét minden, a klubhoz regisztrált labdarúgóval szemben, akiknek értékeit ezzel együtt viszont továbbra is elismerik, s lehetőséget biztosítanak számunkra a Kollektív Szerződésben lefektetett jogok érvényesülésére. A Juventus akár arra is készen áll, hogy szükség esetén megvédje álláspontjának legitimitását és jogosságát az érintett testületek színe előtt. 

Ezen felül a Juventus Football Club abban reménykedik, hogy a játékosok jogai és a klubok szükségletei között meghúzódó ellentétekből fakadó probléma véglegesen kezelhető és megoldható az Olasz Professzionális Futballisták Szervezete és a Lega Serie A között megrendezendő, a Kollektív Szerződés felülvizsgálatát megcélzó tárgyalások keretein belül, melyre a 2024/2025-ös sportszezon akadálytalan lebonyolítására való tekintettel kerül majd sor."