FRISSÍTVE 16:33-kor – Mercato-hírek (augusztus 12.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2023. augusztus 12-ének legfontosabb hírei.

00:00

  • Gianluca Di Marzio: Nicolò Rovella és Denis Zakaria küszöbönálló távozása után a Juventus egy új középpályás leigazolására törekszik majd. A Strasbourg tizenkilenc esztendős játékosa, Habib Diarra továbbra is előkelő helyet foglal el a listán, ám Thomas Partey, valamint Sofyan Amrabat is a kiszemeltek között van. A marokkói ügyében nincs változás, a torinóiak még mindig nem vették fel a kapcsolatot a Fiorentinával. 
  • Gianluca Di Marzio: A Bianconerinek 5%-os részesedése lesz Zakaria jövőbeli eladásából. 
  • Romeo Agresti: Az Öreg Hölgy továbbra is éles szemmel figyeli Carlos Augusto helyzetét. Az utóbbi napokban új kapcsolatfelvétel történt a Juve és a Monza, valamint a játékos között, s elképzelhető, hogy a klub a Rovelláért és Pellegriniért kapott összeg egy részét a brazil megszerzésébe fektetné bele. 
  • Romeo Agresti: A Pisa együttese nemrég érdeklődést mutatott Marko Pjaca iránt, ám az üzlet meglehetősen bonyolultnak tűnik. A horvát támadót két török klub, valamint a Lugodorets Razgrad is figyeli, akik egy végleges ügylet által szereznék meg őt. 
  • Romeo Agresti: Rövidesen Zakaria, Rovella, valamint Pellegrini átigazolása is hivatalos lesz. Fabio Miretti és Hans Nicolussi Caviglia ugyancsak elhagyhatják a Zebrákat egy kölcsön keretein belül. A két középpályás számára egyelőre a Salernitana tűnik a legvalószínűbb célállomásnak. 
  • Romeo Agresti: A Juve álláspontja változatlan maradt Leonardo Bonucci tekintetében, aki továbbra sem képezi részét a terveknek, s nem fog helyet kapni a keretben. Az elmúlt napokban sok pletykát lehetett olvasni a Lazio esetleges, védő iránti érdeklődéséről, ám ezek a híresztelések nem nyertek megerősítést. A futballista emellett túl van egy kezdetleges kapcsolatfelvételen az Ajaxszal, ám itt sem beszélhetünk konkrétumokról. 
  • Romeo Agresti: Nicolò Turco (FC Liefering), Alessandro Sersanti (Lecco), valamint Lorenzo Dellavalle (Los Angeles FC) után újabb fiatal fogja elhagyni a Next Gen kötelékét: Giulio Doratiotto egy végleges üzlet keretében fog távozni. A középpályás iránt svájci csapatok érdeklődnek, ám a Hertha Berlin és a Borussia Mönchengladbach is figyeli őt. 
  • Alfredo Pedullà: A Pisa felvette a kapcsolatot a Juventusszal Pjaca ügyében. 
  • Alfredo Pedullà: Az Öreg Hölgy mostanában nem mutatott érdeklődést Amrabat iránt, akivel kapcsolatban a Manchester United nagyon erős pozícióban van. 
  • Sky Sport Italia: A Nice középpályása, Khéphren Thuram változatlanul előkelő helyen szerepel a Zebrák listáján a Rovella pótlásának céljából figyelt játékosok között. 
  • Nicolò Schira: Amrabat egyre közelebb kerül a Manchester Unitedhez: a következő órákban új tárgyalások várhatóak a felek között, akik az üzlet lezárására fognak törekedni. A marokkóinak személyes szinten már kész megállapodása van a Vörös Ördögökkel. 
  • Nicolò Schira: Több török együttes is érdeklődést mutat Pjaca iránt, aki biztosan el fogja hagyni a Juventust. Az İstanbul Başakşehir konkrét egyeztetéseket kezdeményezett a horvát ügyében, akinek készek lennének felajánlani egy 2026-ig szóló kontraktust. 
  • Nicolò Schira: A Salernitana érdeklődik a Juve portugál szélsője, Félix Correia iránt. 
  • Giovanni Albanese: Dušan Vlahović világossá tette, hogy maradni akar a Bianconerinél, a vezetőség pedig innentől fogva igyekszik majd megtartani őt. 
  • Giovanni Albanese: Federico Chiesa számos angol topklubnál felmerülhet majd a mercato utolsó napjaiban. A Bayern München és a PSG ugyancsak bejelentkezhet a szélsőért. 

08:55

  • Fabrizio Romano: Az Union Berlin hamarosan leigazolja Robin Gosens-t az Intertől. A német távozását követően a Nerazzurri megszerezheti Carlos Augustót, aki az első számú kiszemeltjük lenne. 
  • Gianluca Di Marzio: Gosens közel áll az Union Berlinhez, ami azt jelenti, hogy az Inter hamarosan erőteljes kísérleteket fog tenni Carlos Augusto szerződtetésének érdekében. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juventus hamarosan kísérletet tehet Habib Diarra leigazolására. A torinóiak erősen érdeklődnek a francia középpályás iránt, az elmúlt órákban pedig felvették a kapcsolatot vele és a Strasbourggal egy esetleges üzlet feltételeinek megvitatása miatt. A játékos távozni akar a klubtól, mely nagyjából 20 millió eurót követel érte, Cristiano Giuntoli pedig azon van, hogy tető alá hozza a megegyezést a felek között. 
  • Gianluca Di Marzio: Habib Diarra iránt rengeteg klub érdeklődik. A Strasbourg a mercato során már visszautasított két, 10 millió euró körüli ajánlatot érte a Lens alakulatától. A Wolfsburg ugyancsak szívesen leigazolná a franciát, ám a német klub maximum 14-15 millió eurót tudna áldoni e célra. Maga Diarra leginkább egy olyan csapathoz igazolna, ami megmérettetheti magát az európai kupaporondon is. A Juventus nagyra értékeli őt, ám a helyzet nem könnyű, ugyanis számos kérő jelentkezhet be a fiatal reménységért. 
  • Gianluca Di Marzio: Enzo Barrenechea hamarosan a Frosinone játékosa lesz egy kölcsönügylet keretében. 
  • Nicolò Schira: A Barrenechea-üzlet nem tartalmaz majd vételi opciót. 
  • Nicolò Schira: A Bologna érdeklődést mutatott Fabio Miretti kölcsönvétele iránt. 
  • Nicolò Schira: A Salernitana szívesen leigazolná Matías Soulét, ám ők is csak egy kölcsönben gondolkodnak az argentinnal kapcsolatban, míg a Juventus végleges üzletet szeretne. 

16:33

  • Fabrizio Romano: Az Inter szóbeli egyezséget kötött a Monzával Carlos Augusto tekintetében, a játékos pedig ezáltal a milánóiak labdarúgója lesz, HERE-WE-GO! A fekete-kékek kölcsönben, 13 millió eurónyi kötelező vételi opció által igazolják le a dél-amerikait. 
  • Gianluca Di Marzio: Carlos Augusto az Inter játékosa lesz. A Nerazzurri egy kölcsön + kötelező vételi opciós ügylet keretében szerződteti a brazilt, mely opció értéke 13 millió euró lesz. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juve és a Frosinone megállapodtak Enzo Barrenechea kölcsönügyletéről. 
  • Romeo Agresti: Barrenechea a szezon végéig csatlakozik a Frosinone kötelékéhez egy csereügylet kertében. 

 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2023. augusztus 12-én, 16:33-kor.