HIVATALOS: De Winter a Genoa csapatánál folytatja

de_winter.jpgA Juventus ma este hivatalosan is bejelentette, hogy pont került a mercato egyik régebb óta húzódó történetének végére, ugyanis a csapat belga középhátvédje, az előző szezont kölcsönben az Empoli kötelékében töltő Koni De Winter a Genoa csapatához igazolt egy kölcsön + vételi opciós konstrukció keretében, mely opció bizonyos feltételek teljesülésének esetén kötelezővé válhat. 

Az Öreg Hölgy közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"Koni De Winter a Genoa szerelését fogja viselni a következő szezonban, miután a mai nap folyamán aláírásra került egy klubok közötti szerződés a játékos kölcsönbe adásáról, mely egyezség adott esetben vásárlási kötelezettséget is előírhat a Serie A-ba frissen feljutó alakulat számára. 

Ennek köszönhetően új kaland vár a huszonegy esztendős játékosra az olasz élvonalban, azt követően, hogy a tavalyi idényt kölcsönben az Empolinál töltötte. De Winter a Zulte Waregem ifjúsági szektorában végigjátszott évek után, 2018 nyarán csatlakozott a Juventushoz, ahol 2021. november 23-án debütált az első csapatban, egy Chelsea elleni Bajnokok Ligája-összecsapáson. A futballista részt vett az együttes legutóbbi, amerikai turnéján is, most pedig készen áll arra, hogy egy új fejezetet nyisson pályafutásában. 

Minden jót, Koni!"

A klub a kölcsön tényének közlése mellett az üzlet részleteire is kitért a bejelentésben: 

"Torino, 2023. augusztus 11. – A Juventus Football Club S.p.A. ezennel bejelenti, hogy megállapodásra jutott a Genoa Cricket and Football Club S.p.A.-val Koni De Winter játékjogának ideiglenes, 2024. június 30-ig tartó átruházásáról. 

Az egyezség a következőket tartalmazza: 

  • A Genoának kötelessége véglegesen is megszerezni a futballista regisztrációs jogát, amennyiben a klubnak sikerül teljesítenie bizonyos sportcélokat a 2023/2024-es idényben;
  • A Genoának akkor is jogában áll majd véglegesen leigazolni a labdarúgót, ha a fent megemlített célokat nem sikerül elérni. 

Az üzlet értéke mindkét esetben 8 millió eurót tenne ki, mely négy pénzügyi év alatt fizetendő ki. Az említett összeg a továbbiakban legfeljebb 2 millió euróval emelkedhet majd különböző bónuszok formájában, amik abban az esetben aktiválódnának, ha a játékossal kötött szerződés időtartama alatt újabb teljesítménycélok kerülnek elérésre."