FRISSÍTVE 18:32-kor – Mercato-hírek (augusztus 11.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2023. augusztus 11-ének legfontosabb hírei.

00:00

  • Fabrizio Romano: A Juventus és a Chelsea jelen állás szerint felfüggesztették a tárgyalásokat a Vlahović-Lukaku csere ügyében, azonban a mercato útjai kifürkészhetetlenek. A dolgok könnyedén változhatnak, s ha a Bianconeri csökkenti a szerbért követelt vételárat, az üzlet mégis létrejöhet. 
  • Gianluca Di Marzio: A Frosinone szeretné leigazolni Matías Soulét egy kölcsön keretében, azonban az Öreg Hölgy inkább az argentin végleges eladásában gondolkodna, ami miatt az üzlet rendkívül nehéznek tűnik. 
  • Gianluca Di Marzio: A Frosinone Kaio Jorge kölcsönvételén is elgondolkodott. A csapat sportigazgatója, Giudo Angelozzi a szerdai barátságos meccsen a brazil játékát is megfigyelte, teljesítménye pedig meggyőzte őt arról, hogy érdemes lenne megszerezni a fiatal játékost. 
  • Alfredo Pedullà: Dušan Vlahovićnak mindig is komoly kételyei voltak a Chelsea-vel kapcsolatban, ami miatt a center sosem mondta ki nyíltan, hogy Londonba akar igazolni. A Juventus legalább 40 millió eurót kért a szerbért, amit a Kékek nem tudtak elfogadni, miközben maga a játékos sem volt elragadtatva az angol klubhoz való csatlakozás gondolatától. 
  • Alfredo Pedullà: Romelu Lukaku bármire képes lenne annak érdekében, hogy a Juventushoz igazoljon, ám ahhoz, hogy a belga Torinóba kerüljön, Vlahovićnak távoznia kellene a Zebráktól. A balkáni csatár iránt jelen pillanatban egyetlen klub sem mutat komoly érdeklődést. 
  • Alfredo Pedullà: Daniele Rugani hamarosan meghosszabbíthatja jövőre lejáró szerződését a Bianconerivel. Az új megállapodás 2026-ig, vagy 2027-ig szólhat majd, a védő fizetése pedig a mostani 2,8 millió euróról 2,2-2,3 millió euróra csökkenne. A tárgyalások már megkezdődtek a játékos környezetével, aki továbbra is maradni akar a fekete-fehéreknél. 
  • Sky Sport Italia: A Lazio nemrég információt kért Nicolò Rovella helyzetéről, aki komoly célpont lehet Maurizio Sarri számára. Max Allegri alapvetően szeretné megtartani az olasz középpályást, ugyanakkor sok múlik majd azon, hogy a Sasok mekkora ajánlatot fognak tenni érte. 
  • Nicolò Schira: Az AS Monaco összesen 23 millió eurót fizethet Denis Zakariáért. Az még kérdéses, hogy a francia klub 18 millió eurót + 5 millió eurónyi bónuszt, vagy 20 millió eurót + 3 millió eurónyi bónuszt utal-e át a Juve számlájára. 
  • Nicolò Schira: Luca Pellegrini hamarosan visszatér a Lazióhoz egy kölcsönt + vételi opciót tartalmazó transzfer keretein belül. A balhátvéd 2026-ig meghosszabbítja szerződését a Juvéval, míg a rómaiakhoz 2027-ig fog aláírni, mely kontraktust 2028-ig lehet majd megtoldani. A Bianconeri magára fogja vállalni az olasz fizetésének egy részét az üzlet megkötésének érdekében. 
  • Nicolò Schira: A Genoa és a Lille kiélezett harcot vívnak Koni De Winter kegyeiért. A Juve bárkinek kész lenne eladni a védőt, aki leteszi az asztalra érte a klub által kért 10-12 millió eurót. 

13:15

  • Gianluca Di Marzio: Koni De Winter jelenleg éppen az orvosi vizsgálatokat végzi a Genoa csapatánál. A transzfer hamarosan lezárul. 
  • Gianluca Di Marzio: A Lazio élénk érdeklődést mutat Nicolò Rovella iránt, akiért az Öreg Hölgy nagyjából 23-24 millió eurót szeretne kapni. Amennyiben az olasz távozik, a Bianconeri fontolóra veheti egy új védekező középpályás szerződtetését, mely posztra a fő jelölt az RC Strasbourg fiatal játékosa, Habib Diarra lehet, ám a klub Thomas Partey-t, Khéphren Thuramot, valamint Sofyan Amrabatot is figyeli. A marokkói ügyében eddig nem volt közvetlen kapcsolatfelvétel a Zebrák és a Fiorentina között. 
  • Gianluca Di Marzio: A Luca Pellegrini-ügylet komoly akadályokba ütközött, a Juve és a Lazio pedig nem jutottak dűlőre az átigazolási díjat illetően. A súrlódások abból adódtak, hogy a Sasok szerették volna módosítani a balhátvédért fizetendő összeget az eredeti, szerdai tárgyalások során megállapított transzferdíjhoz képest, amibe az Öreg Hölgy nem ment bele. A felek abban bíznak, hogy hamarosan fel tudják oldani a nézeteltéréséket, s nyélbe ütik az üzletet. 
  • Romeo Agresti: De Winter hamarosan csatlakozni fog a Genoához. Az üzlet egy kölcsönt + egy 10 millió euró értékű vételi opciót fog tartalmazni, ami bizonyos feltételek mellett kötelezővé válhat. 
  • Romeo Agresti: A Juve és a Lazio előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Rovellával kapcsolatban. A torinóiak nagyjából 20 millió euróra értékelik a középpályást, akit a nyár elején még nem akartak eladni, s többek között a Borussia Dortmund ajánlatát is visszautasították érte a Sasok akkori érdeklődése mellett. 
  • Romeo Agresti: Továbbra sem született megállapodás a Pellegrini-ügyben, ám a felek rajta vannak a helyzet megoldásán. 
  • Alfredo Pedullà: A Juventus azért döntött Rovella eladása mellett, mert tudja, hogy a futballista nem jutna sok lehetőséghez a jelenlegi középpályások mellett. Az olasz szívesen csatlakozna a Lazióhoz, s személyes tekintetben már igent is mondott a rómaiaknak, ahol garantálva lesz számára a kellő mennyiségű játékperc. A Zebrák nagyjából 15-18 millió eurót kérnének a fiatal labdarúgóért, amit egy kölcsön + kötelező vételi opciós transzfer keretében kellene kifizetni, ám a Sasok ennél kevesebbet adnának az itáliaiért. A sajtóban emlegetett 24-25 millió euró teljesen irreális összeg. 
  • Alfredo Pedullà: Rovella ügyében már folyamatban van a részletek kidolgozása, miközben Pellegrinivel kapcsolatban is közeleg az egyezség: Claudio Lotito 2-3 millió euróval kevesebbet akar adni a balhátvédért a Juventus által kért transzferdíjnál. 
  • Nicolò Schira: A Genoa 10 millió eurót fog fizetni Koni De Winterért, aki 2028-ig ír majd alá a Grifonihoz. Az orvosi vizsgálatok jelenleg is folyamatban vannak. 
  • Nicolò Schira: A Juve 8 millió eurót szeretne kapni Pellegriniért egy kölcsön + kötelező vételi opciós üzlet keretében, míg a Lazio 5 millió eurót akar adni az olaszért, s arra kérné a Bianconerit, hogy állja a játékos bérének 50%-át. 
  • Nicolò Schira: A következő órákban újabb tárgyalások várhatók Pellegrini és Rovella ügyében a felek között, akik az üzletek lezárására fognak törekedni. A Lazio személyes szinten már egyezséget kötött a két játékossal, azonban a Juventusszal még nem jutott dűlőre. 
  • Nicolò Schira: A Juve és a Chelsea éles szemmel figyeli a Strasbourg középpályását, Habib Diarrát. 

18:32

  • Fabrizio Romano: A Lazio közeledik a Juventusszal való kettős megállapodáshoz: Nicoló Rovella és Luca Pellegrini hamarosan egyaránt Maurizio Sarri rendelkezésére fognak állni. A torinóiak emellett kisvártatva Denis Zakariát is eladják az AS Monacónak, 20 millió euróért cserébe. A klub szinte biztosan igazolni fog egy új középpályást a játékosok távozását követően. 
  • Gianluca Di Marzio: A Lazio és a Juve gyakorlatilag megegyeztek Rovella és Pellegrini átigazolásáról. A torinóiak összesen 21 millió euróért fogják eladni a két labdarúgót, akik egyaránt kölcsönben, kötelező vételi opcióval fognak a Sasokhoz szerződni (Pellegrini esetében a kölcsön időtartama két idény lesz). 
  • Romeo Agresti: Megszületett az egyezés a Lazio és az Öreg Hölgy között Rovella és Pellegrini ügyében. A két futballista hamarosan átesik az orvosi vizsgálatokon is. A fővárosi alakulat rendkívül gyorsan zárta le az olasz középpályás megszerzését, akinek a Bianconeri egyébként sosem garantálta azt, hogy kezdő lenne az alakulatnál, figyelembe véve sérülékenységét is. 
  • Alfredo Pedullà: Rovella és Pellegrini átigazolása 48 órán belül hivatalos lesz. A Lazio nagyjából 17 millió eurót fog fizetni a középpályásért (akiért a Juve sosem követelt 23-24 millió eurót), míg Pellegrini az eredetileg megállapított 5-6 millió euró helyett 4,5 millió euróért fog klubot váltani, ekképp tehát a két futballista vételára 21,5 millió eurót tesz majd ki. A játékosok már tegnap este óta készen állnak az útra, azonban ma még Torinóban maradnak, s csak holnap fognak átesni az orvosi vizsgálatokon. 

 

 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2023. augusztus 11-én, 18:32-kor.