Úgy tűnik, Bonucci elfogadta elkerülhetetlen sorsát

bonu_signature.pngLeonardo Bonucci tiszteletét tette tegnap este az Allianz Arénában a 18:30-kor kezdődött barátságos mérkőzésen, amit a Juventus a Next Gen csapata ellen vívott meg és az Instagramra kiposztolt üzenete arra enged következtetni, hogy beletörődött, hogy ez a történet így ér most véget.

A védőt kereten kívül helyezték, ezért nem vett részt az előszezonban az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő tornán és a többi barátságos mérkőzésen sem, beleértve a tegnap este 8-0-s végeredménnyel záruló, hagyományosan a Juventus felnőtt és ifjúsági csapata között lejátszott megmérettetést is.

Bár nem nevezték az összecsapásra, a mérkőzés kései szakaszában látogatást tett a stadionban és a nézőközönség számára autogramot osztogatott. Később az Instagramra kitett üzenete olyan érzést keltett, hogy elfogadta a sorsát, miszerint többet már nem léphet pályára a Juventus színeiben.

„Nagyon sokat tanultam, keményen küzdöttem és rengeteget álmodtam. Többet, mint amennyit lehetségesnek gondoltam” – írta az olasz válogatott védő.

„Ma megértettem, hogy a történtek ellenére ez a hely továbbra is az otthonom, ami arra tanít, hogy a szeretet és a ragaszkodás túlmutathat a ránk kényszerített helyzeteken.”

„Mindent köszönök Nektek, Juventinik, az első naptól kezdve egészen a mai napig!” – zárta mondandóját a korábbi kapitány.

A jelek szerint Bonucci nem tervezi befejezni labdarúgó-karrierjét, és a Serie B küzdelmeiben érdekelt Sampdoria ingyen szerződtetheti, ahol a mestere korábbi csapattársa, Andrea Pirlo lehetne. Az olasz sportsajtó szerint egy másik lehetőség a Bajnokok Ligájában is érdekelt Lazio csapata lenne a veterán játékos számára, míg a holland média nemrég az Ajax érdeklődéséről tudósított, ám ezen szálak egyikén sem történt előrelépés az utóbbi időben. 

A 36 éves védőt 2024 júniusáig köti szerződés a Bianconerihez, ahol eleddig 502 mérkőzésen lépett pályára.