Játékosok nyilatkozatai a házimérkőzést követően

kaio_1.jpgAz olasz rekordbajnok Juventus tegnap délután megrendezett házimérkőzését a Juventus Black csapata (azaz a felnőtt gárda) nyerte a Juventus White (vagyis a Next Gen) tagjaival szemben, kiütést hozó, 8:0 arányban. A gólokból Kaio Jorge egy mesterhármassal, Vlahović egy duplával, Kean egy találattal és egy assziszttal, Milik és Huijsen pedig 1-1 kapuban landoló labdával vették ki a részüket.

A sötét mezes csapatban az első keret tagjai jutottak kisebb-nagyobb szerephez, kiegészülve olyan fiatal játékosokkal, akiknek van esélyük a következő szezont a felnőtt csapattal kezdeni, vagy akiket a kisebb Serie A-alakulatok nagy figyelemmel kísérnek, és a mercato hátralévő részében akár még távozhatnak is ezen együttesek valamelyikéhez, hogy nagyobb tapasztalatot szerezzenek az olasz első osztályban. A mérkőzést követően néhány játékos rövid nyilatkozatot adott, melynek keretein belül a mérkőzésről, illetve saját magukról is ejtettek pár szót. Az ezen nyilatkozatokban elhangzottakat a továbbiakban közöljük.        

A Juventus fiatal támadója, Kaio Jorge, aki súlyos térdszalag-sérülését követően, mintegy másfél év után tért vissza a pályára, nagy lelkesedéssel beszélt a Sky Sport Italia újságíróinak. "Régóta nem játszottam, emiatt nagyon boldog vagyok, hogy megkaptam ezt a lehetőséget. Nem számítottam arra, hogy a mai meccsen ilyen sokat szerepelhetek, de jól érzem magam. Hálás vagyok a fizikoterapeutáknak, és külön köszönöm közülük annak, aki elsősorban velem foglalkozott, és akinek hatalmas szerepe volt abban, hogy felépültem." – jelentette ki a góllal visszatérő ifjú játékos.

"Úgy gondolom, hogy sokat segíthetek majd a Juventusnak, és éppen ezért örülök ennyire a mai teljesítményemnek. A mostani alkalom jó lehetőség volt számomra ahhoz, hogy visszatérhessek a pályára, mivel mindenképpen szerettem volna játszani egy kicsit a szezon kezdete előtt. Egyértelműen itt akarok maradni a következő évadban, mivel a Bianconeri játékosa vagyok, s feltett szándékom, hogy ebben a mezben futballozzak." – összegzett Kaio Jorge. 

perin_2.jpgMattia Perin, a Zebrák családias hangulatú mérkőzése előtt arról beszélt, miért is nem szerepelt az Amerikába utazó keretben, illetve jelenlegi állapotáról is beszámolt. "Jól vagyok, azonban az edzésen kaptam egy ütést, mielőtt elindultam volna a túrára. Csak pihennem kellett, és remélem, hogy a következő mérkőzésen már ott lehetek. Számunkra nagyon fontosak a szurkolóink, és többek között azért is vagyunk itt, hogy megpróbáljunk táplálkozni a támogatásukból és az energiájukból, ami az év során segít majd nekünk abban, hogy jó eredményt érhessünk el. Ismerjük a Juve és az Agnelli-család között fennálló hagyományos kapcsolatot, amit szeretnénk tovább ápolni.” – mondta el a Juventus második számú kapusa.

"Mindannyiunkban megvan a fejlődési vágy, mivel jobb produkcióval szeretnénk előállni, mint a tavalyi évben. Az elmúlt hetekben kitűztünk magunk elé néhány olyan célt, amit mindenképpen el akarunk érni, azonban tudjuk, hogy ehhez nagyon sokat kell tennünk, még akkor is, ha az elmúlt szezonban a nehéz körülmények ellenére is a legjobb formánk szerint igyekeztünk játszani. Tisztában vagyunk az értékeinkkel, ezeket pedig a pályán is meg akarjuk csillogtatni. Arra fogunk törekedni, hogy mindenki előtt bebizonyítsuk versenyképességünket. Elérkezett a pillanat, amikor igazán nagy dolgokat tehetünk" – zárta szavait Perin. 

danilo_with_fans.jpg„Ciao, Bianconeri, jó estét mindenkinek! Szeretném megköszönni mindannyiótoknak, hogy eljöttetek ma ide. Köszönöm a támogatást is, amit az elmúlt szezonban nyújtottatok nekünk, ami számotokra is ugyanolyan nehéz volt, mint számunkra. Ez az egyetlen módja annak, hogy a Juve visszatérjen oda, ahová megérdemli. Tartsunk össze, Forza Juve!” – ezt még a pályán állva mondta el a Bianconeri újdonsült csapatkapitánya, Danilo, megszólítva a stadion lelátóján ülő szurkolókat.

A mérkőzés után Arek Milik rövid bejegyzést tett ki Instagram-oldalára: "Jó újra itthon lenni.” – szólt rövid, ám annál többet mondó üzenete.