Szczęsny: "Amíg a Juve igényt tart rám, itt leszek"

tek_4.jpgA Bianconeri lengyel hálóőre, Wojciech Szczęsny az amerikai turnét követően máris a La Gazzetta dello sport rendelkezésére állt egy rövidebb interjú erejéig, melyben kijelentette, hogy amíg a Juventus igényt tart rá, addig biztosan a klubnál fog maradni, ezen túl pedig kitért néhány társa produkciójára, az Európai Konferencia Ligából való kizárásra, továbbá a Scudetto esetleges megszerzésére is. 

"A Real Madrid ellen mindig sokat kell védenie egy kapusnak, ám nem hiszem, hogy nekem különösebben nehéz hárításokat kellett volna bemutatnom. Érkezett pár lövés a büntetőterületen kívül, melyeknél nyújtózkodnom kellett, viszont ezek nem okoztak kifejezetten nagy gondot számomra. Mindig jó érzés legyőzni a Blancókat, hiszen ők a világ egyik legerősebb csapatának számítanak. A meccs első 25-30 percében nagyon agresszívan léptünk fel elöl, voltaképpen Moise Kean gólja is az általunk gyakorolt nagy nyomásnak köszönhetően született" – szögezte le a lassan veteránnak mondható portás. 

"Ahogy fáradtunk, úgy persze játékunk intenzitása is csökkent, a Real pedig lassan magához ragadta a találkozó irányítását, ebben ugyanakkor semmi meglepő nincs, hiszen mint mondtam, hogy rendkívül nagy erőt képviselő csapattal álltunk szemben. A második félidőben remekül védekeztünk, a meccs végén pedig kihasználtuk a játékrész egyetlen előttünk adódó lehetőségét, mellyel megnyertük az összecsapást. Szomorú belegondolni, hogy az Európai Konferencia Ligából való kizárásunk miatt idén ez volt az egyetlen esélyünk arra, hogy egy más országból származó gárdával mérjük össze a tudásunkat. 

A tavalyi évadban megmutattuk, hogy a pályán elért érdemeink alapján ott lenne a helyünk a Bajnokok Ligájában, elvégre a bajnoki tabella harmadik helyén zártuk a szezont. Sajnálatos, hogy bizonyos, rajtunk kívül álló okok miatt nem lehetünk majd ott a legrangosabb európai kupasorozatban, azonban a Juventus ettől még egy BL-szintű együttes marad. Az amerikai turné nagy fáradalmakkal járt, hiszen az elmúlt tizenhárom nap nagyon kemény volt, telis-tele megerőltető edzésekkel. Az utolsó, Los Angelesben töltött napunk kifejezetten szenvedősre sikerült, a tréning alatt pedig szinte már az is fájdalommal töltött el, ha ránéztem a társaim arcára. Ennek ellenére megjegyezném, hogy a kemény munka mindig kifizetődő, ezért pedig úgy gondolom, hogy ez az edzőtábor meglehetősen hasznos volt számunkra. 

Minden nyáron felröppennek pletykák velem kapcsolatban, ezek azonban rendre alaptalannak bizonyulnak, a történet pedig mindig ugyanúgy végződik... A magam részéről kijelenthetem, hogy amíg a Juventus igényt tart rám, legjobb tudásom szerint fogom viselni ezt a mezt, s szállok majd harcba érte. Úgy tudom, hogy a klub továbbra is számít a szolgálataimra, s amíg ez így van, én sem változtatok az álláspontomon. Mivel még csupán augusztus elején járunk, rendkívül korai lenne a Scudettóról beszélni. Boldogok vagyunk amiatt, hogy ilyen eredményes munkát tudtunk végezni Amerikában, a hónap 20. napjától fogva pedig természetesen azon leszünk, hogy minél jobb produkciót nyújtsunk a Serie A-ban. 

Úgy vélem, hogy nagyon erős csapattal rendelkezünk, annak ellenére, hogy keretünk keveset változott a nyáron, s arra törekszünk majd, hogy minél több sikert érjünk el a bajnokságban és a Coppa Italiában. Timothy Weah remek képességekkel bír, rengeteget fut, s nagyon sok energiája van. Biztos vagyok benne, hogy hasznos játékos lesz a Juve számára, főleg azt követően, hogy megszerezte első gólját a gárdánál, ami nagy erőt adhat neki. Meglátásom szerint Dušan Vlahović is örült az általa lőtt találatnak, ugyanis különféle sérülései miatt még csak néhány napja végezhet teljes értékű edzésmunkát. Ettől függetlenül igaz, hogy ha Dušan pályára lép, minden egyes találkozó dinamikáját képes megváltoztatni a játékával" – zárta gondolatait Szczęsny.