HERE WE GO – FRISSÍTVE 16:38-kor – Mercato-hírek (augusztus 10.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2023. augusztus 10-ének legfontosabb hírei.

00:00

  • Fabrizio Romano: A Chelsea-nek a Juventus által felkínált ajánlat ellenére nem áll szándékában belemenni a Vlahović-Lukaku cserébe. A londoni klub tiszteli a szerb támadót, ugyanakkor a belga center értékesítését az ő bevonása nélkül szeretné megoldani: a terv az, hogy Lukakut egy európai klubnak adják el augusztusban, vagy egy szaúdi együttesnek szeptemberben. Az angol klub elképesztően magasnak tartja a Bianconeri által követelt 40 millió eurót, az üzlet ezért pedig jelenleg készenléti állapotba került, a Chelsea pedig más lehetőségeket kezdett el vizsgálni. 
  • Fabrizio Romano: Az AS Monaco nemrég hivatalos, 22 millió eurót érő ajánlatot küldött a Bianconerinek Denis Zakariáért, melyben az esetleges bónuszok is benne foglaltatnak. A torinóiak 25 millió eurót akarnak kapni a svájciért, ám a felek álláspontjai közelednek egymáshoz, mivel a francia csapat mestere, Adi Hütter mindenképpen meg akarja szerezni a középpályást. 
  • Gianluca Di Marzio: A Chelsea tudatta a Juventusszal, hogy egyelőre nem kívánja folytatni a tárgyalásokat a a Vlahović-Lukaku csere ügyében, mivel az angolok maximum 20-25 millió eurót adtak volna a Zebráknak a belga mellett, míg az olaszok kitartottak 40 millió eurós követelésük mellett. Lukakunak továbbra is kész megállapodása van az Öreg Hölggyel, ám ha nem tud a fekete-fehérekhez igazolni, szaúdi megkereséseket is fontolóra vehet. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juve és a Lazio megállapodást kötöttek Luca Pellegrini ügyében. A Sasok egy két éves kölcsön keretében igazolják le a balhátvédet, kötelező vételi opióval. 
  • Romeo Agresti: A Bayern München mindeddig nem vette fel a kapcsolatot sem Dušan Vlahovićcsal, sem pedig a Juventusszal a szerb támadó ügyében, ugyanis a német klub számára továbbra is Harry Kane számít prioritásnak. 
  • Romeo Agresti: Andrea Cambiaso várhatóan nem fogja elhagyni az Öreg Hölgyet, hacsak nem fut be érte egy 20 millió eurót meghaladó ajánlat. 
  • Alfredo Pedullà: A Laziónak csak akkor kell kötelezően megvásárolnia Pellegrinit, ha a következő idény végén bejut valamelyik európai kupasorozatba. Ez esetben a vételár 4-5 millió körül alakulhat. A kölcsön első két évében a Juventus az olasz játékos fizetésének 50-60%-át fogja majd állni. 
  • Alfredo Pedullà: A Lazio hamarosan jelentős lépéseket tehet Nicolò Rovella ügyében. A Juventus a korábbi állásponthoz képest némi nyitottságot mutat az ügyben, melynek oka elsősorban a torinóiak középpályájának túlzsofoltsága, ami miatt a klub szeretne kölcsönbe küldeni néhány fiatal labdarúgót.
  • Alfredo Pedullà: Fabio Miretti elhagyhatja a Bianconerit, ám a klub még nem hozott végső döntést vele kapcsolatban. A középpályás iránt jelenleg legfőképpen a Salernitana érdeklődik, ám más klubok is bejelentkeztek érte, mivel a Bologna, valamint a Monza is szívesen kölcsönvenné a fiatal olasz labdarúgót. A Juve kellő higgadtsággal értékeli majd ki a játékos előtt álló lehetőségeket, ám csak azt követően, hogy sikerül lezárnia más műveleteket, például Zakaria átigazolását a Monacóba. 
  • Sky Sport Italia: A Frosinone éles szemmel figyeli Matías Soulét. A klub sportigazgatója, Guido Angelozzi tegnap este megtekintette az argentin fiatal játékát az Allianz Stadiumban. 
  • Giovanni Albanese: Sofyan Amrabat szívesen csatlakozna a Juventushoz, a Fiorentina által követelt 25 millió euró pedig nem is lenne elérhetetlen az Öreg Hölgy számára. A torinóiak nem csupán a Denis Zakaria eladásából (ami egy kölcsönt + 18-20 millió eurónyi vételi opciót tartalmazó üzlet lesz), hanem a Vlahović-Lukaku cseréből származó anyagi források felhasználásával is leigazolhatnák a marokkóit, aki egyébként Max Allegri kifejezett kérése lenne, mivel a tréner még a szezon kezdete előtt szeretne egy erős középpályást kapni, tekintettel Paul Pogba megbízhatatlanságára. 

13:45

  • Fabrizio Romano: A Manchester United fő kiszemeltje a középpályára továbbra is Sofyan Amrabat lenne Fred és Donny van de Beek közelgő távozását követően. A marokkói maga is a Vörös Ördögökre vár. 
  • Romeo Agresti: Lukakunak továbbra is érvényes megállapodása van a Juventusszal egy 3+1 éves szerződésről, ami miatt a belga kizárta annak lehetőségét, hogy Szaúd-Arábiába igazoljon. 
  • Nicolò Schira: A Denis Zakaria-transzfer megkötéséhez vezető tárgyalások immár az utolsó fázisban vannak. A Bianconeri és a Monaco hamarosan megállapodást fognak kötni egymással. 
  • Nicolò Schira: A Monza és a Lazio nemrég információt kért Rovella helyzetéről. 
  • Nicolò Schira: A Frosinone szeretné kölcsönvenni Enzo Barrenecheát a Juventustól. 
  • Corriere Fiorentino: Amrabat egyáltalán nem kiemelt célpont a Zebrák számára. A Fiorentina nem fogja eladni a középpályást egy 30 millió eurónál alacsonyabb összegért. 

16:38

  • Fabrizio Romano: Denis Zakaria az AS Monaco játékosa lesz, az üzlet megköttetett, HERE-WE-GO! A megállapodás értelmében a francia klub 20 millió eurót fizet a középpályásért a Juventusnak, a torinóiaknak pedig jelentős részedésük lehet majd a svájci jövőbeli eladásáért kapott transzferdíjból. A labdarúgó a személyes feltételeket illetően már korábban egyezséget kötött a piros-fehér mezes alakulattal, jelenleg pedig már úton van az orvosi vizsgálatokra. 
  • Gianluca Di Marzio + Romeo Agresti: Zakaria egy végleges ügylet keretében csatlakozik a Monacóhoz, kölcsön nélkül. 
  • Alfredo Pedullà: Zakaria kölcsönben, 20 millió eurós kötelező vételi opcióval lesz a Monaco játékosa. Az Öreg Hölgy 5%-ot kitevő részesedést fog kapni a futballista leendő eladását követően. 

 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2023. augusztus 10-én, 16:38-kor.