HIVATALOS: A Juve leigazolta Facundo Gonzálezt

facundo_gonzalez.jpgA Juventus az elmúlt órákban hivatalosan is bejelentette, hogy az U20-as világbajnokság legjobb védőjének megválasztott Facundo González elhagyja a Valencia kötelékét, hogy magára ölthesse az Öreg Hölgy szerelését, ahol 2026. június 30-ig írt alá. Az Öreg Hölgy a Sky Sport Italia értesülései szerint 350 ezer eurót fizetett a dél-amerikai labdarúgóért, mely összeg további 2 millió euróval növekedhet, a Denevéreket pedig egy 10-20%-os részesedés illeti majd a játékos leendő eladásáért kapott transzferdíjból. 

A Zebrák közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"Facundo González a mai naptól fogva a Juventus játékosának tekinthető, miután nemrég aláírta 2026. június 30-ig szóló szerződését a klubbal. 

A húsz esztendős, Montevideóban napvilágot látó uruguayi játékos rendkívül fiatalon ismerkedett meg a labdarúgással, mivel már négy éves korában elhagyta hazáját, hogy Spanyolországba költözzön, ahol a Castelldefelsben található Unión Deportiva Vista Alegre igazolta le őt. Kilenc éves korában az Espanyol kötelékébe került, ahol megismerkedett a profi futball alapjaival, 2019 júliusában pedig a Valenciához szerződött, ahol összesen 37 alkalommal szerepelhetett a második csapatban, ebből 17 ízben a tavalyi idényben. 

A 2022/2023-as szezon összességében véve rendkívül pozitívan alakult Facundo González számára, mind klubjánál, mint pedig nemzeti együttesénél. Uruguay U20-as válogatottjának képviseletében részt vett az Argentínában megrendezett világbajnokságon – ahol a Bianconeri utánpótlásának több sztárjával, egyebek mellett Matías Soulé Malvanóval, Riccardo Turicchiával, Filippo Fiumanò-val, valamint Felix Nzouango Bikiennel is szembenézhetett. A játékos és Uruguay együttese végül a torna győztesének járó trófeát is megszerezte, amiben a húszéves védőnek is hatalmas szerepe volt, mivel Facundo mind a hét meccsen a kezdőcsapatban kapott helyet. 

A ballábas, s több mint 190 cm magas játékos egy személyben testesíti meg a modern középhátvéd prototípusát. Egy olyan futballistáról beszélünk, aki nagy testi erővel rendelkezik, ugyanakkor a sebesség, a ritmusérzék, továbbá a technikai képességek terén sem szenved hiányt. 

Isten hozott, Facundo!"

Gianluca Di Marzio szerint az Öreg Hölgy még nem döntötte el, hogy a fiatal focista hol fog szerepelni a következő idényben, s hogy végül kölcsönadják-e őt, vagy sem, annyi azonban biztos, hogy számos Serie A-csapat érdeklődik González ideiglenes szerződtetése iránt, élén a több Juve-játékost is figyelő Salernitanával.