HIVATALOS: Aké kölcsönben az Udineséhez igazolt

ake_udinese.jpgMint ahogy arra az elmúlt napok híradásainak alapján már számítani lehetett, a Juventus az elmúlt szűk fél órában hivatalosan is bejelentette, hogy a klub francia labdarúgója, az elmúlt évadot kölcsönben a Dijon együttesénél töltő Marley Aké egy újabb kölcsönügylet keretében az Udineséhez igazolt, mely alakulatnak vételi opciója is lesz rá. 

Az Öreg Hölgy közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"Marley Aké az Udinese szerelését fogja viselni a 2023/2024-es idényben, miután egy kölcsönügylet keretében a friuli klubhoz szerződött. 

A huszonkét esztendős játékos az előző szezonban hat alkalommal lépett pályára a Juventus Next Gen kötelékében, majd az idény második felében kölcsönben a francia Dijon alakulatához csatlakozott, ahol összesen 16 ízben számítottak rá minden sorozatot figyelembe véve, mely találkozókon 3 gólt szerzett. 

A francia szélső összességében véve 54 összecsapáson viselte a fekete-fehér mezt, melyből 48 esetben a Next Gennél, 6-szor pedig az első csapatnál számoltak szolgálataival a Serie A és a Coppa Italia mérkőzésein, még a 2021/2022-es évadban. 

Most pedig egy új kaland vár rá az olasz élvonalban. 

Sok sikert, Marley!"

Az Udinese bejelentéséből világossá vált, hogy a fiatal támadó kölcsönben, vételi opcióval ölti magára a Zebrette mezét, a torinói klubnak pedig adott esetben visszavásárlási joga lesz a labdarúgóra, ami azt jelenti, hogy a Juventus még nem engedte el véglegesen a 2021-ben az Olympique Marseille-től leigazolt, elefántcsontparti felmenőkkel rendelkező fiatal kezét.