FRISSÍTVE 16:45-kor – Mercato-hírek (augusztus 3.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2023. augusztus 3-ának legfontosabb hírei.

00:00

  • Fabrizio Romano: A Juventus úgy érzi, hogy erős pozíciója van a Chelsea-vel folytatott tárgyalásokon, mivel Romelu Lukaku már korábban beleegyezett az Öreg Hölgyhöz való csatlakozásba. Az üzlet most egyedül a londoni klubon múlik, ám nagy kérdés, hogy hajlandóak lesznek-e kifizetni egy 40 millió körüli összeget Dušan Vlahovićért. 
  • Fabrizio Romano: A Juve felvette a kapcsolatot az OGC Nice alakulatával, hogy Jean Clair Todibo iránt érdeklődjön. A klub még nem tett ajánlatot a francia középhátvédért, azonban Cristiano Giuntoli mindig is nagyra értékelte a játékost. 
  • Fabrizio Romano: A Bianconeri előkészítette a Facundo González-üzlet dokumentumait. A torinóiak körülbelül 2-3 millió eurót fognak fizetni az uruguayiért, aki személyes tekintetben már korábban megállapodott a Juventusszal. 
  • Fabrizio Romano: A Bianconeri továbbra is arra törekszik, hogy leigazolja Franck Kessiét a mercato során, azonban a középpályás iránt több Premier League-klub is érdklődik. 
  • Gianluca Di Marzio: A Genoa nagy erőkkel dolgozik Koni De Winter leigazolásán, akit kölcsönben, vételi opcióval szerződtetnének. A Juventus szeretne belefoglalni egy vételi kötelezettséget a megállapodásba, a Grifoni azonban csak akkor akarná véglegesen megszerezni a belgát, ha az idény végén kiharcolná a bennmaradást a Serie A-ban. 
  • Gianluca Di Marzio: Marley Aké hamarosan kölcsönben az Udinese játékosa lesz. 
  • Romeo Agresti: A Barcelona nem jelentene gondot a Kessié-üzlet szempontjából, mivel a katalánok gond nélkül elengednék az elefántcsontpartit. A fő akadálynak jelenleg az számít, hogy a futballista még nem hozott döntést a jövőjéről. 
  • Romeo Agresti: Facundo González a hétvégén megérkezhet az orvosi vizsgálatokra. 
  • Romeo Agresti: Hamarosan találkozó várható a Genoa és a Juventus között Koni De Winter ügyében. 
  • Romeo Agresti: Alex Sandro iránt több szaúd-arábiai klub is érdeklődik, ám a brazil és családja alapvetően jól érzik magukat Torinóban, s mivel a védő szerződéséből még hátravan egy év, a játékos gyakorlatilag szabadon dönthet a folytatásról. 
  • Romeo Agresti: A Juve eddig csak egy rendkívül magas ajánlatot kapott a mercato során: az Aston Villa egy hónappal ezelőtt nagyjából 70 millió eurót kínált fel Federico Chiesáért, ám az olasz elutasította a transzfer ötletét. 
  • Alfredo Pedullà: De Winter ügye hamarosan lezárul, a Genoa és a Juve előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a védőről. A Grifoni garanciát vállalt arra, hogy kötelező vételi opciót vesz bele a szerződésbe, s bár korábban angol klubok is érdeklődtek a belga iránt, a torinóiak végül elfogadták a Rossoblù megkeresését. 
  • Nicolò Schira: De Winter egyre közelebb kerül a Genoához. A felek már az üzlet formátumának véglegesítésén dolgoznak. 
  • Nicolò Schira: Marley Aké kölcsönben, vételi opcióval fog csatlakozni az Udineséhez. A Zebráknak visszavásárlási opciójuk lesz a francia szélsőre. 
  • Nicolò Schira: Marko Pjaca hamarosan el fogja hagyni az Öreg Hölgyet: a horvát támadó iránt több török klub is érdeklődik, a Juve pedig már dolgozik a megfelelő megoldáson. 
  • Giovanni Albanese: Gianluigi Donnarumma még a mercato vége előtt elhagyhatja a PSG-t, a Juve pedig konkrét lehetőségként tekint az olasz kapusra. A hálóőr szívesen visszatérne a Serie A-ba, az itáliai klubok közül pedig leginkább a Bianconeri mutat érdeklődést iránta. A fekete-fehéreknek a portás leigazolásához előbb Wojciech Szczęsny-t kéne eladniuk, a lengyel azonban maradni akar a klubnál. 
  • Xavi, a Barcelona mestere: "Franck Kessié jövőjével kapcsolatban csak annyit mondhatok, hogy a játékos pontosan tisztában van azzal, hogy mi a helyzet körülötte."

16:45

  • Fabrizio Romano: Romelu Lukaku korábban már megállapodást kötött a Juventusszal egy három évre szóló szerződésről, mely adott esetben további egy szezonnal hosszabbodhat meg. A Bianconeri továbbra is szeretné kivitelezni a Vlahović-Lukaku cserét, ám a Chelsea még mindig nem döntött arról, hogy leigazolják-e a szerb támadót, s hogy kifizetik-e érte az Öreg Hölgy által követelt, 40 millió eurós transzferdíjat a belga játékjogának átruházása mellett. Mauricio Pochettino álláspontja döntő fontosságú lesz a kérdésben. 
  • Gianluca Di Marzio: Az elmúlt órákban folytatódtak az egyeztetések a Juve és a Chelsea között a Vlahović-Lukaku csereügylettel kapcsolatban. A felek hamarosan elkezdhetik a beszélgetést az üzlet anyagi vonzatáról, lévén, hogy a Bianconeri legalább 40 millió eurót szeretne kapni a balkáni labdarúgóért. Az álláspontok továbbra is távol állnak egymástól, azonban ha a szándék meglesz, az egyezség is meg fog születni. 
  • Sky Sport Italia: Dušan Vlahović mezének mutogatásával ünnepelt a Real Madrid elleni felkészülési meccsen szerzett gólja után. A szerb szeretne Torinóban maradni, ugyanakkor a Juventus mindenképpen el akarja adni őt a Chelsea-nek, hogy Lukakut igazolja le a helyére, 
  • Giovanni Albanese: Vlahović és Chiesa egyaránt a Juventusnál akarnak maradni. 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2023. augusztus 3-án, 16:45-kor.