FRISSÍTVE 18:00-kor – Mercato-hírek (augusztus 2.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2023. augusztus 2-ának legfontosabb hírei.

00:00

  • Fabrizio Romano: A Juventus mindenképpen szeretné tető alá hozni a Vlahović-Lukaku csereügyletet, azonban a belga játékjoga mellett további 40 millió eurót követel a Chelsea-től a transzfer megkötésének érdekében. Az angol klub továbbra is belső megbeszéléseket folytat arról, hogy leigazolják-e a szerb támadót, s mindeddig nem hoztak végleges döntést a témában. 
  • Romeo Agresti: Nem szabad biztosra venni, hogy a Vlahović-Lukaku csereügylet tényleg valóra válik, ugyanis az Öreg Hölgy sokkal jobban akarja a belgát, mint a Kékek a szerbet. A Chelsea 45 millió euróban szabta meg a harminc esztendős futballista árát, a Bianconeri pedig 80 millió euróra taksálja a balkáni centert, ezért pedig nem lesz könnyű egyezséget kötni az értékeket illetően. A klubok változatlanul kapcsolatban állnak, ám mindeddig még semmi sem dőlt el. 
  • Alfredo Pedullà: A Zebrák erősen gondolkodnak Facundo González kölcsönadásán, hogy a fiatal védő minél több játéklehetőséghez juthasson. A Salernitana és a Hellas Verona mellett a Sampdoria is érdeklődést mutat az uruguayi iránt, a döntés pedig hamarosan megszületik. 
  • Sky Sport Italia: A következő órákban újabb kapcsolatfelvétel várható a Juve és a Chelsea között. Ha a feleknek sikerül megegyezniük az anyagiakról, az üzlet létrejötte valós lehetőséggé válhat. 
  • Giovanni Albanese: Franck Kessié magas fizetési igénye, valamint a játékos Premier League-hez való csatlakozási vágya megakadályozhatja, hogy a Juventus leigazolja őt. 
  • Giovanni Albanese: Alex Sandro még a mostani mercato alatt elhagyhatja a torinóiakat. Max Allegri hajlandó lenne elengedni a brazilt. 
  • Daniele Longo: Vlahović vágya már hónapok óta egyértelmű: el akarja hagyni a Juventust, s lehetőleg a Premier League-be igazolni. A személyes feltételek nem jelenthetnek gondot a labdarúgó tekintetében. 

18:00

  • Gianluca Di Marzio: A Juventus azért értékelte a Chelsea előtt 50 millió euróra Vlahovićot, hogy a tárgyalások tendenciáját figyelembe véve legalább 40 millió eurót kaphasson érte Lukaku mellett. A Chelsea elsőre egy ennél alacsonyabb ajánlatot tett a torinóiaknak, így minden bizonnyal jelentős erőfeszítések kellenek majd ahhoz, hogy a felek kompromisszumot tudjanak kötni. 
  • Gianluca Di Marzio: Lukaku személyes tekintetben már hetekkel ezelőtt megállapodásra jutott az Öreg Hölggyel egy 3+1 évre szóló szerződésről, ami jelentős előnynek számít a Bianconeri szempontjából. 
  • Romeo Agresti: Lukaku már tavasszal eldöntötte, hogy elhagyja az Intert, miután Simone Inzaghi több fontos mérkőzésen sem nevezte őt a kezdőcsapatba. A Chelsea és a Juve a következő órákban ismét tárgyalóasztalhoz ülnek majd, ezen a megbeszélésen pedig várhatón sok minden ki fog derülni az angol klub szándékairól. Ha a Kékek Vlahović leigazolása mellett döntenek, az üzlet gyorsan lezárulhat. 
  • Romeo Agresti: A Chelsea jelenlegi ajánlata még nem győzte meg a Juventust. A Zebrák már eldöntötték, hogy megpróbálják eladni Vlahovićot, mivel a vezetőség úgy értékelte, hogy mindenképpen szükség van egy vezéráldozatra a nyáron. Az Öreg Hölgy illetékesei úgy gondolták, hogy több klub is érdeklődést fog mutatni a szerb iránt, ugyanakkor mivel eddig csak a Kékek vették fel velük komolyabban a kapcsolatot, egyértelműen lépni szerettek volna. 
  • Romeo Agresti: Nincs olyan lehetőség, hogy Vlahović maradjon, s Lukaku mellé érkezzen. A két játékos közül egyszerre csak egy lehet majd az olasz rekordbajnok keretének tagja. A Chelsea rövidesen még egy belső értekezletet fog tartani, ahol eldől, hogy a londoniak belemennek-e a csereügyletbe. 
  • Romeo Agresti: A Juventus még ezen a héten el akarja adni Denis Zakariát. Ha a klub belement volna a West Ham 12-13 millió eurós ajánlatába, a svájci már két héttel ezelőtt is távozhatott volna, ám a klub erőt szeretne demonstrálni az ügyben, s a lehető legjobb ajánlatra vár, mivel tudja, hogy alapvetően nagyobb összeget kaphat Zakaria, mint Weston McKennie játékjogáért. 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2023. augusztus 2-án, 18:00-kor.