FRISSÍTVE 13:40-kor – Mercato-hírek (augusztus 1.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2023. augusztus 1-jének legfontosabb hírei.

00:00

  • Fabrizio Romano: A Chelsea közvetítőkön keresztül ismét tárgyalásokat kezdett a Juventusszal, melynek keretében szóba került egy lehetséges csereügylet a két klub között. Az érintett játékosok Dušan Vlahović és Romelu Lukaku lennének. A Kékek egyelőre belső megbeszéléseket végeznek a szerb labdarúgó kapcsán, s még nem döntötték el, hogy belemennek-e a transzferbe. A lehetséges megállapodásban benne foglaltatna Lukaku átigazolási díja is, ám mivel a londoni klub júliusban még elutasította Vlahović leigazolását, az üzlet nem lenne egyszerű. 
  • Fabrizio Romano: A Brighton egyes pletykák ellenére egyáltalán nem dolgozik Emil Holm szerződtetésén. A Sassuolo beszállt a jobbhátvédért folyó versenybe, ám az továbbra is nyitott, lévén, hogy sok olasz klub érdeklődik a svéd iránt. 
  • Gianluca Di Marzio: A Chelsea alapvetően nyitott a Vlahović-Lukaku csereügyletre. A klub újrakezdte a Juventusszal folytatott tárgyalásokat, ám a lehetséges átigazolási díjakról még nincs egyetértés a felek között. Az angol klub nagyjából 45 millió euróra értékeli a belgát, míg a torinóiak 75-80 millió euróra taksálják a szerb csatárt. 
  • Gianluca Di Marzio: A Fulham és a Nice egyaránt érdeklődést mutat Luca Pellegrini iránt. Az angol klub már megállapodott a játékossal a személyes feltételeket illetően, ám a Juventusszal nem, míg a franciák az Öreg Hölggyel kötöttek egyezséget, s a futballistával nem. A Lazio jelenleg készenlétben van, s Maurizio Sarri, valamint Claudio Lotito tárgyalásaitól függenek a további lépések. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juve 3 millió eurót fog fizetni a Valenciának Facundo Gonzálezért, a spanyol klub pedig részesedést fog kapni az uruguayi esetleges jövőbeli eladása után. A fiatal védő kölcsönben a Salernitához kerül majd a következő szezonban. 
  • Romeo Agresti: A Bianconeri teljeskörű megállapodást kötött Facundo González ügyében. 
  • Romeo Agresti: Továbbra sincsenek konkrét hírek Leonardo Bonucciról, míg Luca Pellegrini helyzete még tisztázásra szorul. 
  • Romeo Agresti: A héten végre sor kerülhet Denis Zakaria távozására. A West Ham United már régebb óta érdeklődik a svájci iránt, ám a Monaco is szívesen leigazolná őt az utóbbi napok hírei alapján. 
  • Romeo Agresti: Cristiano Giuntoli a héten szinte biztosan Londonba fog utazni, ahol Zakaria és Weston McKennie ügyeiben is egyeztethet majd. Az amerikai továbbra is távozhat egy észszerű ajánlat esetén. 
  • Romeo Agresti: Koni De Winter maradhatott volna a klubnál, azonban az Európai Konferencia Ligából való kizárás híre után biztosan távozni fog. A Genoa erősen dolgozik a belga szerződtetésén, az ügylet formátuma pedig kölcsön + bizonyos feltételek esetén kötelezővé váló vételi opció lehet. 
  • Romeo Agresti: Hans Nicolussi Caviglia nem fog a Juventusnál maradni, lévén, hogy rengeteg csapat érdeklődik iránta a Serie A-ból. 
  • Romeo Agresti: Gianluigi Donnarumma mindig is egy olyan név lesz, akit figyelembe kell venni a Juventusszal kapcsolatban. 
  • Alfredo Pedullà: A Juve az elmúlt órákban információt kért Gianluigi Donnarummáról. Az olasz kapus helyzete nem inog a PSG-nél, azonban sorsa könnyen változhat. A szituáció szorosan összefügg Wojciech Szczęsny jövőjével, aki iránt a Bayern München és a PSG is érdeklődik, mellette pedig Dušan Vlahović is bekerülhet a képbe, akit a franciák továbbra is szívesen leigazolnának, ám előbb meg akarják tudni, hogy végleg le kell-e mondaniuk a Bayern felé tartó Harry Kane-ről. 
  • Sky Sport Italia: Giuntoli a Facundo González-ügylet lezárását követően Carlos Augusto, valamint Franck Kessié szerződtetésére koncentrál majd az eladások mellett. 
  • De Telegraaf: Bonucci ügynökei felajánlották az olasz védőt az Ajaxnak. A futballista szívesen csatlakozna az amszterdamiakhoz, akik viszont mindeddig nem tettek lépéseket a leigazolásáért. 
  • Nicolò Schira: Folyamatban vannak a tárgyalások a Juve és a Chelsea között a Vlahović-Lukaku ügylet kapcsán. A belga támadó korábban már szóbeli egyezséget kötött a Zebrákkal egy 2026-ig szóló szerződésről, mely kontraktus opcionálisan meghosszabbítható lenne további egy évvel. 
  • Nicolò Schira: Stefano Gori kölcsönben a Monzához igazol a Juventustól. 

13:40

  • Gianluca Di Marzio: Javában zajlanak a tárgyalások a Juventus és a Chelsea között a Vlahović-Lukaku ügyben. A felek között még mindig fennáll egy nagyobb szakadék az átigazolási díjat illetően, mivel a Kékek nagyjából 30-35 millió eurót adnának a belga játékjoga mellett, míg a Bianconeri egy ennél magasabb összeget kér, elsősorban a két futballista eltérő életkorából és béréből kifolyólag. A következő napokban az első hivatalos ajánlat is megszülethet. 
  • Gianluca Di Marzio: A Sassuolo az elmúlt napokban többször is tárgyalt a Speziával Emil Holmról. 
  • Romeo Agresti: A Juve és a Salernitana előrehaladott egyeztetéseket folytatnak Facundo González, Nicolussi Caviglia, valamint Fabio Miretti kölcsönvételével kapcsolatban. 
  • Alfredo Pedullà: Az Öreg Hölgy legalább 45-50 millió eurót kérne a Chelsea-től Lukaku mellett, azonban ha az üzlet nem jönne létre, továbbra is lenne lehetőség a szerb eladására (akit elsősorban a PSG figyel), továbbá a belga soron kívüli leigazolására, aki még mindig a Zebrákra vár. 
  • Nicolò Schira: Denis Zakaria egyre közelebb kerül a West Ham Unitedhez: a Kalapácsosok nemrég egy kölcsön + vételi opciós konstrukciót ajánlottak érte, mely opció bizonyos feltételek teljesülésének esetén kötelezővé válhat. A középpályás egy 2028-is szóló szerződést írhat alá a londoniakkal. 
  • Nicolò Schira: Egy szaúdi klub az utóbbi időben komoly ajánlatot tett Federico Chiesának, aki azonban nem érdeklődött a megkeresés iránt. 
  • Nicolò Schira: A Sassuolo csatlakozott a De Winterért folyó versenyhez. A Genoa nemrég egy kölcsön + kötelező vételi opciós ajánlatot tett a Juventusnak a belga védőért. A két olasz klub mellett a Frosinone, a Bologna, a Lille, valamint az Everton is szívesen leigazolná a középhátvédet. 
  • Nicolò Schira: A Sassuolo nemrég egy 3 millió eurós kölcsönszerződést + 6 millió eurós vételi kötelezettséget ajánlott a Speziának Emil Holmért, ám a klub legalább 12 millió eurót szeretne kapni a svédért. A játékos prioritása továbbra is a Juventushoz való csatlakozás lenne, ám a torinóiak mindeddig nem nyújtottak be érte hivatalos megkeresést. 
  • Nicolò Schira: A Chelsea tárgyalásokat kezdett Vlahović képviselőivel, melyek során egy hosszú távú szerződést kínáltak fel a támadónak, idényenként 10 millió eurós fizetéssel. 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2023. augusztus 1-jén, 13:40-kor.