Chiesa remek formában van

chiesa_vs_milan.jpgMa hajnalban a Juventus letudta első felkészülési mérkőzését az előszezonban, Max Allegri fiai pedig Danilo és Daniele Rugani góljaival a rendes játékidőben 2-2-es döntetlent játszottak az AC Milan ellen, végül pedig büntetőkkel kerekedtek felül a Rossonerin. A találkozó legnagyobb pozitívumát nem az eredmény, hanem a tavalyi évben szinte egész végig lábadozó Federico Chiesa futballja jelentette, aki remek teljesítményt nyújtott a mérkőzés során, amit a Sofascore 7,2-esre értékelt. 

"Federico Chiesa remek formában tért vissza a felkészülési időszakra. Úgy látjuk, hogy sokkal jobb állapotban van, mint tavaly, ám ez természetesnek mondható, lévén, hogy mindannyian tudatában voltunk annak, hogy az elmúlt idény csak egy átmeneti év lesz számára. Rendkívül elégedett vagyok az általa mutatott produkcióval, s azzal is, hogy nagyon lelkes volt, valamint megtalálhattuk benne az arra vonatkozó akaratot, hogy ez egy nagyon fontos szezon legyen számára" – fogalmazott Max Allegri a La Gazzetta dello Sport kamerái előtt. 

Az olasz futballistáról már korábban is szárnyra kaptak pozitív hírek, ugyanis Gianluca Di Marzio klubhoz közeli forrásokra hivatkozva nemrég arról számolt be, hogy Chiesa kiváló edzésmunkát nyújt a Continassán, ugyanis mindenképpen szeretne visszatalálni régi önmagához, valamint meggyőzni Allegrit arról, hogy kezdőként számoljon vele a következő szezonban, a mester pedig más információk alapján elsősorban secunda puntaként, azaz második csatárként számol a labdarúgóval a 3-5-2-es formációban. 

Nicolò Schira a Milan elleni összecsapást követőn azt írta, hogy Chiesa az általa mutatott teljesítmény alapján visszatért arra a szintre, ahol első torinói idényében, a 2021/2022-es szezonban volt, s hogy az itáliai szélső látszólag maga mögött hagyta a 2022 januárjában elszenvedett keresztszalag-szakadásából származó problémákat, ami mindenképpen ígéretes megállapításnak hangzik vele kapcsolatban. 

Mint ismert, Chiesa iránt több klub is konkrét érdeklődést mutatott a mercato eddigi részében. A legjelentősebb megkeresést eddig az Aston Villa nyújtotta be érte, akik 60 milliót is hajlandóak lettek volna feláldozni az olaszért, azonban a játékos nem szeretett volna a birminghamiekhez igazolni. Alfredo Pedullà korábban arról értekezett, hogy a Liverpool és a Newcastle United ugyancsak figyeli a játékost, ám annak ellenére, hogy Cristiano Giuntoli szerint senki sem érinthetetlen egy kellően nagy megkeresés esetén, jelen pillanatban nem látni a jelét annak, hogy küszöbön állna Chiesa távozása.