HIVATALOS: Miretti 2027-ig hosszabbított

miretti_renew.pngA Juventus az elmúlt percekben némiképp váratlan módon bejelentette, hogy a klub olasz középpályása, Fabio Miretti további egy évvel, azaz 2027-ig meghosszabbította eddigi, 2026. június 30-án lejáró szerződését az Öreg Hölggyel, mely az eddigi átigazolási hírek fényében egyaránt lehet a fiatal játékos marasztalásának, vagy éppen közelgő kölcsönadásának jele. 

Az Öreg Hölgy közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"Fabio Miretti nemrég meghosszabbította szerződését a Juventusszal, így pedig 2027-ig biztosan a klub kötelékében marad. 

Miután 2011-ben csatlakozott a Juventus ifjúsági szektorához, Miretti fokról-fokra lépdelt fölfelé a klub ranglétráján, s hamarosan a rivaldafény közepén találta magát, köszönhetően a pályán nyújtott lenyűgöző teljesítményének. Az U17-es csapatban már a 2019/2020-as szezonban az együttes egyik legjobbjának számított, hiszen a koronavírus-járvány miatt beiktatott kényszerleállás előtt 17 meccsen 15 góllal segítette alakulatát. A következő évben a Next Gen keretének tagja lett, s magára ölthette a csapatkapitányi karszalagot is, mielőtt a 2021/2022-es idényben bekerült volna a felnőtt gárda tagjai közé. 

Fabio 2021. december 9-án debütált a Bajnokok Ligájában a Malmö ellen, majd pedig 2022. március 20-án a Serie A-ban is pályára léphetett a Salernitanával szemben. Az előző évadot teljes egészében a felnőttek között húzta le, s itt tett szert hatalmas fejlődésre személyiségét és karakterét tekintve, miközben minden sorozatot figyelembe véve összesen 40 alkalommal futhatott ki a gyepre. 

Nemrég a 2023-as U21-es Európa-bajnokságon is részt vehetett a korosztályos olasz csapatot képviselve, ám ezt megelőzően már a felnőtt válogatottban is megcsillogtathatta tehetségét, ahol 2022. november 20-án, egy Ausztria elleni barátságos mérkőzésen debütálhatott. 

Fabio egy rendkívül sokoldalú és intelligens középpályás, aki bármilyen helyzethez képes alkalmazkodni. Miretti elképesztően rövid idő alatt is hatalmas fejlődést mutatott be az elmúlt hónapok során, hosszabbítása pedig újabb motivációként szolgál számára ahhoz, hogy még magasabbra emelje a lécet, s hogy még több sikert érjen el a Bianconeri kötelékében. 

Gratulálunk, Fabio!"

A klub ezt a képet csatolta a hivatalos bejelentéshez: 

miretti_giuntoli.jpg