HIVATALOS: Barbieri kölcsönben a Pisához került

barbieri_loan.jpgA Juventus és a Pisa SC az elmúlt percekben hivatalos közleményben jelentették be, hogy az Öreg Hölgy fiatal olasz balhátvédje, a tavalyi szezont alapvetően a Next Gen kötelékében töltő, azonban néhány alkalommal a felnőtt csapatban is lehetőséget kapó Tommaso Barbieri a másodosztályú alakulathoz került kölcsönbe. 

A Pisa nyilatkozata az alábbiakat tartalmazza: 

"A Pisa Sporting Club ezennel bejelenti, hogy ideiglenes jelleggel, vételi opcióval, valamint visszavásárlási joggal megszerezte Tommaso Barbieri játékjogát a Juventus Football Club S.p.A.-tól. 

A 2002-es születésű szélső védő pályafutása során már 76 mérkőzésen léphetett pályára a Serie C-ben, a Novara és a Juventus Next Gen szereléseit viselve. Az Öreg Hölgy felnőtt csapatában összesen 3 alkalommal kapott lehetőséget a Serie A-ban, s egy ízben a Bajnokok Ligájában is megmutathatta magát. Az olasz nemzeti együttes utánpótlás-csapatai közül mindeddig az U17-es, az U18-as, valamint az U20-as gárdákban futhatott ki a gyepre. 

A futballista már a csapat rendelkezésére áll a folyamatban lévő edzőtáborban."

Mint ahogy az a közleményből is kiderül, a játékos szerződése 2024-ig szól, azonban a Pisának lehetősége lesz véglegesen is megvásárolni a jobbhátvédet. Nicolò Schira úgy tudja, hogy a megállapodás egy 2 millió euró értékű vételi opciót foglal magába, míg a Bianconeri később 3 millió euróért cserébe vásárolhatná vissza Barbierit az olasz kiscsapattól, amennyiben a torinóiak vezetősége szükségét látná ennek.