Vlahović személyi edzője: "Dušan szereti a Juvét"

serbian_dusan.jpgA Juventus nyári mercatójának egyik legforróbb, állandó témáját Dušan Vlahović helyzete jelenti, aki az elmúlt napok hírei szerint szívesen csatlakozna az iránta érdeklődő Paris Saint-Germainhez, miközben a Bayern München és a Chelsea ugyancsak figyelemmel kísérik a csatárt. A szerb támadó személyi edzője,  Uros Domazet a minap éppen ezért adott interjút a TuttoJuve.com-nak, melyben hosszabban értekezett a futballista előtt álló lehetőségekről, az Öreg Hölgy iránt táplált érzéseiről, s arról is, hogy véleménye szerint a balkáni játékos valóban klubot válthat-e a nyáron. 

Hogyan készíted fel Dušant az új szezonra? 

"Én magam tisztán technikai szempontból foglalkozom vele: a labdatartásán, a befejezési készségén, s a módszerein dolgozunk. Rajtam kívül egy másik szakemberrel is szokott gyakorlatokat végezni, az én feladatom pedig alapvetően a labdával való játékának alapvető javítása lenne, hogy kellőképpen felkészítsem őt a következő idény meccseire. Az előszezon éppen erről szól: most több időnk van arra, hogy jobb teljesítményre sarkalljuk az egyes labdarúgókat az általuk mutatott futball bizonyos aspektusait nézve."

Milyen fizikai állapotban volt a játékos azután, hogy visszatért a nyári szünetről? 

"Dušan nem az a típus, aki szeret hosszú szüneteket tartani az edzésmunkát illetően. Mindig igyekszik fitten tartami magát, ez pedig idén is kiválóan sikerült számára. Természetesen időre volt szüksége ahhoz, hogy teljesen maga mögött hagyja ágyékfájdalmait, ám ezt követőn rögtön hatékonyan vághattunk neki a közös munkának. Mikor nyaralt, alig várta, hogy megkezdje a felkészülést, ahol a tőle telhető legjobb formát igyekszik nyújtani, mivel tudja, hogy csak így lehet eredményes szezonja a Juventusnál."

Milyen benyomást tett rád a szerb sportolóként és emberként? 

"Több mint tíz éve ismerem Dušant, régóta dolgozok együtt vele, s azt kell mondanom, hogy én mindenképpen egy megtiszteltetésként éltem meg ezt az időszakot. Továbbra is arra fogok törekedni, hogy átadjam neki a tudásomat, amivel talán egy kis része lehetek majd az ő történetének, lévén, hogy egy nagyszerű sportolóról, s egy még jobb emberről beszélünk."

Sokan mondták már, hogy Vlahović magánemberként rendkívül alázatos és közvetlen. 

"Dušan mindig figyel arra, hogy kellő időt szenteljen a drukkereknek. Mindig nagyon udvariasan viselkedik, s szívesen játszik a kisgyerekekkel, megmutatva nekik, hogy emberként ő is csupán egy közülük, s hogy ha keményen dolgoznak, számukra sem lehetetlen a nagy álmok elérése. Sportolóként szintén kiemelkedő, mivel elhivatottsága és fegyelme egyaránt példaértékű, nem is beszélve mentalitásáról. Még mindig az a legfőbb célja, hogy gólokat szerezzen, s mindig azon töpreng, hogy miként javíthatná a játékát. Ez a hozzáállás véleményem szerint kétségkívül megsüvegelendő."

A végén következzék a legnagyobb kérdés: a PSG élénken figyeli Dušant, ám egyes hírek szerint a Chelsea és a Tottenham is érdeklődik iránta. Beszéltél vele a jövőjéről? 

"Igen, beszélgettünk egy kicsit a jövőjével kapcsolatos kérdésekről. Csak annyit tudok mondani, hogy Dušan szereti a Juventust, szeret Torinóban élni, valamint nagyon kedveli a csapat szurkolóit, és mindent, ami a klubbal kapcsolatos" – összegzett a tréner.