FRISSÍTVE 12:13-kor – Mercato-hírek (július 5.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2023. július 5-ének legfontosabb hírei.

00:00

  • Romeo Agresti: A Juventus egyértelműen érdeklődik Fabiano Parisi iránt, akinek helyzetét nagyon közelről figyelik. A klub illetékesei hamarosan ismét találkozni fognak az Empolival annak céljából, hogy a balhátvédről és Filippo Ranocchiáról beszéljenek, ám az üzlet még közel sem jár a végső szakaszban, mivel az Öreg Hölgynek előbb el kell adnia valakit a Parisivel azonos poszton szereplő három labdarúgó, azaz Filip Kostić, Samuel Iling-Junior, s Andrea Cambiaso közül ahhoz, hogy leigazolhassa az olaszt. 
  • Romeo Agresti: Nicolò Zaniolo helyzetét továbbra is érdemes lesz figyelemmel kísérni, ám előbb meg kellene tudni, hogy Max Allegri milyen taktika mentén akarja majd szerepeltetni a csapatot jövőre. A labdarúgó az elmúlt hetekben megpróbálta felhívni magára a Bianconeri figyelmét a nyilatkozatai által, ám a klubnak jelenleg más prioritásai vannak, ami persze nem zárja ki, hogy a mercato során Zaniolo még komoly célponttá válhat. 
  • Romeo Agresti: A Juve csak akkor igazolna új játékost a támadósorba, ha Dušan Vlahović és/vagy Federico Chiesa távoznának. Ha Allegri kitart a 3-5-2 mellett, s a két futballista pedig marad, nem lesz új érkező. Moise Kean minden bizonnyal tovább folytatja majd közös útját a Zebrákkal, a szakmai stáb pedig nem akar konkrét pótlást hozni Ángel Di María helyettesítésére. 
  • Romeo Agresti: Elképzelhető, hogy a torinóiak szerződtetnek majd még egy középpályást a nyáron, azonban csak azt követően, hogy megszabadultak a feleslegtől, akik Denis Zakaria, Weston McKennie, Arthur, Ranocchia, továbbá Hans Nicolussi Caviglia lennének. Azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy a csapatrész új futballistája Sergej Milinković-Savić lenne-e. 
  • Romeo Agresti: A klub elgondolkodhat egy új középhátvéd megszerzésén, ám jelenleg Bremer, Danilo, Bonucci, Gatti, Rugani, De Winter, és Huijsen is itt vannak, Alex Sandro pedig szintén képes a poszton játszani. 
  • Romeo Agresti: Iling-Juniorért továbbra is nagy az érdeklődés, az angol búcsút inthet a csapatnak a nyár folyamán. 
  • Giovanni Albanese: A Juve érdeklődik a Real Betis spanyol támadó középpályása, Rodri Sánchez iránt, akit Cristiano Giuntoli már a Napolinál is figyelt. A futballista szeretne előrelépést tenni a karrierjében. Szerződése 2026-ig szól, kivásárlási ára pedig 40 millió eurót tesz ki. 

12:13

  • Gianluca Di Marzio: Timothy Castagne és Emil Holm továbbra is a Juventus listáján vannak. 
  • Alfredo Pedullà: Sergej Milinković-Savić továbbra is az Öreg Hölgyhöz akar igazolni, a Bianconeri pedig arra is nyitott lenne, hogy Luca Pellegrinit, valamint Nicolò Rovellát bevonja az üzletbe, hogy így könnyebben és kevesebb anyagi ráfordítással igazolhassa le a szerbet. A torinóiak egyértelműen érdekeltek abban, hogy Adrien Rabiot hosszabbításától függetlenül is szerződtessék a középpályást, akiért mindeddig nem érkeztek ajánlatok külföldről. 
  • Alfredo Pedullà: A Juve a legrosszabb esetben jövő júniusig várna SMS megszerzésével, a Lazio azonban semmiképpen sem akarja ingyen elveszíteni egyik legjobbját. Úgy tűnik, hogy van némi esély arra, hogy a következő napokban ismét megkezdődjön a párbeszéd a felek között. A játékos továbbra sem szeretné kiterjeszteni mostani, 2024-ben lejáró kontraktusát. 
  • Sky Sport Italia: Milinković-Savić csalódott a potenciális kérőkben, akik nem sietik el a leigazolását, ennek nyomán pedig fontolóra veheti a Lazióval való hosszabbítást. 
  • Romeo Agresti: Giovanni Manna végül nem fog elutazni Londonba, azonban hamarosan videókonferencia várható a Juve és a West Ham között Denis Zakaria ügyében, a transzfer részleteinek megvitatásáért. A meeting mellett a klub illetékesei más téren is megbeszéléseket folytatnak majd angol együttesekkel.  
  • Romeo Agresti: Tegnap megtörtént az első, egyelőre még csak telefonos egyeztetés Max Allegri és Giuntoli között. A sportigazgató a tréner mellett Francesco Calvóval és Giovanni Mannával is beszélt, legfőbb feladata pedig egyelőre a felesleges játékosok értékesítése lesz. 
  • Nicolò Schira: Jelen állás szerint az Atalanta és a Juventus vezetik a versenyt Emil Holmért, aki iránt a háttérben az Inter is érdeklődést mutat. 
  • ESPN: A Borussia Dortmund megkezdte az egyeztetéseket Weston McKennie-vel egy esetleges transzferről. 
  • Daniele Rugani ügynöke: "Allegri a lehető legnagyobb becsben tartja Ruganit, s a védő mindig a legjobbak között volt azokon a meccseken, ahol lehetőséget kapott. Daniele szeret a Juventusnál futballozni, a jövővel kapcsolatban pedig csak annyit mondhatok, hogy mint minden évben, most is van érdeklődés a játékos iránt."

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2023. július 5-én, 12:13-kor.