HIVATALOS: Cuadrado nyolc év után távozik

panita_goodbye.pngA Juventus az elmúlt percekben hivatalosan is bejelentette, amire már eddig is számítani lehetett, ugyanis a klub közleményének értelmében a csapat kolumbiai mindenese, a jobb szél gyakorlatilag összes posztján bevethető Juan Cuadrado nyolc évet követően búcsút int az Öreg Hölgynek, mivel a Bianconeri nem hosszabbítja meg a mai napon lejáró szerződését. 

A közlemény az alábbiakat tartalmazza: 

"314 alkalommal lépett pályára azért, hogy harcoljon a klub szineiért, s 11 trófeát nyert. 

26-szor örült az összetéveszthetetlen táncával, miután a mi mezünkben szerzett gólt. 

59-szer segítette ahhoz társait, hogy ők is megtapasztalhassák a góllövéssel járó örömöket. 

Ma, egy nyolc szezonon át tartó utazást követően viszont eljött a búcsú ideje, ugyanis Juan Cuadrado távozik a Juventustól. 

Nyolc felejthetetlen év. Panita évről évre az egyik biztos pont volt a csapaton belül, szerepköröktől, taktikai összeállításoktól, vagy a hátán viselt aktuális mezszámtól függetlenül. 

Nyolc év tele örömmel, mosollyal, viccekkel, illetve lelkesedéssel. Panita mindig megtöltötte az öltözőt, valamint teljes világunkat a belőle áradó pozitív energiákkal. Juan egyedülálló és különleges módon vívta ki a szurkolók szeretetét, s vált referenciaponttá a pályán, továbbá azon kívül is. 

Nyolc év szédítő cselekkel, s meccsek, néha pedig teljes szezonok állását megfordító őrületes sprintekkel tarkítva. Ha csak egyet kellene kiemelnünk: a 2015. október 31-i Derby della Molén szerzett gól, az első, fekete-fehérben lőtt találat volt az, mely elindította a végül Scudetto-győzelmet érő úton a csapatot. 

Nyolc év, tele fontos gólokkal. A fent említett találat volt az első a négy közül, melyet Juan elért a Torino elleni rangadókon, de hogy feledhetnénk el a Lyon, vagy az Inter elleni mérkőzéseken keletkező hangrobajt, melyek Panita lövését követték? Vagy az a kulcsjelentőséggel bíró duplát, amit a Nerazzurri ellen szerzett a 2020/2021-es szezonban?

A sok, mindannyiunk számára felejthetetlen pillanat mellett minden egyes szurkolónak megvannak a maga különleges emlékei Juan bianconero szerelésben töltött karrierjének éviből. 

Az elmúlt idényben Juan szintén jelentős mértékben járult hozzá a csapat szerepléséhez, mivel 47 mérkőzésen lépett pályára, melynek köszönhetően átlépte a 300-as álomhatárt a zebracsíkos mezben. Ez egy olyan mérföldkő, ami csak még jobban megalapozza Cuadrado helyét a klub történelmében. Ha azonban szeretnénk egy példát mondani arra a helyzetre, mikor a különféle számok és statisztikák csak a történet töredékét mesélik el, mindenképpen Juan Juventusnál töltött pályafutására esne a választásunk. A rengeteg érzelem, melyet ittléte kavart mindannyiunkban, kitörölhetetlen és örök marad. 

Köszönünk mindent, Panita!"