HIVATALOS: Rabiot egy évvel hosszabbított

rabiot_2024.pngMint ahogy azt több, megbízható olasz hírforrás (mindenekelőtt Fabrizio Romano, Gianluca Di Marzio, valamint Romeo Agresti) már a tegnapi nap folyamán lehozta, a Juventus francia középpályása, Adrien Rabiot egy évvel meghosszabbította szerződését a Bianconerivel, melyet a torinói klub az elmúlt órákban hivatalos közlemény formájában tudatott a nagyvilággal. 

Mint ismert, a játékos kontraktusa e hét pénteken, 2023. június 30-án járt volna le a Zebráknál, az új megállapodás értelmében azonban 2024-ig biztosan a fekete-fehérek szerelését viseli majd, holott Di Marzio szerint az elmúlt időszakban a Manchester United is megkereste őt, magasabb fizetést ajánlva neki. 

A hivatalos bejelentés az alábbiakat tartalmazza: 

"Adrien Rabiot szerződést hosszabbított a Juventusszal. 

Adrien 2024. június 30-ig írt alá új kontraktust a klubbal, s most készen áll arra, hogy még több érzelmet éljen meg a zebracsíkos szerelésben. 177 mérkőzés, 17 gól, valamint 3 trófea – egy Scudetto, egy Coppa Italia, illetve egy Supercoppa Italiana – gazdagítja eddigi gyűjteményét, melyet szeretne még tovább növelni. 

Rabiot 2019-ben csatlakozott a Juventushoz a PSG-nél töltött időszakát követően, az elmúlt négy szezonban pedig központi szerepet játszott a Bianconeri csapattengelyében: első idényében 37 találkozón lépett pályára, s 1 találatot szerzett, valamint megnyerte az olasz bajnoki címet is. Második évadja során két aranyérmet zsebelt be a kupában, majd a szuperkupában, miközben 47 összecsapáson futott ki a gyepre, s 5 gólt írhattak fel a neve mellé. Harmadik szezonja 45 meccset tartogatott számára, míg a legutóbbi hónapokban 48 megmérettetés jutott neki, aminél a Juve keretéből csak Danilo előzi őt meg. Az általa lőtt 11 góllal – 8 találat a Serie A-ban, 2 a Bajnokok Ligájában, s 1 az Európa-ligában – ráadásul az együttes második legeredményesebb labdarúgója lett. 

A 2019/2020-as évad óta egyetlen futballista sem játszott több mérkőzést nála a Juventusban (177 összecsapás, mely a legtöbb, holtversenyben Juan Cuadradóval), ráadásul Adrien a tavalyi évben egyéni csúcsot állított be az általa szerzett találatok és gólpasszok szempontjából. Ha már a góloknál tartunk, az Allianz Stadiumban lejátszott meccseken ő zörgette meg legtöbbször az ellenfelek hálóját a keret játékosai közül. Ezeket az eredményeket egy olyan pályán érhette el, mely az otthonává vált, s melyen sokszor mutathatta be a rá olyannyira jellemző, különleges vágtázó futást, újra és újra inspirálva ezzel a társakat. 

A történet pedig folytatódik – elvégre még hosszú utat kell megtenni együtt, mi pedig készen állunk arra, hogy továbbra is egymás mellett haladjunk céljaink elérése felé. 

Gratulálunk, Adrien!"

A La Gazzetta dello Sport egyébként kijelentette, hogy Max Allegrinek hatalmas szerepe volt a gall futballista meggyőzésében, ugyanis a mester biztosította a játékost, hogy a következő évadban is kiemelt szerepet szán neki. 

A Juve az alábbi videót publikálta a közlemény párjaként: