Chiesa távozhat a nyáron

federico-chiesa_10zzw808x1xyd1ca8zzxymwnsc.jpgMint ismert, a Juventus várhatóan mindenképpen rákényszerül egyik jelentős értéket képviselő labdarúgójának eladására a nyáron, e tekintetben pedig az utóbbi hírek szerint Federico Chiesa lehet a kiszemelt áldozat, aki maga is új szívesen kipróbálna egy új kalandot, amennyiben Massimiliano Allegri marad a csapat mestere.

Ennek legfőbb oka Gianluca Di Marzio szerint az, hogy a livornói tréner a következő szezonban is a 3-5-2-es hadrendben szeretné majd játszani együttesét, az olasz szélső azonban testidegennek érzi a rá kiszabott szerepkört ebben a formációban, s nem akar még egy rossz szezont lehúzni az Öreg Hölgy kötelékében. 

A Sky Sport Italia úgy tudja, hogy egyes angol klubok számottevő érdeklődést fejtenek ki Chiesa iránt, aki sokkal kelendőbbnek számít az átigazolási piacon Dušan Vlahovićnál, s bár az itáliai labdarúgó nemrég visszautasította az Aston Villa megkeresését, Alfredo Pedullà értesüléseinek alapján a Newcastle United és a Liverpool kiemelt célpontként tekint a támadóra, akinek megvételéhez azonban legalább 50 millió euróra, s további, 8-10 millió eurót kitevő bónuszokra lenne szükség. 

Giovanni Albanese kijelentései szerint Chiesa előtt továbbra is két út áll: a távozás, illetve a hosszabbítás, ugyanis a futballista alapvetően szereti a Juventust, s ha a vezetőség garantálja neki, hogy őt teszi a keret egyik legjobban fizetett játékosává és egyik legfőbb arcává, hajlandó lenne kiterjeszteni 2025-ben lejáró kontraktusát, ám mivel a Bianconerinek mindenekelőtt tőkére van szüksége, fennáll az esélye annak, hogy a fejesek nem mennek bele ezekbe a feltételekbe, a Fiorentina egykori kiválósága pedig eladásra kerül. 

Romeo Agresti eközben Davide Frattesi helyzetéről értekezett, akinek szerződtetéséért jelen pillanatban a Sandro Tonali értékesítése által jelentős összeghez jutó AC Milan vezeti a versenyt, ám a szakíró szerint még az Inter is sokkal jobb helyzetben van az Adrien Rabiot hosszabbítására koncentráló Juventusnál. Agresti úgy tudja, hogy a Sassuolo immár 40 millió eurót kérne a középpályásért, a Rossoneri pedig gyakorlatilag azonnal képes lenne kifizetni ezt az összeget, míg az Öreg Hölgy inkább Timothy Weah, a Nerazzurri pedig Marcus Thuram és César Azpilicueta megszerzésére fordíthatja erőforrásait. 

Frattesi tegnap egyébként maga is nyilatkozott jövőjéről, melynek alapján úgy tűnik, hogy a labdarúgó már döntött leendő csapatáról: "Nemrég kiválasztottam a következő klubomat, s biztos vagyok benne, hogy az ügynököm mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a kedvemben járjon e téren. Úgy tudom, hogy a szóban forgó csapaton kívül más együttesek is érdeklődnek irántam. A Bajnokok Ligája-szereplés természetesen nagyon fontos, azonban a projekt sokkal többet számít. Nem mindegy, hogy egy alakulat már most is készen áll-e a győzelemre, vagy éppen újjáépítési fázisban van: bár mindkét hozzáállás és állapot motiváló hatással bír, úgy gondolom, hogy huszonhárom éves koromban elérkezett az ideje annak, hogy végre egy igazán felelősségteljes döntést hozzak" – fogalmazott a La Gazzetta dello Sport riporterének.