HIVATALOS: Paredes búcsút int a Juventusnak

paredes_leave.jpgÁngel Di María minap bejelentett távozását követően az elmúlt percekben az is hivatalossá vált, hogy a Juventus másik világbajnok argentin labdarúgója, Leandro Paredes is búcsút int az Öreg Hölgynek, miután a klub nem fogja kiváltani a rá vonatkozó vételi opciót a Paris Saint-Germain együttesétől, amit gyakorlatilag már hónapok óta tudni lehetett. 

A Bianconeri hivatalos bejelentése az alábbiakat tartalmazza: 

"Leandro Paredes Juventus-mezben töltött kalandja véget ér. A középpályás a tavalyi idényre vonatkozó, egy szezon erejéig tartó kölcsönszerződést után most visszatér a PSG alakulatához. 

Leandro a Juventusnál való karrierje során összesen 35 mérkőzésen szerzett tapasztalatot a csapat szerelésében, melyeken egy találatot írhattak fel a neve mellé – ez a gól egy emlékezetes napon született, mikor Paredes egy nagyszerű szabadrúgás által vette be a Lecce kapuját az olasz gárdával szemben elért, 2-1-es hazai győzelem alkalmával. A játékos, torinói tartózkodásának ideje alatt tagja lehetett a 2022-es világbajnokságot megnyerő argentin válogatott keretének is. 

Köszönünk mindent, és sok sikert kívánunk a jövőben, Leandro!"

Mint ismert, Paredes torinói kaladja egyáltalán nem vonul be sikertörténetként a Juve történelmébe, ugyanis a dél-amerikai labdarúgó szinte végig sérülésekkel, valamint kisebb-nagyobb formaingadozásokkal gyötrődött a Bianconerinél, ekképp pedig már lényegében a Bajnokok Ligája-kiesést követően eldőlt, hogy a Zebrák nem fogják kivásárolni őt a PSG-től, mely elhatározást később az is erősítette, hogy az argentin a kevés játéklehetőség miatt még Max Allegrivel is összeveszett a keret húsvét hétfői közös ebédjén