HIVATALOS: Milik végleg a Juventusé

milik_official.jpgA ma esti órákban hivatalossá vált, amire eddig is számítani lehetett, ugyanis a Juventus hivatalos úton jelentette be, hogy kivásárolta Arkadiusz Miliket a francia Olympique Marseille együttesétől, melynek eredményeképp a lengyel támadó véglegesen is csatlakozik az Öreg Hölgyhöz, ára pedig, ha nem is haladja meg az eredeti megállapodásban rögzített összeget, erősen megközelíti a felek között rögzített korábbi egyezség számait. 

A Juventus közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"Arek Milik fekete-fehérben folytatja. Az 1994-ben született lengyel csatár ezzel hivatalosan is a Juventus labdarúgója lett, miután az elmúlt idényben kölcsönben már Torinóban szerepelhetett. A technikás és intelligens labdarúgó szezonját már az elmúlt hónapokban is nagyra értékelte a klub vezetősége, ugyanis a játékos azon túl, hogy a Serie A-ban, valamint a Bajnokok Ligájában is nagyszerű teljesítményt nyújtott, alkalmazkodóképességével, továbbá az általa nyújtott teljesítménnyel is bizonyította, hogy a Bianconerinél van a helye. 

Arek az elmúlt szezonban 39 alkalommal lépett pályára az Öreg Hölgy mezében, s minden egyes találkozón legjobb tudásához mérten szolgálta az alakulatot, melynek nyomán a Juventus drukkerei már alig várják, hogy Milik az előszezontól fogva ismét együtt munkálkodhasson csapattársaival a fekete-fehérek közös sikereiért. Arkadiusz Milik immár teljes mértékben az Öreg Hölgy kötelékébe tartozik, ezen pedig ettől fogva semmi és senki nem tud változtatni."

A sajtóközlemény szerint a Juventus egyébként 6.3 millió eurót fog fizetni a korábban a Napoliban, majd a Marseille-ben is megforduló csatár játékjogáért, mely összeget az idei év júliusától kezdődően három év alatt kell majd kifizetnie az olasz rekordbajnoknak. Az ügylethez bónuszok is kapcsolódnak, melyeknek értéke összesen 1,1 millió euróig rúghat a szerződésben meghatározott eredmények elérésének esetén, míg a futballista maga 2026. június 30-ig ír alá kontraktust a Juventusszal.