HIVATALOS: De Sciglio 2025-ig hosszabbított

de_sciglio_2025.pngA mai nappal hivatalossá vált, melyet a megbízhatóbb olasz források hírei alapján már eddig is sejteni lehetett, ugyanis a Juventus az elmúlt percekben bejelentette, hogy a csapat olasz válogatottsággal bíró jobbhátvédje, Mattia De Sciglio három évvel meghosszabbította idén június 30-án lejáró szerződését, mely ekképp 2025-ig szól majd az elkövetkezendőkben. 

A klub által közzétett hír az alábbiakat tartalmazza: 

"A történet folytatódik. Mattia De Sciglio és a Juventus további három év erejéig, 2025. június 30-ig egymás oldalán maradnak. 

Mattia, aki 2017 óta szerepel a Bianconerinél, egy olyan idényt követően hosszabbította meg szerződését a klubbal, melyben egy franciaországi, kölcsönben töltött időszakot követően tért vissza Torinóba, s vált alapemberré az együttesben. Az évad során a Serie A-ban 20, minden sorozatot figyelembe véve pedig 29 találkozón segítette alakulatát, ami a legmagasabb meccsszám, melyet valaha elért a fekete-fehér szerelésben, emellett pedig nem mehetünk el azon tény mellett sem, hogy a labdarúgó három esztendőt követően ismételten lehetőséget kapott az olasz nemzeti válogatottban is. 

Mattia a szezon során nem csak hazai, valamint idegenbeli találatokat készített elő fergeteges gólpasszaival, hanem – Öreg Hölgynél töltött pályafutása során második alkalommal – maga is bevette az ellenfelek kapuját, mikor januárban, a Stadio Olimpico gyepén megszerezte az AS Roma elleni látványos feltámadást megkoronázó gólt. 

Most, mikor ez a találat, valamint az azt követő ünneplés lebeg szemeink előtt, örömmel jelenthetjük be Mattia szerződéshosszabbítását."

De Scigliót 2017-ben, az AC Milan együttesétől igazolta le a torinói alakulat, ahol egy, kölcsönben az Olympique Lyonnais gárdájánál töltött szezont leszámítva végig fontos láncszem volt Massimiliano Allegri alakulatában, melyet az is alátámaszt, hogy a játékos mindeddig 91 összecsapáson ölthette magára a Bianconeri szerelését, melyeket 2 találata mellett 4 gólpasszt is felírhattak neve mellé. 

A klub az alábbi videóval jelentette be a futballista maradását: