HIVATALOS: Di María elhagyja a Juventust

di_ma_farewell.jpgA Juventus az elmúlt órákban hivatalossá tette, amit már eddig is sejteni lehetett, ugyanis a klub oldalán megjelenő közleményben a Bianconeri elbúcsúzott argentin labdarúgójától, Ángel Di Maríától, aki mindössze egy idényt követően int búcsút a torinói együttesnek, Fabrizio Romano értsülései szerint pedig ingyen igazolható játékosként fog csatlakozni a Benfica együtteséhez. 

A bejelentés az alábbiakat tartalmazza: 

"Egy fekete-fehérben töltött idényt követően elválnak Ángel Di María és a Juventus útjai. 

Miután 2022 júliusában megérkezett a Continassára, a most harmincöt esztendős futballista egy évre szóló szerződést írt alá az Öreg Hölggyel a PSG-nél töltött, sikeres időszakának folytatásaként, felvéve a Serie A-t azon topligák sorába, melyekben karrierje során pályára léphetett és remekelhetett. A 2022/2023-as évad során Ángel 40 mérkőzésen szerepelt, ezen találkozókon pedig összesen 8 találatot szerzett, négyet a bajnoki küzdelmek, négyet pedig az Európa-liga menetelés során. Az együttesnél töltött évének féltávjánál, 2022 novemberében a tavalyi labdarúgó világbajnokság trófeáját is magasba emelhette Argentína képviseletében. 

A klub mezében elért, legfigyelemreméltóbb eredményei között tarthatjuk számon a Sassuolo ellen szerzett, debütáló gólját: egy nagyszerűen elvégzett kapáslövés, melynek köszönhetően az Allianz Stadium közönsége azonnal szívébe zárta őt. A katari világbajnokságot követően az Európa-ligában nyújtotta a legjobb produkciót, értve ezalatt többek között a Nantes ellen szerzett mesterhármast, vagy a Freiburg elleni hazai gólt, mely egyben az utolsó, fekete-fehér szerelésben jegyzett találata is volt. 

Köszönünk mindent, és minden jó kívánunk a jövőre nézve, Fideo!"

A klub a fenti szöveg mellett a következő videóval búcsúzott Di Maríától: