A Napoli elengedi Giuntolit, szélső védőket figyel a klub

giuntoli_adl_free.jpgTegnap délután számos olasz hírforrás, mindenekelőtt Romeo Agresti is beszámolt a hírről, miszerint a Napoli hamarosan belemehet sportigazgatójának, a Juventusszal már régebb óta megállapodást kötő Cristiano Giuntolinak elengedésébe, mely a szakember szerződésének felbontása által ölthet testet az elkövetkezendő időszakban. 

Az újságíró úgy tudja, hogy Aurelio De Laurentiis tegnap reggel lényegében rábólintott a direktor és a klub útjainak elválására, aki ennek nyomán hamarosan végre csatlakozhat az Öreg Hölgyhöz, ugyanakkor Agresti szerint mindez nem fog azonnali változásokat eredményezni a Bianconeri mercatójával kapcsolatban, ugyanis Giuntolinak még bele kell majd szoknia a Zebráknál uralkodó struktúrába. Emiatt várhatóan az edzőkérdésben sem módosul majd a fekete-fehérek álláspontja, s bár Giovanni Albanese egy félmondattal utalt arra, hogy Max Allegri pozíciója még meginoghat július 10-ig, Agresti alapvetően úgy gondolja, hogy Maurizio Scanavino szavai, melyek megerősítették a trénert pozíciójában, nagyrészt véglegesnek számítanak. 

A vezetőségi változásokon túl nemrég a szélső védőket illetően is fontos hírek láttak napvilágot, ugyanis Gianluca Di Marzio szerint a Juventus fejesei hamarosan találkozót fognak tartani az Empolival Fabiano Parisi ügyében. Albanese ehhez hozzáfűzte, hogy az U21-es Európa-bajnokság a balhátvéd távozása egyelőre nem áll küszöbön, az üzlet pedig majd csak az elkövetkezendő hetekben ölthet konkrét formát, ráadásul a Bianconerinek várhatóan előbb helyet kellene csinálnia az olasz reménységnek a csapatban, példának okáért Samuel Iling-Junior eladásával, akinek több kérője is van a Premier League-ből. 

Romeo Agresti arról írt, hogy a Lazio megbeszéléseket kezdeményezett a Juvéval Luca Pellegrini kölcsönvételének céljából, Nicolò Schira szerint pedig a felek közötti egyeztetések alapvetően jól haladnak, ám míg a Sasok csak egy sima kölcsönt képzelnek el vételi opcióval, addig a Zebrák szeretnének vételi kötelezettséget rögzíteni a játékos eladásáról szóló kontraktusban. Alfredo Pedullà ugyancsak arról értekezett, hogy Pellegrini maradni fog a római klubnál, miközben Andrea Cambaso visszatér majd a Juventushoz, Parisiért pedig jelenleg is tartanak az egyeztetések az Empoli vezetőségével. 

A szakíró úgy tudja, hogy a fekete-fehérek legalább három szélső védőt szeretnénk majd igazolni nyáron, egyet balra, kettőt pedig jobbra, míg Agresti szerint a jobbhátvéd-posztra jelenleg négy kiszemeltje van a klubnak, akik Emil Holm, Wilfried Singo, Pasquale Mazzocchi, továbbá Timothy Castagne lennének. A transzferguru szerint a szerepkörrel kapcsolatban a valódi, fő célpont neve még várat magára, ugyanis a torinóiak egyelőre még csak a profilok kiértékelésénél tartanak, miközben a bal szélen Alex Sandro távozását készítik elő. 

Pedullà szerint a veterán brazil búcsúja lényegében a küszöbön áll, ám Giovanni Albanese arról írt, hogy a dél-amerikai nem szeretne lemondani 6+1 millió eurós béréről szerződésének felbontása esetén, amit ekképp a Juventusnak jelen állás szerint ki kellene fizetnie neki. A szakíró és Nicolò Schira úgy tudják, hogy Sandrót nemrég két szaúd-arábiai klub is megkörnyékezte, a futballista pedig szívesen csatlakozna valamelyik közel-keleti gárdához, az első kapcsolatfelvétel pedig már meg is történt az ügyben.