A Juve információt kért Partey-ról

partey.jpgA ma délutáni órákban igencsak fontos, és némiképpen meglepő hírek láttak napvilágot a Juventusszal kapcsolatban, ugyanis több megbízható olasz átigazolási szakember is arról írt, hogy a torinói klub nemrég információt kért az Arsenal együttesétől a londoni klub ghánai középpályásával, Thomas Partey-val kapcsolatban, aki személyes tekintetben maga is nyitott lenne a Serie A rekordbajnokához való csatlakozásra. 

Elsőként Fabrizio Romano számolt be a hírről, miszerint a szaúd-arábiai klubok által is megkörnyékezett, harminc esztendős afrikai futballista helyzetéről a Juve is érdeklődött az Arsenalnál, majd pedig Gialuca Di Marzio is hasonló értesüléseket tett közzé. Utóbbi transzferguru szerint a Bianconeri alapvetően még mindig Adrien Rabiot hosszabbítási ajánlatra adott válaszára vár, s ettől teszi függővé a további igazolásokat, mindazonáltal a ghánai labdarúgó immár konkrét opciót jelent a klubnál, főleg annak fényében, hogy személyes szinten már meg is állapodott az Öreg Hölggyel egy három éves kontraktusról, míg az Ágyúsok egy viszonylag megfizethető, 18-20 millió euró körüli összeget kérnének érte. 

Di Marzio úgy tudja, hogy a Zebrák igyekeznek több vasat is a tűzben tartani, e stratégia szellemében pedig tegnap délután találkozót tartottak a Sassuolo vezetőségével Davide Frattesi ügyében. Az újságíró szerint a tárgyaláson a Juve egyelőre csak a helyzet felmérésére törekedett, lévén, hogy az Inter ugyancsak versenyben van a középpályásért, a Milan pedig Sandro Tonali küszöbön álló értékesítését követően ugyancsak a Neroverdi labdarúgójával pótolná kiválóságát. A transzferguru szerint az emiflia-romagnai együttes hajlandó lenne belevenni Koni De Winter játékjogát az üzletbe, ugyanakkor a fekete-fehérek még nem tettek konkrét lépéseket Frattesi megszerzéséért. 

A torinóiaknak persze a kimenő oldalon is van némi elintéznivalójuk a középpályát illetően, ahol továbbra is nagy bizonytalanságot jelent Adrien Rabiot jövője. Alfredo Pedullà szerint a klub abban reménykedik, hogy a francia a hétvégén végre választ ad a kontraktus kiterjesztéséről szóló ajánlatra, a játékos távozásának esetén pedig Sergej Milinković-Savić léphet elő a legfőbb célponttá, aki az újságíró tudomása alapján biztosan nem fog csatlakozni az Interhez, mivel személy szerint a Juventust preferálná. Di Marzio eközben arról írt, hogy a Genoa töretlenül érdeklődik Fabio Miretti esetleges kölcsönvétele iránt, aki azonban szeretne kivárni, mivel egyelőre arra is lát némi esélyt, hogy a következő szezonban a Juve kötelékében maradhat. 

Fabrizio Romano eközben kifejtette, hogy a West Ham United figyelmét erősen felkeltette Denis Zakaria helyzete, akivel a Bianconeri továbbra sem számol, a londoni klub pedig a helyzetet kihasználva rövidesen ajánlatot tehet a svájciért, azonban a középpályás iránt számos klub mutat érdeklődést a transzferguru híreinek alapján, ami az Öreg Hölgy szempontjából persze mindenképpen jó hírnek számít.

A Zakariához hasonló labdarúgók eladásából befolyó összeget a Juve persze nem csupán a csapat tengelyének megerősítésébe fektethetné, ugyanis a támadósor acélosabbá tétele ugyancsak a vezetőség tervei között szerepel. Ugyan Romeo Agresti nemrég kifejtette, hogy véleménye szerint Federico Chiesa és Dušan Vlahović párosának mindkét tagja biztosan nem fogja egyszerre elhagyni a torinóiakat, Giovanni Albanese szerint az olasz szélsőt szívesen leigazolná a Liverpool, ami miatt a Bianconeri fontolóra veheti a fiatal szélső értékesítését. 

Ennek bekövetkeztekor több név is rendelkezésre állna Chiesa pótlására, mivel míg Pedullà úgy tudja, hogy a Lille amerikai támadója, Timothy Weah az utóbbi időben komolyan felmerült az illetékeseknél, ami később Nicolò Schira is megerősített, addig Di Marzio értesüléseinek alapján a Juventus mindig is kedvelte Nicolò Zaniolót, azonban a korábbi információkkal ellentétben mindeddig nem történt konkrét kapcsolatfelvétel a Zebrák és a Galatasaray között az olasz ügyében, elvégre az isztambuli klub a közelgő BL-selejtezőkig mindenképpen szeretné megtartani a futballistát, akit egyébként sem adnának el egy 20-22 millió eurónál alacsonyabb összegért.