Castagne igent mondott az Öreg Hölgynek

castagne.jpgFabrizio Romano és Gianluca Di Marzio tegnap éjjel bombaként robbantották a hírt, miszerint a Juventus előrehaladott tárgyalásokat folytat a Premier League-ből kieső, s ekképp legnagyobb értékeinek eladására kényszerülő Leicester City belga jobbhátvédjének, Timothy Castagne-nak megszerzéséért, aki utóbbi forrás szerint az egyik legkonkrétabb névvé lépett elő a klub listáján. 

Az egykor az Atalanta kötelékében is megforduló labdarúgó, aki 2020-ban igazolt Bergamóból a szigetországi együtteshez, s aki az elmúlt idényben 37 angol bajnokin lépett pályára, Di Marzio tudomásának alapján szívesen visszatérne Olaszországba, a Bianconeri pedig már fel is vette a kapcsolatot csapatával, mely állítólag mindössze 15 millió eurót kérne érte, miközben a játékos piaci értéke a Transfermarkt szerint 28 millió eurót tesz ki. 

GDM úgy tudja, hogy a felek előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egymással, mivel a Zebrák megpróbálhatnak kedvezőbb anyagi feltételeket kiharcolni maguknak. Az üzlet megkötését elősegítheti, hogy az újságíró szerint Max Allegri már igent mondott az átigazolásra, hiszen úgy véli, hogy Castagne rendkívül hasznos lenne az általa favorizált rendszerben, míg Fabrizio Romano arról írt, hogy a belgából nagy lelkesedést váltott ki a megkeresés híre, ugyanis nagyon szívesen csatlakozna a torinóiakhoz. 

Miközben Romano híreinek alapján a Castagne leigazolásáért folytatott megbeszélések hamarosan konkrét eredményt hozhatnak, Dejan Kulusevski ügyében hosszas egyeztetéseket követően megszületett a megállapodás, mivel a transzferguru arról számolt be, hogy a Tottenham és a Juventus minden szükséges dokumentumot előkészítettek a svéd labdarúgó végleges átigazolásának kapcsán. Ennek alapján a londoniak végül 30 millió eurót fognak fizetni a Parma egykori reménységéért, miközben a szélső 2027-ig köt majd szerződést a klubbal. 

Romeo Agresti ezzel párhuzamban arról értekezett, hogy a Juventus a minap ismét egyeztetett a Sassuolo vezetőségével Davide Frattesi ügyében, miközben a Bianconeri két tehetsége, Joseph Nonge, valamint Dean Huijsen hivatalosan is szerződést hosszabbítottak az olasz rekordbajnokkal. Előbbi fiatal 2026-ig, a holland csodatini pedig 2027-ig írt alá, holott Agresti szerint a Barcelona az utolsó pillanatban megpróbálta magához édesgetni a védőt, aki viszont eddigre már elkötelezte magát az Öreg Hölgy mellett. 

Gianluca Di Marzio végezetül egy érdekes hírrel szolgált a nagyérdeműnek, ugyanis a szakíró szerint a Pisa nemrég menesztett direktora, egyben a Juve-legenda Giorgio Chiellini ikertestvére, Claudio Chiellini hamarosan vissza fog térni a Bianconeri kötelékébe, ahol az U23-as együttes sportigazgatói feladatait fogja ellátni, az első csapatnál munkát kapó Giovanni Manna örökébe lépve.