Acuña a Juventushoz igazolna

acuna.jpgA megbízható olasz átigazolási szakember, Romeo Agresti a mai nap folyamán arról írt, hogy a Sevilla világbajnok argentin labdarúgójának, Marcon Acuñának ügynökei nemrég felajánlották a harmincegy esztendős balhátvédet a Juventusnak, ugyanis az andualúz gárda nem szeretné megtartani a dél-amerikai játékost, aki az újabb Európa-liga sikert követően maga is nyitott lenne a váltásra. 

Agresti úgy tudja, hogy az Öreg Hölgy tudomásul vette az ajánlatot, ám a klub jelenleg is értékeli a különböző szélső védők profiljait, ezért pedig nem tudott konkrét válasszal szolgálni Acuña képviselőinek. Fabrizio Romano a kollégája által megemlített értékelésekkel kapcsolatban egyébként maga is arról beszélt, hogy a Zebrák nagy erőkkel keresik Juan Cuadrado és Alex Sandro utódjait, akik mindketten távozni fognak a csapattól, miközben Weston McKennie, Denis Zakaria, illetve Arthur szintén nem szerepelnek Max Allegri terveiben. 

Gianluca Di Marzio úgy tudja, hogy az Atalanta nagyon erős érdeklődést fejt ki a Spezia jobbhátvédje, a torinóiak által is figyelt svéd Emil Holm iránt, a bergamóiak pedig mindenképpen szeretnék megelőzni a fekete-fehéreket az érte folyó versenyben, miközben Nicolò Schira arról írt, hogy a Bianconeri – valamint a Lazio – nagy kedvelői az Empoli bal szélen szereplő védőjének, Fabiano Parisinek is. 

Utóbbi futballista megszerzését az is elősegítheti, hogy Di Marzio szerint az Empoli szívesen leigazolná a Monzától kölcsönből visszatérő Filippo Ranocchiát a Juventustól, miközben a forrás és Giovanni Albanese egy másik kölcsönajánlatról is beszámoltak, leszögezve, hogy a Genoa megkereséseket továbbított az Öreg Hölgyhöz Fabio Miretti kikölcsönzésének érdekében, melyet a klub más prioritásokra hivatkozva visszautasított az első körben. 

Egy efféle fontos prioritásnak számít például Dejan Kulusevski helyzete, akiért a Juve és a Tottenham Hotspur jelen pillanatban is tárgyalásokat folytatnak egymással. Fabrizio Romano szerint a megbeszélések nagyon jól haladnak, mivel a Sarkantyúsok meg akarják tartani a svéd szélsőt, a végösszeg pedig nagyjából 30 millió euró környékén alakulhat majd, aki "mindössze" 5 millió euróval kevesebb az eredeti szerződésben foglalt transzferdíjnál. 

A másik kiemelt ügyet Arkadiusz Milik megvásárlása jelenti, ahol Romeo Agresti tudomásának alapján egy 1 millió euró értékű kölcsönről + egy 5,5 millió eurós kötelező vételi opcióról van szó, melyet később Nicolò Schira is megerősített, míg Gianluca Di Marzio kijelentése szerint a Bianconeri azonnali hatállyal le fogja rakni az eredeti, 7 millió eurós összeget az asztalra a lengyel támadóért.