Puhatolózások Milik és Zaniolo kapcsán

zaniolo_2.jpgTöbb más, kevésbé hiteles olasz forrás mellett tegnap este Alfredo Pedullà is arról értekezett, hogy a Juventus gyakorlatilag biztosan az egyik prioritásaként kezeli az AS Roma egykori olasz támadó középpályását, a 2023 telén a Galatasaray kötelékébe szerződő Nicolò Zaniolót, akinek 35 millió eurós kivásárlási ára egyébként is megfizethető, a török klub pedig a jelek szerint bizonyos alkukba is hajlandó lenne belemenni. 

Bár Pedullà kifejtette, hogy az isztambuli együttes nyilvánvalóan nem szabadulna meg Zaniolótól, mivel alapvetően szeretnék megtartani a labdarúgót, egy komoly érdeklődő esetén nem zárkóznának el a tárgyalásoktól, ami már csak azért is örvendetes hír lehet a Juventusnak, mert a narancs-fehér mezes gárda szívesen leigazolná az Öreg Hölgy középpályását, Weston McKennie-t. 

Az amerikai futballistáról szóló hírt elsőként Giovanni Albanese említette meg, az újságíró tudomása szerint pedig az Öreg Hölgy nagyjából 30-35 millió euróra értékeli a játékost, ami remek egyeztetési alapot jelenthetne Zaniolo kapcsán. Az értesülést később Pedullà is megerősítette, leszögezve, hogy a Galata adott esetben nyitott lenne egy csereügyletre, főszerepben a még mindig csak huszonhárom esztendős olasszal és McKennie-vel. 

A szakember ezt követően arról értekezett, hogy a Zaniolo kontraktusában rejlő, 35 millió eurós kivásárlási záradékot a szerződés alapján akár 22-23 millió euróra + bónuszokra is le lehetne csökkenteni, emellett pedig a felek egy kölcsön + kötelező vételi opcióról szóló konstrukcióról is megállapodhatnának, amennyiben ez érdekükben állna. Pedullà ugyanakkor összességében úgy véli, hogy az itáliai labdarúgó terén a szituáció egyelőre nyugodt, mivel a Bianconerinek jelenleg még másfajta prioritásai vannak, melyek közül a legfontosabbat Arkadiusz Milik helyzete jelenti. 

A szakíró úgy tudja, hogy a lengyel támadó továbbra is a Juventusnál szeretne játszani, a torinói klub pedig jelenleg is egyeztetéseket folytat az Olympique Marseille-jel a szerződés újratárgyalásáról, ugyanis a Zebrák legfeljebb 5 millió eurót fordítanának a center megszerzésére. Giovanni Albanese szerint a francia klub hajlandó lenne a támadóra vonatkozó kölcsön meghosszabbítására is, ám csak akkor, ha a megállapodás ezúttal egy kötelező vételi opciót is tartalmazna, míg Gianluca Di Marzio értesüléseinek alapján a két csapat közötti párbeszéd alapvetően pozitív, s nemsokára pont kerülhet az ügy végére. 

Arek Milik tegnap egyébként maga is beszélt helyzetéről a lengyel válogatott sajtótájékoztatóján, melyben személyesen is elismerte maradási szándékát: "A jövőmmel kapcsolatban csak annyit mondhatok, hogy a Juve és a Marseille jelenleg is megbeszéléseket folytatnak rólam. Személy szerint a Bianconeri kötelékében akarok maradni, mivel jól érzem magam a klubnál, s úgy tudom, hogy a mester is folytatni szeretné velem a közös munkát."