Kulcsjátékosok hagyhatják el az Öreg Hölgyet

chiesa_vlahovic_dimaria_juve_2023_1400x840.jpgAhogy azt az elmúlt hetek hírei alapján már le lehetett szűrni, a Juventus egyáltalán nincs egyszerű helyzetben, mivel a keret több kulcsfontosságú labdarúgója is elégedetlen az elmúlt két szezon eredményeivel, valamint Massimiliano Allegri munkásságával, míg mások a klub részéről nem élveznek feltétlen bizalmat a nemrég véget ért évadban nyújtott produkciójuk miatt. 

Romeo Agresti arról írt, hogy a mostani hét kulcsfontosságú lehet Juan Cuadrado jövőjének szempontjából, akinél a hosszabbítás továbbra is opciót jelent, azonban a jobbhátvéd eddig nem kapott konkrét ajánlatot a Bianconeritől, miközben más, gazdag ligákból nagy összegű szerződésekkel keresték meg őt. A Sky Sport Italia ugyancsak arról írt, hogy a klubnak még ki kell értékelnie a kolumbiai helyzetét, mivel a játékos teljesítménye idén igencsak visszaesett az elmúlt évekhez képest, a torinóiak pedig ezért inkább egy fiatalabb futballistát hoznának a helyére, Emil Holm, Wilfried Singo, vagy a jóval tapasztaltabb Lucas Vázquez személyében. 

Agresti ezzel együtt azt is kifejtette, hogy Samuel Iling-Juniornak számos tisztelője akad a Premier League-ből, ezek a gárdák pedig rövidesen hivatalos megkeresést is intézhetnek ügyében a Zebrák felé, melynek alapján az angol tehetség maradása korántsem egyértelmű. Szerepkörében a Bolognánál töltött kölcsönéből visszatérő Andrea Cambiaso jelenthet jó megoldást a fekete-fehéreknek, az olasz labdarúgót azonban majd csak az előszezon során fogja kiértékelni a csapat aktuális szakmai stábja. 

Nicolò Schira arról értekezett, hogy a Zebrák változatlanul szeretnék kiterjeszteni Adrien Rabiot kontraktusát, azonban a BL-ről való lemaradás és a francia ügynök-édesanyjának magas bérkövetelései miatt az egyeztetések zátonyra futhatnak. A szakíró szerint a középpályás remek kapcsolatot ápol Max Allegrivel, a Bianconeri pedig lényegében ezt kihasználva próbálna új, mindössze egy idényre szóló megállapodást kötni vele, ugyanazokkal a számokkal, melyek a mostani szerződésben szerepelnek, hogy egy évvel később, remélhetőleg már kedvezőbb anyagi helyzetben változtathasson az egyezség keretein. 

Schira akkor sem árult el nagy meglepetést, mikor kijelentette, hogy Dušan Vlahović és Allegri között gyakorlatilag teljesen megromlott a kapcsolat, a szerb pedig semmiképpen sem akar Torinóban maradni, ha a livornói szakvezető pozícióját megerősítik. A támadó ügynökei már elkezdtek puhatolózni a Bayern München és a Manchester United illetékeseinél, miközben állítólag más angol alakulatok is érdeklődést fejtenek ki a center iránt, akiért a Juventus egy 70-80 millió körüli összeget szeretne kapni. 

A Federico Chiesa körüli szituáció ugyancsak nagyon képlékeny, lévén, hogy az olasz szélső ugyancsak elégedetlen Allegrivel, Schira pedig úgy tudja, hogy a futballista emiatt a távozást is komoly opcióként tartja számon. A Bianconeri tervei között felmerült az itáliai kiválósággal való hosszabbítás lehetősége is, hogy mindenképpen rábírják a közös folytatásra a futballistát, ugyanakkor ha Chiesa visszautasítja az ajánlatot, könnyedén átadólistára kerülhet, s a Juventus egy 50-60 millió eurós megkeresés esetén meg is válhat tőle. 

Az újságíró végezetül arról beszélt, hogy Alex Sandro és a Juve között zajlanak az egyeztetések a brazil védő kontraktusának felbontásáról, miközben a Tottenham Hotspur lényegében eldöntötte, hogy nem szeretné az eredeti, 35 millió eurós összegért megvásárolni Dejan Kulusevski játékjogát a Bianconeritől. A londoni gárda állítólag a transzferdíj csökkentésére törekedne, ám nem biztos, hogy a fekete-fehérek hajlandóak lennének kedvezményeket adni a Sarkantyúsoknak, ugyanis a torinói klubnak égetően nagy szüksége van a kölcsönből visszatérő, vagy jelenleg is kölcsönben lévő labdarúgók értékesítéséből befolyó bevételekre.