Chiesa nem érdekli a Bayernt

chiesa_bayern.pngUgyan az elmúlt napokban számos információ látott napvilágot arról, hogy a Juventus olasz kiválósága, s a klub jövőjének egyik reménybeli alappillére, Federico Chiesa érthetetlen okokból megelégelte Massimiliano Allegri igencsak progresszív és újszerű megközelítésekkel operáló, szemkápráztató futballját, az igazán megbízható források továbbra sem számoltak be konkrét érdeklődőkről a játékossal kapcsolatban. 

A Bayern München ügyeiben jártasnak számító Florian Plettenberg szerint Chiesa semmiféleképpen nem lesz átigazolási célpont Münchenben, lévén, hogy a klub egyébként is számos hasznos labdarúgóval rendelkezik a poszton, ráadásul éppen most igazolják majd le a Borussia Dortmundot elhagyó, s a gyakorlatilag az egész bal szélen bevethető Raphaël Guerreirót. A szakíró kifejtette, hogy amennyiben a Juventus a futballista eladása mellett döntene, minden bizonnyal igen magas árcédulát szabna ki rá, a Bayern pedig egyáltalán nem szeretne licitháborúba bocsátkozni érte. 

Giovanni Albanese mindazonáltal azt boncolgatta, hogy ha az itáliai szélső nem terjeszti ki a Bianconerivel 2025-ben lejáró szerződését, a vezetőség könnyedén értékesítése mellett dönthet, tekintve, hogy Chiesa iránt több angol klub is érdeklődik, idén pedig értelemszerűen nagyobb összeget lehetne kapni érte, mint jövőre. Az újságíró egyébként ezzel egyidejűleg Adrien Rabiot helyzetére is kitért, aki állítása szerint ígéretet tett a Juventusnak arra, hogy el fog gondolkodni a hosszabbítás lehetőségének feltételein. 

A Sky Sport Italia arról írt, hogy a Borussia Dortmund komolyabb érdeklődést mutatott az elmúlt idényt kölcsönben a Monzánál töltő Nicolò Rovella iránt, aki azonban elutasította a németek ajánlatát, mivel egyértelműen az Öreg Hölgynél kíván szerepelni. A lap szerint a középpályás az elmúlt napokban Max Allegrivel is találkozott, aki megerősítette, hogy a következő évadban a keret tagjaként számol vele, ez pedig meggyőzte a labdarúgót arról, hogy érdemes Torinóban maradnia. 

Nicolò Schira szerint ugyanakkor Matías Soulé jó eséllyel távozni fog a Zebráktól a nyáron, hiszen az argentin tehetség iránt nagy az érdeklődés, míg a La Gazzetta dello Sport tudomása alapján a Juve mindenképpen el akarja adni Denis Zakariát és Weston McKennie-t. Bár Gianluca Di Marzio korábbi értesüléseinek fényében a két futballistát nagy örömmel igazolná le a Galatasaray, a milánói lap most német, valamint angol együttesek megkereséseiről számolt be velük kapcsolatban, hozzátéve, hogy a Bianconeri legalább 25-30 millió eurót kérne a svájci középpályásért, s nagyjából 30 millió eurót amerikai társáért.