A Juventus nem vásárolja meg Miliket

milik.jpgA tegnapi nap folyamán több olasz forrás is lehozta a hírt, miszerint a Juventus az idény végén nem fogja megvásárolni az Olympique Marseille együttesétől Arkadiusz Mikik játékjogát, aki így mindössze egy szezont követően visszatér a francia klubhoz, hacsak a Zebrák nem akarják majd más kondíciókkal megszerezni őt. 

Fabrizio Romano meglehetősen egyértelműen fogalmazott a témában, s leszögezte, hogy a Bianconeri sokallja a lengyel támadó 7 millió eurós vételárárát, amiről a klub már a Marseille-t is tájékoztatta. Bár Gianluca Di Marzio később arról értekezett, hogy az Öreg Hölgy kész lenne alacsonyabb összegért szerződtetni a csatárt, Romano szerint a francia együttes nem szeretne kedvezményt adni a fekete-fehéreknek, s legalább az eredeti, 7 milliós összegre vágyik a támadóval kapcsolatban. 

Romano ennek alapján azt a következtetést vonta le, hogy a Juve és Milik közös útja véget ért, amit Nicolò Schira tudomásának értelmében az olasz rekordbajnok már ki is jelentett az OM-nek, miközben a Lazio élénken figyeli a helyzetet, hiszen Maurizio Sarri ideális cserecsatárnak tartja a futballistát Ciro Immobile mögé. 

Ugyan egyes újságírók a napokban felvetették, hogy Milik távozásának esetén a Juventus ismét Álvaro Morata felé fordulhat, Romano tegnap arról számolt be, hogy a spanyol kisvártatva szerződést fog hosszabbítani az Atlético Madriddal, ami 2026-ig köti majd őt a Matracosokhoz, miközben Schira szerint a pletykák ellenére a center sosem folytatott sem általánosságban vett, sem pedig konkrét egyeztetéseket más klubokkal, ekképp a Zebrákkal, valamint az AC Milannal és az AS Romával sem. 

A Dušan Vlahović körüli tudnivalókról a Bayern-szakértő Florian Plettenberg szolgált új információkkal, állítása szerint pedig a szerb csatár továbbra is a müncheniek listáján található, ugyanakkor az elmúlt időszakban nem történtek konkrét előrelépések az ügyben. A német klub egyelőre állítólag nem is tervezi felgyorsítani a formális és informális egyeztetéseket tenni a balkáni labdarúgóért, mivel Randal Kolo Muani még mindig megelőzi őt az alakulat kiszemeltjeinek rangsorában.