Zaniolo szívesen csatlakozna a Juventushoz

zaniolo_1.jpgAz elmúlt időszakban ismét felmerült a Juventusszal már több ízben is szóba hozott Nicolò Zaniolo neve az olasz sportsajtóban, ugyanis a hírek szerint az AS Romát télen elhagyó, s a Galatasaray kötelékébe igazoló olasz játékos szívesen visszatérne a Serie A-ba, ahonnan lenne is érdeklődés iránta a Juvetus személyében. 

Alfredo Pedullà a minap kifejtette, hogy a játékosnak egyértelműen Olaszország jelenti a prioritást, a Bianconeri pedig Ángel Di María távozását követően szívesen szerződtetné a klub szurkolójának számító támadó középpályást. Bár az Öreg Hölgy vezetősége először az feleslegessé váló kerettagok eladásával szeretne foglalkozni, Zaniolo később konkrét célponttá válhat, már csak viszonylag alacsony, 35 millió eurós kivásárlási ára miatt is, miközben a labdarúgó előtt pillanatnyilag két út áll: a torinóiakhoz való csatlakozás, illetve a friss török bajnokkal való közös út folytatása. 

Zaniolo leigazolására már csak Federico Chiesa helyzetével bizonytalanság miatt is szükség lehet, ugyanis Giovanni Albanese tegnap arról beszélt, hogy személy szerint több esélyt lát az olasz távozására, mint Dušan Vlahovićéra, lévén, hogy a futballista iránt több angol klub is érdeklődik, szerződése pedig 2025-ig köti őt a Zebrákhoz. Hasonló helyzet állhat fenn egyébként Samuel Iling-Juniorral kapcsolatban is, akivel összefüggésben az újságíró szintén Premier League-együttesek megkereséseiről számolt be. 

Nicolò Schira úgy tudja, hogy Arkadiusz Milik jövője korántsem biztos a fekete-fehéreknél, mivel bár a lengyel végleges szerződtetésére vonatkozó feltételek igen kedvezőek, Max Allegri nem igazán elégedett a támadó utóbbi hónapokban nyújtott teljesítményével, ami miatt nem ragaszkodna feltétlenül megtartásához. Albanese lényegében ugyanerről a hírről értekezett, kiegészítve azzal az információval, hogy a Juventusnak június 15-ig kell döntést hoznia Milik sorsáról, a csatár távozásának esetén pedig ismételten Álvaro Morata jelenthet megoldást az Öreg Hölgy számára, amennyiben a klubot remekül ismerő spanyol hajlandó lenne belemenni fizetésének több évre való elosztásába. 

A szakíró egyúttal biztos benne, hogy Leonardo Bonucci szerződésének jövő évi kifutásáig a Juventusnál fog játszani, miközben Wojciech Szczęsny ugyancsak szívesen maradna a csapatnál, ám magas bére miatt a vezetőség mégis átadólistára teheti, majd egy fiatalabb, lehetőleg olasz kapussal pótolhatja őt. Albanese szerint a klub projektjének középpontjában alapvetően a tavaly felfedezett fiatal tehetségek állnak majd, ugyanakkor a Pedullà által megemlített Zaniolo és az évek óta fel-felbukkanó Sergej Milinković-Savić is témát jelent a piemontiaknál. 

A Sky Sport Italia értesüléseinek fényében a Juventus nemrég valóban új hosszabbítási ajánlatot tett Adrien Rabiot-nak, melynek alapján a francia további egy évre írna alá jelenlegi fizetéséért cserébe, ugyanakkor a középpályás mindeddig nem válaszolt a felkínált kondíciókra. Nicolò Schira végezetül leszögezte, hogy a Tottenham Hotspur szeretné megvásárolni Dejan Kulusevski játékjogát a Bianconeritől, azonban a felek közötti, 2022 januárjában megkötött szerződésben szereplő 35 millió eurós árnál csekélyebb összegért, ami miatt a két együttes nemrég hivatalos szinten is tárgyalásokat kezdett egymással.