Chiesa: "Mindent bele akarok adni a Juventusért"

chiesa_goal_1.jpgA Juventus és az Udinese tegnapi szezonzáró meccsét követően Federico Chiesa és Filip Kostić álltak az olasz sportsajtó rendelkezésére a vendégek játékosainak részéről, s míg a győztes gólt szerző olasz futballista elsősorban a jövőjét firtató kérdésekre reagált, addig szerb társa legfőképpen saját produkciójáról értekezett. 

"Elégedett vagyok a ma esti gólom miatt, hiszen ennek köszönhetően személyes szempontból pozitívan zártam a szezont, s bár ez a Romától függ, de remélem, hogy sikerült bejuttatnom a csapatomat az Európa-ligába. [A Roma végül 2-1-re győzött a Spezia ellen, így José Mourinho fiai léphetnek pályára jövőre az EL-ben, míg a Juventusnak meg kell elégednie az Európai Konferencia Ligával – a szerk.] Ugyan a pályán elért eredmények alapján a Bajnokok Ligájába is bejuthattunk volna, most nem szabad erre gondolnunk. Tisztában vagyunk vele, hogy alapvetően egy jó bajnoki idényt futottunk, ám a büntetés miatt ma este teljesen más célokért kellett harcolnunk, mint amire hivatottak lettünk volna" – fogalmazott Chiesa a Sky Sport Italia munkatársának. 

"Őszintén szólva nehezemre esett visszatérni a régi kerékvágásba a sérülésemet követő mintegy tíz hónapos kihagyás után, azonban mostanra sikerült túljutnom a problémákon. Jelen pillanatban a válogatottra, valamint az ottani feladataimra koncentrálok, a nyári szünet után pedig vissza fogok térni ide, s ismét a legjobbamat igyekszem majd nyújtani. Továbbra is tartom magam korábbi szavaimhoz, melynek alapján mindent bele akarok adni ezért a szerelésért, hiszen a Juventus megérdemli ezt, s a klubnak is kijár, hogy visszatérjen arra a szintre, ahová történelme alapján tartoznia kell. Az a feladatunk, hogy ismét versenyképessé tegyük az Öreg Hölgyet, mivel együttesünknek nagyon nem ott van a helye, ahol e pillanatban tartózkodik. 

Az elmúlt hónapok számos hullámhegyet és hullámvölgyet tartogattak számomra, különösen akkor, mikor vissza kellett volna térnem a pályára, ám kisebb-nagyobb gondjaim rendre meggátoltak ebben. A magam mögött hagyott tíz hónap rendkívül hosszúnak tűnt, azonban az ilyen helyzetek a futball részét képezik, ezért pedig most fel kell állnom, s kizárólag a jövőre kell összpontosítanom. Ez a szezon ma véget ért, most pedig az a feladtunk, hogy kellőképpen felkészüljünk a következőre. Az olasz nemzeti csapatban való szereplés mindig is nagyon fontos volt számomra, a Nemzetek Ligája négyes döntője pedig magától értetődő módon hatalmas kihívást tartogat. Egyelőre ez jelenti a jelent, s bár sosem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő, a magam részéről annyit mondhatok a továbbiakról, hogy mivel a Juventus játékosa vagyok, a Juventusra is fogok fókuszálni" – összegzett az olasz támadó. 

kostic_2.jpg"A mai találkozóról talán csak annyi érdemi információt tudnék mondani, hogy a szezon pozitív lezárása miatt mindenképpen nyernünk kellett az Udinese ellen. Egy olyan csapattal néztünk szembe, mely az idény során legyőzte az Intert és a Milant, valamint döntetlent játszott a Napolival, ennek alapján pedig kijelenthetjük, hogy egy nagyon erős együttesről van szó. Úgy gondolom, hogy a héten megfelelő szellemiségben készültünk az évad lezárására, ami személy szerint rám is igaz. Ez volt az első szezonom a Serie A-ban, s alapvetően elégedett vagyok az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményemmel, még akkor is, ha tisztában vagyok vele, hogy továbbra is keményen kell dolgoznom a fejlődés érdekében. Lépésről lépésre fogok haladni, és mindent megteszek majd a közös sikerekért, ami sosem volt kérdés számomra" – jelentette ki Kostić.