Szczęsny hosszabbított, Vlahovićért tovább nyomul a Bayern

nevtelen_1_1.pngMint ahogy azt eddig is tudni lehetett, a Juventus svájci labdarúgója, a szezont kölcsönben a Chelsea-nél töltő, ott azonban nem sok sikert arató Denis Zakaria az idény végén immár biztosan visszatér a torinói klubhoz, miután a minap Fabrizio Romano és Romeo Agresti is megerősítették a szóban forgó értesülést, a középpályás pedig személyes oldalain búcsúzott el a londoni Kékektől. 

"Nehéz időszak áll mögöttem, azonban ti mindig mellettem voltatok, és biztosítottatok támogatásotokról. Köszönöm mindenkinek, aki így tett, s úgy vélem, hogy csak a szép emlékekre érdemes koncentrálnunk!" – fogalmazott a labdarúgó, akinek kivásárlási záradékát Mauricio Pochettino döntése miatt nem fogja érvényesíteni a Chelsea, ám aki iránt Nicolò Schira szerint több német és angol klub is érdeklődik, melynek nyomán várhatóan a Bianconeri kötelékében sem fog sok időt tölteni a nyáron. 

Romano és Agresti ezt követően arról is beszámoltak, hogy a Juventus már napokkal ezelőtt meghosszabbította Wojciech Szczęsny kontraktusát, ami azt jelenti, hogy a hálóőrt immár 2025-ig szóló szerződés köti a fekete-fehérekhez. Ugyan egyes források, mindenekelőtt a La Gazzetta dello Sport arról értekeztek, hogy az Öreg Hölgy anyagi gondjai miatt egyéb futballisták mellett a magas fizetéssel bíró lengyel kapus is eladásra kerülhet a mercato alatt, Romano úgy tudja, hogy a lassan veteránnak számító portás továbbra is szerepel az együttes terveiben, a távozás pedig egyelőre szóba sem került vele kapcsolatban. 

Agresti mindemellett arról is beszélt, hogy az ifjúsági szektor egyik legfőbb tehetsége, Kenan Yıldız rövidesen szerződést fog hosszabbítani az olasz rekordbajnokkal, miután jelenlegi megállapodása 2025 nyarán lejárna, Schira pedig ezzel párhuzamban kifejtette, hogy a Lazio változatlanul szeretné megtartani Luca Pellegrinit, akinek 12 millió eurós vételi árát ugyanakkor szívesen csökkentenék, főleg annak fényében, hogy a Bianconeri egyébként is 20%-os részesedést kaphat majd a balhátvéd esetleges jövőbeli értékesítése után. 

A legforróbb témát magától értetődő módon továbbra is Dušan Vlahović helyzete szolgáltatja Torinóban, Romeo Agresti szerint pedig amennyiben a Bianconerinek el kellene adnia egy értékes labdarúgóját anyagi gondjai miatt, minden bizonnyal a szerb lenne az első olyan játékos, aki átigazolási listára kerülne. Az újságíró szerint a klub egyelőre nem vette fel a kapcsolatot a Bayern Münchennel, azonban a center kétségkívül ott van a németek kiszemeltjei között, olyan nevekkel egyetemben, mint például Rabdal Kolo Muani. 

A szakember úgy tudja, hogy a támadó iránt a Manchester United és a Chelsea is érdeklődik, míg Christian Falk szerint a Tottenham Hotspur kiválósága, Harry Kane a minap gyakorlatilag kikosarazta a Bayernt, ami miatt a müncheniek kettőzött erővel fordulhatnak majd Vlahović felé. Gianluca Di Marzio közeli munkatársa, Nathan Gissing eközben egyenesen arról értekezett, hogy a bajorok az Öreg Hölgy centerét tették meg legfőbb nyári célpontjuknak, akiért minden bizonnyal egy ajánlattal is elő fognak rukkolni, bár egyelőre nem történt konkrét kapcsolatfelvétel a felek között. 

Agresti végezetül leszögezte, hogy a Zebrák továbbra sem hoztak végleges döntést Arkadiusz Milik jövőjét illetően, aki szeretne a gárdánál maradni, ám az új sportigazgató tervei sok mindent befolyásolhatnak majd vele kapcsolatban. A szakíró értesüléseinek fényében a Bianconeri és az Olympique Marseille között fennálló nagyszerű kapcsolat lehetővé teszi, hogy a Juve később is viszonylag kedvező áron vásárolhassa majd meg a lengyelt, a francia együttes pedig szinte végtelen türelemmel rendelkezik a fekete-fehérek irányába.