Elindult a következő szezon tervezése

milik_tek.jpgBár a Juventus az idei szezonban egyetlen trófeát sem volt képes bezsebelni, a csapat játéka pedig Max Allegri zseniális elképzelései és modern stílusa miatt a legtöbbször inkább altatásra, mintsem szórakoztatásra voltak alkalmasak, az Öreg Hölgy szerelmesei most mégis egy izgalmas időszakra készülhetnek fel, ugyanis Torinóban már javában tart a tervezés a következő idényre nézve.

Ezeket a heteket a hagyományokhoz híven mindig rengeteg hírmorzsa, valamint játékosok eladása, visszatérése, és érkezése övezi, a pletykarengetegben pedig csak néhány hiteles forrás jelenthet számunkra támpontot, kiknek értesüléseiből az alábbiakban igyekszünk szemezgetni. 

Fabrizio Romano szerint a Chelsea nemrég kinevezett új vezetőedzője, Mauricio Pochettino viszonylag gyorsan eldöntötte, hogy a következő évadtól fogva nem kíván számolni a kölcsönben Londonban futballozó Denis Zakariával, aki ennek nyomán hamarosan vissza fog térni a Zebrákhoz. Romeo Agresti mindazonáltal úgy tudja, hogy a torinóiak terveiben ugyancsak nem szerepel a svájci középpályás, azonban érdeklődés bőven van iránta, ami miatt a helyzet nem fog sokáig tisztázatlan maradni. 

Hasonló sors várhat a Liverpoolt elhagyó Arthurra is, akivel kapcsolatban a Juve egyelőre azt próbálja felmérni, hogy vannak-e érdeklődők iránta a brazil által preferált La Ligából, ahova minden bizonnyal kölcsönben távozhatna, míg honfitársa, az egész idényt a gyengélkedőben töltő Kaio Jorge ugyancsak kölcsönben inthet majd búcsút az olasz rekordbajnoknak, legalábbis ideiglenesen. Agresti szerint mellettük Dejan Kulusevski megvételét sem lehet természetesnek venni, mivel elképzelhető, hogy a Tottenham Hotspur újra akarja majd tárgyalni az üzlet konstrukcióit. 

Agresti úgy tudja, hogy Luca Pellegrinit nagy valószínűséggel meg fogja vásárolni a Lazio, mivel Maurizio Sarri igen elégedett az olasz balhátvéd teljesítményével, a Bianconeri pedig nem is tervez a labdarúgóval, ám az egyelőre nagy kérdést jelent, hogy a másik szélen bevethető Juan Cuadrado jövője miként alakul majd. Az újságíró kijelentette, hogy az elkövetkezendő hetekben mindenképpen érdemes lesz figyelni a kolumbiai sorsát, mivel annak ellenére, hogy maradása korántsem biztos, a vezetőség végül könnyen a hosszabbítás mellett dönthet vele kapcsolatban. 

A szakember ezt követően áttért a fiatalok helyzetére, elvégre tudomása alapján Samuel Iling-Juniorért több ajánlat is befutott egyes Premier League-kluboktól, miközben Matías Soulé nagy valószínűséggel jövőre is a keret tagja lehet majd, a szakmai stáb egy része pedig mezzalaként szeretné alkalmazni őt a támadósor valamelyik posztja helyett. A klub két feltörekvő tehetsége, Kenan Yıldız és Dean Huijsen ezzel együtt egyértelműen a keret többi részével fognak munkálkodni a nyári előszezonban, míg Andrea Cambiasót ugyancsak ezen időszak alatt értékeli majd ki a vezetőedző, bárki legyen is az ekkor. 

Agresti, valamint Giovanni Albanese arról értekeztek, hogy Nicolò Rovella ugyancsak visszatér a keretbe a Monzától, s nagy eséllyel ott is marad majd a következő szezonban, míg Daniele Longo szerint Arkadiusz Milik iránt a Lazio mutat élénk érdeklődést, akik Ciro Immobile mögé szeretnék leigazolni a lengyel támadót. Bár a forrás úgy tudja, hogy amennyiben a Juventus véglegesen is megvásárolja majd a centert a Marseille-től, a rómaiak akár a fekete-fehérekkel is készek lennének tárgyalni érte, miközben Agresti kijelentéseinek alapján a csatár sorsa nagyban függ az új sportigazgató terveitől, miközben Milik alapvetően szeretne a torinóiaknál maradni. 

Ugyanez persze igaz volt Ángel Di Maríára is, akivel Agresti szerint a klub egészen a Sevilla elleni visszavágóig tárgyalt a hosszabbításról, ezért pedig az argentint is meglepte, hogy az együttes végül a közös történet befejezéséről határozott. Fabrizio Romano egyébként arról írt, hogy a veterán szélsőt az elmúlt napokban a Benfica környékezte meg, akik szeretnék még egyszer soraikban tudni a támadót. Di Maríát ezzel együtt szaúd-arábiai klubok is megkeresték, ám a futballista prioritása továbbra is az európai labdarúgás maradt. 

Agresti arra is kitért, hogy a csapat kapusa, Wojciech Szczęsny még 2024 júniusáig rendelkezik érvényes kontraktussal, ami viszont adott esetben további egy évvel meghosszabbítható lesz. Továbbra sem tudni, hogy a hálóőr BL-indulás elmaradásának esetén maradna-e a Bianconerinél, ugyanakkor elképzelhető, hogy az Öreg Hölgynek szüksége lenne egyes alapemberek értékesítésének ahhoz, hogy új játékosokat tudjon igazolni. E téren a szakíró szerint továbbra is Davide Frattesi jelenti az egyik fő kiszemeltet, akinek leigazolásán az elmúlt hetekben is sokat dolgoztak, Sergej Milinković-Savićot viszont nem figyeli a klub, mivel a szerb iránt egyelőre leginkább az AC Milan mutat érdeklődést.