Allegri: "Szeretnénk döntőt játszani Budapesten"

allegri_post_lecce.pngMassimiliano Allegri a JTV-nek adott ma interjút, kifejtve álláspontját a holnap hazai pályán megrendezésre kerülő Juventus-Sevilla Európa-liga-elődöntő kapcsán. A mester többek között beszélt a sérültekről, a kezdőcsapat felállításáról, illetve a támadósorról is megosztott néhány gondolatot. A sajtótájékoztatón elhangzottakat változtatás nélkül közöljük.

"Hamarosan Európa Liga-elődöntőt játszunk, egy olyan csapat ellen, amely négyszer nyerte meg az EL-t, valamint kétszer az UEFA-kupát, és ami egy igencsak összeszokott, és tapasztalt csapat, akik soha nem adják fel a mérkőzést, a végsőkig küzdenek. Jó játékra lesz szükségünk, és ez igaz a visszavágóra is, de egyelőre koncentráljunk csak a holnap estére."-nyitotta meg tájékoztatóját a Zebrák vezetőedzője.

"Nem tudom, mi fog történni. Felkészültünk, és semmi sem tántoríthat el bennünket a céljainktól. Olyan évünk van, amelyben hullámvölgyek és csúcspontok egyaránt előfordultak, és amiben mindenki beszélt és mindenki tudott mindent, velünk ellentétben, de mi megerősödve jöttünk ki ebből az egészből. Ott vannak ezek az Európa Liga meccsek, és a másik négy bajnoki meccs. A pályán, ahogy mindig is mondtam, a legjobbunkat kell nyújtanunk, meg kell próbálnunk bejutni az Európa-liga döntőjébe. Ez a következő lépés, továbbá mivel a pályán megszereztük a második helyet, azt meg kell most már tartanunk, így van még tennivalónk bőven. Ha az év végén is ott leszünk a dobogó második fokán, akkor elmondhatjuk magunkról, hogy megcsináltuk."

"Az egész csapat jól van, a tegnapi edzés remekül sikerült, érzem is a lábaimat. (A tegnapi edzésen General Max is beállt a játékosok közé – a szerk.) Nehéz lesz számomra is a holnapi kezdő kiválasztása. Vasárnap is mindazok, akik húsz percre, vagy negyedórára pályára léptek, segítettek a csapattársaiknak. Vlahović gólt lőtt, néhányan pedig újra egészségesek, ezáltal bevethetőek voltak. Biztos vagyok abban, hogy holnap is így lesz ez azokkal, akik a szerepet kapnak. Hangsúlyozom, hogy aki a kispadra kerül, az is egy szintén fontos láncszem lesz, mert frissen beállva megváltoztathatja a mérkőzést. Az egyikük játszhat 60-70 percet, a másik harmincat, a lényeg, hogy meghatározóak legyenek a nekik jutó játékpercekben."

A csatársorral kapcsolatban többen is azt várják, hogy az eddigi európai mérkőzéseken látottaknak megfelelően, holnap este is három támadóval áll majd ki az Öreg Hölgy, azonban erre nem kapott egyértelmű választ a nagyérdemű. 

"Szükségünk van a bergamói hozzáállásra, de tudatában kell legyünk annak, hogy egy olyan csapattal állunk szemben, amelyik már többször nyert a sorozatban, és tiszteletet érdemelnek".

Vlahovićot az Atalanta elleni mérkőzésen a közönség hergelte, rasszista megjegyzéseket tettek rá, amit a szerb futballista magára is vett, és nem hagyott szó nélkül. Ennek eredményeként sárga lapot kapott, és természetesen ez is témát szolgáltatott a sajtótájékoztatón.

"Nem beszéltem vele. Megértem, hogy a srácoknak nem könnyű, ha a rasszista megjegyzésekkel sértegetik őket, de jobb lenne, ha képesek lennének erőt venni magukon, és nem vennének tudomást ezekről a megnyilvánulásokról,  inkább csak hagynák, hogy az illetékesek megbüntessék ezeket az embereket."

"Nem lesz elég a meccsen három játékossal védekezni, miközben gólokat is kellene szereznünk. Tíz emberrel, sőt időnként tizenegy fővel kell majd védekeznünk. Az erősségeik ismeretében kell lecsapnunk rájuk, és a gyengeségeiket ki kell tudjuk majd használni. Igen nehéz és komplikált mérkőzés vár ránk, hiszen mégis csak egy elődöntőről beszélünk."

"Ő már tudja, mit kell tennie, az ilyen meccseken, ahol eredményre és kiváló teljesítményre van szükség, ott az argentint mindig megtalálod. A pályafutása önmagáért beszél." – mondta el Ángel Di María szerepével kapcsolatban.

Várhatóan Arek Milik is pályára léphet majd a találkozón, és a lengyel játékosról igen elismerően beszélt Allegri.

"Nem lepett meg, ismertük őt, mindazonáltal személyisége szempontjából pozitív meglepetést okozott, mivel egészen rendkívüli, és kiegyensúlyozott. Sokat adott, és még mindig sokat adhat a Juvénak. Boldoggá tesz az eddigi teljesítményével, amit az asztalra tett, kiváló vételnek bizonyult."

Sajnos a sérülés most sem került el mindenkit, a középhátvédek közül Bremer nem lesz bevethető holnap.

"Bremer nem fog játszani, izomfáradtságra panaszkodott. Nem tudom pontosan melyik, de valamely, felső combizom a probléma oka. Emiatt nem lesz ott, de nem nagy ügy, mivel a többiek mind jól vannak. Tegnap öröm volt nézni az edzést, és ma reggel ugyanezt éreztem. Lelkesedéssel és vágyakozással kell hozzáállnunk a meccshez. Az lenne az igazi, ha Budapesten mi is játszhatnánk a döntőn, de egyszerre csak egy kis lépés..."

"Hogy az EL a Sevilla sorozata lenne? Nehéz ezt megmagyarázni, ezt át kell élni. Ne felejtsük el, hogy a Juve az elmúlt hét évben két döntőt, és egy negyeddöntőt játszott, kétszer a csoportkörből a 16 között esett ki. Az  idei egy másik elődöntő kell legyen, most talán bejutunk a döntőbe, és talán nyerünk is. Nem lesz könnyű, hiszen a Sevilla rendkívül erős."

Arról, hogy esetleg egy olasz házidöntő is létrejöhet az idei Európa-liga döntőben, így vélekedett az olasz szakember. 

"Mindannyian döntőbe akarunk jutni, és úgy gondolom, hogy az idei nehézségek között a csapat jól teljesített, szakmai és erkölcsi szinten is. Nem volt könnyű. Húsz nap van hátra a szezonból, de ezek a legfontosabbak. A későbbi megítélést az fogja eldönteni, hogy bejutunk-e a döntőbe. Ha nem jutunk be, akkor a többiek jobban teljesítettek. Az utolsó négy meccsen a tőlünk telhető legjobbat kell nyújtanunk."