Allegri: "A mai egy csodálatos nap volt"

allegri_sporting.jpgA 15 bajnoki pont visszaszerzését követően egy talán még nagyobb kihívás várt a Juventusra, ugyanis a torinói együttesnek idegenben kellett kiharcolnia a továbbjutást az előző fordulóban az Arsenalt kiejtő Sportinggal szemben ahhoz, hogy kvalifikálja magát az Európa-liga negyeddöntőjébe, a Zebrák pedig egy jó iramú, kiélezett, s összességében izgalmas meccsen 1-1-es döntetlent játszottak a portugálokkal, melyet követően Max Allegri is csak elismerően tudott nyilatkozni. 

"A mai egy csodálatos nap volt, főként a továbbjutás kiharcolása miatt, amit csak rendkívül nehezen tudtunk elérni, ám végül sikert arattunk. Úgy vélem, hogy jó meccset játszottuk, különösen a második félidőben, mivel hatékonyan támadtunk, még akkor is, ha a befejezéseknél jóval eredményesebbnek kellene lennünk. A srácok jó teljesítményt nyújtottak, annak ellenére, hogy a találkozó vége felé egy kis szerencsére is szükségünk volt. Tisztában voltunk a párharc nehézségeivel és lehetséges buktatóival, azonban haza tudtuk hozni ezt a nagyszerű eredményt, egy olyan napon, mikor még a januárban elvett 15 pontunkat is visszaszereztük a bíróságon" – jelentette ki a Sky Sport Italia munkatársának. 

"A következő két hétben félre kell tennünk az Európa-ligát, s bele kell vetnünk magunkat a bajnoki küzdelmekbe, mivel utolsó négy mérkőzésünkből hármat is elveszítettünk. Bár igaz, hogy rendkívüli erőfeszítésekkel jár, ha az embernek három sorozatban kell pályára lépnie, s hogy formánkat a pontlevonás is befolyásolta, most mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy tartósan is bebiztosítsuk helyünket a legjobb négy között, főleg, hogy immár az érvényes táblázat szempontjából is itt állunk. Ma este mindenki remek produkciót tett le az asztalra, s egyaránt elégedett vagyok futballistáimmal. Éppen ezért nem is emelnék ki senkit, ahogy nem marasztalnám el egyetlen labdarúgómat sem, ugyanakkor mindenképpen megjegyezném, hogy három középpályásunknak kiváltképp jó meccse volt. 

Őszintén szólva számítottam rá, hogy águnk másik meccsén a Sevilla lesz a továbbjutó, mivel az andalúzok egy nagyon kemény csapatot alkotnak, akik jól játszanak, eredményesen cseleznek, ráadásul ők az EL rekordbajnokai, ami mindig előnyt jelent számukra ebben a sorozatban. A Manchester United elleni első összecsapásuk eredménye inkább mellettük szólt, s ugyan a futballban bármi megtörténhet, mégis az volt az érzésem, hogy ma este a spanyolok fogják megnyerni a párharcot. 

Eltekintve attól, hogy alapvetően is szeretek három középpályással futballozni, a rendelkezésemre álló játékosok tulajdonságai miatt is ez tűnt célravezetőnek. A Sporting ellen muszáj volt támadásokat vezetnünk, s egy nyíltabb felállást alkalmaznunk a torinói meccshez képest. Ezt alapvetően jól csináltuk, habár olykor túlságosan kapkodtunk a támadások során, főleg az ellenfél büntetőterületéhez közeledve. Az ilyen helyzetekben elengedhetetlen a higgadtság, mivel kellő átgondoltság nélkül nem lesznek jók a befejezéseink. Emellett mindenképpen növelnünk kell az átlövések számát is, mivel a végsőkig ki akarunk játszani egy-egy helyzetet, ami nem tesz jót góljaink mennyiségének. Alex Sandro ma este helyzet kötöttebben játszott annak érdekében, hogy Juan Cuadrado többször léphessen fel az akciókhoz, míg Federico Chiesa mind a védekezésből, mind pedig a támadások segítéséből kivette a részét, s taktikai szempontból is jól helyezkedett a pályán. 

Adrien Rabiot változatlanul hatalmas minőséggel bír, s továbbra is megvan benne a fejlődési potenciál, ugyanis néha nagyon jó helyzetben van, s mégsem vállalkozik lövésre. Ennek ellenére jelenléte hatalmas fontossággal bír számunkra, hiszen az egyik legfőbb alapemberünkké vált a szezon során. Ma este szép eredményt értünk el egy erős, s elismerést érdemlő csapattal szemben, akik egy kiváló mesterrel rendelkeznek Rúben Amorim személyében. Ennek ellenére viszont nem lehetünk elégedettek magunkkal, mivel folyamatosan javulnunk kell, vasárnap pedig máris egy nagy kihívás vár majd ránk a Napoli ellen, melyet az Inter elleni visszavágó, majd idővel az EL elődöntő párharca fog követni" – szögezte le Allegri.