Allegri és Alex Sandro a meccs előtt

allegri_pre_sporting_2.jpgA Juventus ma este a Sporting Lisszabon otthonában lép pályára az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján, s bár ugyan a CONI-hoz benyújtott fellebbezésről szóló ítélet elnapolása, valamint a legutóbbi bajnoki eredmények nem igazán szólnak a torinóiak mellett, a csapat mestere, Max Allegri, valamint brazil védője, Alex Sandro ennek dacára is magabiztosan és konkrét elképzelésekkel várták a meccset a tegnap esti sajtótájékoztatón. 

"Egyelőre nem vagyok biztos a felállást illetően. Annyi biztos, hogy Alex Sandro játszani fog, mivel aki részt vesz a meccs előtti sajtótájékoztatón, az általában pályára is szokott lépni. Wojciech Szczęsny visszatér majd a kezdőcsapatba, ám azt nem tudom, hogy a támadósorban milyen felállással készülhetünk a legeredményesebben, mivel néhány játékossal, egyebek mellett Federico Chiesával kapcsolatban kisebb gondok és kétségek merültek fel. Adrien Rabiot jól érzi magát, s minden bizonnyal az első perctől fogva a gyepen lesz majd" – szögezte le General Max. 

"Nem látom úgy, hogy különösebb gondolatokat kellene megfogalmaznom a CONI ítéletének elnapolásával kapcsolatban. Természetesen várjuk a döntést, azonban annak megszületése után rögtön félre is fogjuk tenni azt, mivel most egyedül a meccsre szabad összpontosítanunk. Reményeink szerint sikerül majd elérnünk az elődöntőt, azonban egyetlen találkozón bármi megtörténhet, az Európa-liga ezen szakaszában pedig nincsenek se könnyű ellenfelek, se pedig könnyű összecsapások. A Sporting egy kiváló alakulat, mely kiejtette a sorozat egyik legnagyobb esélyesének számító Arsenalt, ezzel is megmutatva nagyszerűségét. 

Leszögezhetem, hogy nem az a célunk, hogy kibekkeljük a továbbjutást, azaz biztosan nem fogunk a teljes mérkőzésen védekezni, mivel ez rendkívül nehéz feladat lenne, s nagyon sok szerencse kéne az 1-0-ás eredmény megőrzéséhez. Ezzel együtt persze kiváló teljesítményt kell nyújtanunk a védekező fázisban, sokkal jobbat, mint amit a torinói meccsen mutattunk. A jelenlegi a szezon eddigi talán legfontosabb pillanata, elvégre a Sporting elleni megmérettetés után vasárnap a Napolival csapunk össze, ezt követően pedig az Inter vár ránk a Coppa Italia elődöntőjében. 

Az idény elején nagyon rossz produkciót tettünk le az asztalra a Bajnokok Ligájában, ugyanakkor a Serie A-ban sikerült felkapaszkodnunk a legjobbak közé. Ennek ellenére persze foglalkoznunk kell azzal a ténnyel, hogy legutóbbi három idegenbeli meccsünkön háromszor is vereséget szenvedtünk, ám ezen csak péntektől fogva gondolkodhatunk majd. Nem vagyunk csalódottak amiatt, hogy kiestünk a BL-ből, mivel most az Európa-ligában kell maradandót alkotnunk, ha pedig sikerül megnyernünk a sorozatot, egy fontos trófea mellett a BL-indulás jogával is gazdagodhatunk. Az EL-serlegen túl a Coppa Italiában is képesek lehetünk a csúcsra érni, azonban a győzelem sosem magától értetődő, még akkor sem, ha a Juventus sorozatban megnyert kilenc Scudettója sokak szemében elvárttá tette a sikert" – összegzett a tréner. 

sandro_pre_sporting.jpg"A Sporting remek szezont fut a jelenlegi évadban, Lisszabonban pedig mindig nehéz pályára lépni ellenük, mivel szurkolóik fantasztikus hangulatot tudnak teremteni hazai környezetben. Remélhetőleg egy kiváló meccset látunk majd, s képesek leszünk kiharcolni a továbbjutást ellenfelünkkel szemben. Úgy vélem, hogy az aktuális idény eddigi részében én magam is a legjobb formám szerint játszottam, s ehhez is szeretném tartani magam, éppen ezért pedig nem gondolkodok a jövőn, mivel egyedül arra fókuszálok, hogy a csapat segítségére legyek" – hangsúlyozta Alex Sandro. 

"Teljesen természetes, hogy egy labdarúgó néha elgyengül egy-egy hibája után, ahogy az Nicolò Fagiolival is történt a Sassuolo ellen. Egy vereséget, vagy egy baklövést követően mindenkin máshogy jönnek ki az érzelmek és az adrenalin, ezt pedig tiszteletben kell tartanunk. Fagio egy közülünk, azonban még nagyon fiatal, ami miatt igyekszünk sokat segíteni neki, ő pedig korához képest rendkívül éretten kezeli a nehéz helyzeteket. Megítélésem szerint ő nem csak a Juventus jövője, hanem a klub jelene is egyben, s jót tesz a fejlődésének, ha időnként hibázik, még akkor is, ha ezután könnyekben tör ki. 

Holnap este valószínűleg én fogok játszani a védelem tengelyében, azonban nagyon elégedettek vagyunk Federico Gattival, aki remekül pótolt engem, s nagyszerű mentalitásról tett tanúbizonyságot. Ha jól érzem magam, megpróbálok az Öreg Hölgy rendelkezésére állni, miközben csak arra gondolok, ami a pályán történik, s amire közvetlen ráhatásom van. Ha fellebbezésünk nyomán visszakapjuk az elvett 15 pontot, nyilvánvalóan boldogok leszünk, ám most elsősorban a mérkőzéssel kell foglalkoznunk" – zárta szavait a brazil védő.