Lassan körvonalazódnak a nyári tervek

arthur_1.jpgA szezon végéhez közeledve egyre több játékos sorsa látszik körvonalazódni, értve ezalatt mind a kölcsönben futballozó, vagy éppen a jelenleg is a klubhoz tartozó labdarúgókat, néhány olasz hírforrás pedig a tegnapi nap folyamán az ezzel kapcsolatos információkat igyekezett megosztani a nagyérdeművel. A Corriere Torino mindenekelőtt arról írt, hogy annak ellenére, hogy Leandro Paredes a Lecce ellen megszerezte első találatát a klubnál, a Juventus biztosan vissza fogja küldeni az argentint a PSG-hez, azonban a klub vele ellentétben egyértelműen meg akarja tartani Ángel Di Maríát és Adrien Rabiot-t. 

A La Gazzetta dello Sport szerint Andrea Cambiaso június végén visszatérhet a Bianconerihez, miután Max Allegri szóbeli ígéretet tett neki arra vonatkozóan, hogy a következő évadban megmutathatja magát a fekete-fehéreknél. Mint ismert, az olasz futballista a védelem jobb- illetve bal szélén is bevethető, ami ugyancsak ígéretessé teszi őt a mester szempontjából, főleg úgy, hogy Juan Cuadrado rövidesen valószínűleg búcsút int a Zebráknak. 

Romeo Agresti úgy tudja, hogy Arthur biztosan vissza fog térni a Liverpooltól a nyáron, mivel sorozatos sérülései miatt a Vörösök egyáltalán nem számolnak vele, s egyébként is nagy nevekkel tervezik megerősíteni a középpályát, miközben Denis Zakaria jövője jelen állás szerint hasonlóan alakulhat a Chelsea-nél. Weston McKennie tekintetében sok minden függ attól, hogy a Premier League 17. helyén álló Leeds United képes lesz-e kiharcolni a bennmaradást, mivel ha a csapat kiesik, az amerikai nem szeretne velük tartani a másodosztályba. 

A transzferguru emellett Dejan Kulusevski helyzetére is kitért, mivel egyelőre nagyon valószínűnek tűnik, hogy a Tottenham Hotspurnak nem sikerül majd elérnie a BL-kvalifikációt érő helyek valamelyikét, ami a londoni klub kölcsönjátékosokat illető tervein is módosíthat. A svéd futballista a mostani szezonban 33 meccsen mindössze 2 gólig és 7 gólpasszig jutott, ami a közelébe sem ér a tavaly mutatott teljesítményének. Bár a Juventus kasszájába már most befolyt 10 millió euró a labdarúgó értékesítéséből, s a Sarkantyúsok a BL-szereplés hiányában is úgy dönthetnek, hogy 35 millió euróért végleg megveszik a támadót, nagyon sok múlik azon, hogy Antonio Conte távozása után ki lesz a gárda mestere, és hogy ő milyen tervekkel rendelkezik majd. 

Fabiana Della Valle végezetül kijelentette, hogy bár az Öreg Hölgy elvben már megegyezett a Napoli sportigazgatójával, Cristiano Giuntolival egy szerződéskötésről, a Juve trénere, Max Allegri inkább egy másik szakembert látna szívesen a Continassán, ami könnyen megzavarhatja a fekete-fehérek erőfeszítéseit, továbbá módosíthatja az eredeti elképzeléseket.