Allegri: "Az eredmények alapján jó idényt futunk"

allegri_pre_lecce_juve.jpgA Juventus holnap este tovább menetel a bajnokságban, legújabb ellenfele pedig a tabella 16. helyén tanyázó Lecce alakulata lesz, azonban Massimiliano Allegri szerint a csapat ennek ellenére sem veheti félvállról a mérkőzést, főleg annak fényében, hogy a hétközi forduló után vasárnap az Atalanta, jövő csütörtökön pedig a Sevilla vár majd az Öreg Hölgyre. 

"A minap sikerült elérnünk a 60 pontos határt, melyet még áprilisban kellett volna megtennünk, ám ez nem sikerült számunkra. Továbbra is apró léptekkel haladunk előre, s mindenképpen pozitívum, hogy a csapat hozzáállása teljesen más volt a Milánóban látottakhoz képest, értve ezalatt főleg az Inter elleni találkozó első 25 percét. A védekezés terén persze továbbra is javulnunk kell, ahogy akcióinknál is nagyobb hatékonyságot kellene mutatnunk. Holnap este egy teljesen másik összecsapást kell majd megvívnunk, egy olyan Leccével szemben, aminek nagyot kell küzdenie a bennmaradás kivívásáért, ami miatt erősnek és koncentráltnak, ugyanakkor tisztelettudónak is kell lennünk" – jelentette ki General Max az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatón. 

"Az idényt csak június eleje után tehetjük majd mérlegre. Jelenleg két fontosabb célunk van, a második hely elérése, valamint az Európa-liga döntőjébe való bejutás, a többi pedig még a jövő zenéje. A mostani szezonban egyaránt voltak körülöttünk pozitív és negatív dolgok, s most azon munkálkodunk, hogy régi formánkhoz visszatalálva ismét a győztesen útján haladhassunk. Az évad elején a bajnoki címért szerettünk volna harcolni, amiről viszonylag korán le kellett mondanunk, miközben a pályán, illetve azon kívül is szembesülnünk kellett kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel és rossz időszakokkal. Legfőbb feladatunk az, hogy a tudásunknak megfelelő legjobb módon zárjuk a szezont, ennek a célnak pedig ösztönöznie kell bennünket. 

Egy játékosnál természetesen az egyéni célkitűzések is nagyon jelentősek, ezeket viszont a kollektív érdekek alá kell rendelnie, s azok szolgálatába kell állítania. Lehet jól, vagy rosszul teljesíteni, ami miatt senkit sem szabad elmarasztalnunk, ám ha valakinek nem sikerült együttesben gondolkodnia, akkor nagyon rossz úton jár. Dušan Vlahović véleményem szerint jó produkciót nyújt, s a Bologna ellen is jól játszott. Még döntenem kell arról, hogy holnap pályára léphet-e kezdőként, vagy sem, azonban eddig elégedett vagyok vele, s azzal, amit közösen elértünk. 

A futball többek között azért szép és izgalmas, mert minden meccsnek külön története van, a sportág pedig mérkőzésről mérkőzésre változik. Az Inter elleni, múlt szerdai összecsapást követően sok szó esett a kimerültség szerepéről és más kifogásokról, amiket az ember általában akkor szokott hangoztatni, ha nem úgy megy a szekér, mint ahogy kellene. A srácok jó meccset játszottak Bolognában, s most is jó kondícióban vannak, a mentális tényező pedig mindig képes volt és képes is lesz különbséget teremteni a felek között. A Serie A-ban még számos pontot gyűjthetünk be, egyebek mellett két közvetlen rangadón is. Jelen pillanatban egyfajta minibajnokságot vívunk a riválisokkal szemben, ahol az a célunk, hogy utolérjük a minket egy ponttal megelőző Laziót, s leszakítsuk magunktól a bennünket üldözőket. 

Lehet, hogy Adrien Rabiot nincs olyan kiemelkedő formában, mint az idény nagy részében volt, azonban rá is az vonatkozik, ami a többiekre: elégedett vagyok vele, és a pihentetése miatt fennáll a lehetősége annak, hogy holnap csak a padon kezd majd. Ángel Di María jól van, s szerencsére maga mögött hagyta korábbi bokafájdalmait. Az argentin egy rendkívüli labdarúgó, akitől minden meccsen sokat várunk, ám a legfontosabb az, hogy neki is a csapat szolgálatába kell állnia, s ugyanez vonatkozik a többiekre is. Ángel egyértelműen képes lehet különbséget teremteni az gárdák között egy-egy találkozón, ezt az adottságát pedig ki is kell használnia. 

Nicolò Fagioli még sok mindenben fejlődhet, ahogy minden olyan játékos is, aki még nem döntött a visszavonulás mellett, ugyanis jó pap holtig tanul, ez pedig igaz a futballistákra is. Középpályásunk kétségkívül szintet lépett idén, mivel remek meccsei voltak, s bár jelentkezett nála egy pillanatnyi formahanyatlás, most ismét régi önmagát idézi, és nagy hasznunkra van, főleg a támadások segítésénél és a gólok előkészítésénél. A Bologna ellen nem azért cseréltem le őt, mert rosszul játszott, hanem mert az adott szituációban egy más típusú futballistára volt szükségünk, ám összességében rendkívül meggyőzően szerepelt. 

Februárban és márciusban sok jó eredményt értünk el, áprilisi visszaesésünk pedig részben az ebből fakadó fáradtsággal magyarázható. Ezekkel a helyzetekkel minden együttesnek meg kell küzdenie egy szezonban, mi pedig egészen a múlt hétig három fronton is nagy sikerek eléréséért harcoltunk. Ha április közepén arról beszélsz, hogy trófeák forognak kockán, akkor az azt jelenti, hogy jó idényt futsz. A győzelem gyakran egyenlő a jó produkcióval is, ám nem lehet mindig nyerni, s ez igazság szerint unalmas is lenne egy idő után. Mivel az elmúlt hetekben többször is kikaptunk, most az a célunk, hogy holnap visszatérjünk a siker útjára, mivel ez jó ideje nem sikerült nekünk, kiváltképp a bajnokságban. 

Manuel Locatelli vasárnap kiválóan futballozott, s egyébként is elégedettek vagyunk vele, ugyanis szinte mindig a Juventus rendelkezésére áll. Még ha olykor rosszabb produkcióval is áll elő technikai szinten, a védekezésben mindig számíthatunk rá, jelenléte pedig a csapatszellem tekintetében is nagyon fontos. Irreális lenne állandó csúcsformát várni el a labdarúgóktól, mivel van, hogy az ember a legjobb arcát tudja mutatni egy összecsapáson, s van, hogy a legrosszabb formájával rukkol elő. 

Gleison Bremer jól érzi magát, viszont neki is szüksége volt egy kis pihenésre, mivel rengeteg meccsen lépett pályára. Védőnknek ez az első éve a Juventusnál, az pedig, hogy háromnaponta pályára kell lépnie, nagy nyomást jelent számára. Holnap ismét a kezdőben fog szerepelni, míg Alex Sandrónak lehetőséget adunk a regenerálódásra, hiszen csapatunknak néha szüksége van a friss erőre és a játékosok rotálására. A jövő évről majd akkor fogunk gondolkodni, ha lejátszottuk a mostani szezon utolsó mérkőzését. Egyelőre nem tudjuk, hogy bejutunk-e a Bajnokok Ligájába, ami több szempontból is döntő fontosságú lenne számunkra. Most a feladatainkra kell összpontosítanunk, az elkövetkezendő 32 napban pedig minden lehetséges célt meg kell próbálnunk elérni, anélkül, hogy a következő évadon agyalnánk" – összegzett a mester.