Calvo: "Az eredmények Allegri mellett szólnak"

calvo_vs_sporting.pngA tegnap esti, Bologna elleni találkozó előtt a szokott módon a Juventus pénzügyi igazgatója, Francesco Calvo is nyilatkozott az olasz sportsajtónak, melyben rendkívül fontos dolgokról szót ejtve beszélt az új sportigazgató kinevezésének lehetőségéről, valamint arról is, hogy a klub egyértelműen Max Allegrivel képzeli el a jövőt, aki ennek nyomán a következő szezonban is maradni fog a kispadon. 

"Alapvető céljaink ebben a szezonban a második hely elérése, valamint az Európa-liga döntőjébe való bejutás voltak, mikor januárban kineveztek bennünket a Juventus igazgatótanácsának tagjaivá. Úgy vélem, hogy először el kellene érnünk a finálét, s csak ezután gondolkodhatunk egy esetleges győzelemről. Max Allegri pozíciójának megerősítése jelen pillanatban nyilvánvaló kell, hogy legyen, s mi is abszolút ebben gondolkodunk. Max annak idején egy négy éves projekt levezénylésének céljából tért vissza az Öreg Hölgyhöz, melynek még a felénél sem tartunk, hiszen a szezon még nem fejeződött be" – szögezte le a szakember a DAZN riporterének kérdésére. 

"Ismétlem, ez a projekt négy évre szól, ebből pedig még kettő sem telt el. Számunkra az a legfontosabb, hogy még egy ilyen, viszontagságokkal teli idényben is megvan bennünk a sikerre való vágy, emellett pedig továbbra is tanulni, fejlődni, továbbá javulni akarunk. Az erre vonatkozó igény egyaránt megtalálható a vezetőség tagjaiban, a mesterben, a szakmai stábnál dolgozó személyekben, s természetesen a játékosokban is. Allegri korábban tizenegy serleget nyert a Bianconerivel, valamint kétszer vezette csapatunkat a Bajnokok Ligája döntőjébe, az eredmények tehát kétségkívül mellette szólnak. 

Magától értetődő módon biztos terveink vannak a jövőre nézve, melyeket közösen, Federico Cherubini sportigazgatóval, illetve Allegrivel együtt határoztunk meg. A Juventus jelenleg egy gránittömb szilárdságával bír, a biztos alapok miatt pedig gond nélkül dolgozhatunk a jövő garantálásán. A prioritásunk a tabella második helyének elérése, valamint az EL-döntőbe való bejutás, esetleg a sorozat megnyerése. Bár jelenleg korántsem biztos, hogy a nyáron új vezetőségi tagjaink lesznek, bárki is érkezik majd a klubhoz, az lesz a feladata, hogy rövid időn belül beilleszkedjen struktúránkba, s megfeleljen az eddig elvégzett munkánknak. Úgy gondolom, érdemes leszögezni, hogy egyes konkrét szakemberek neveinél sokkal fontosabb alapot jelent a Juventus munkamódszere és rendszerezettsége, ami sosem egyetlen személytől függött. 

Megítélésem szerint, mikor egy teljes szezont töltesz a nehéz helyzetek kezelésével, mindig a következő pillanat lesz a legmegterhelőbb számodra. Amikor januárban megkaptuk a 15 pont elvételéről szóló ítéletet, fel sem tudtuk fogni annak súlyát, s eszméletlen nehézségekkel találtuk szembe magunkat. Miután sikerült túljutnunk az ebből fakadó gondokon, ismét egy negatív spirálba keveredtünk, ami miatt jelenleg a mostani számít az évad legnagyobb kihívást jelentő helyzetének. Ez a momentum egyúttal persze a legfontosabb is számunkra, mivel most jól kell irányt váltanunk, s csak a megfelelő percben szabad a szükséges sebességfokozatra kapcsolnunk, hogy újra visszatérjünk a győztes útra, s hogy elérjük céljainkat" – fogalmazott Calvo.