Calvo: "Allegri abszolút higgadt és eltökélt"

calvo.pngAz Öreg Hölgy pénzügyi igazgatója, Francesco Calvo a tegnapi, Spezia elleni mérkőzés előtt rövidebb interjút adott az olasz médiának, melyben arról beszélt, hogy Max Allegri mindig megvédte csapata labdarúgóit a média előtt, a Juventus pedig magabiztosan fog szembenézni a pontlevonás ügyében benyújtott fellebbezés miatt rá váró tárgyalással, addig viszont az együttes csak kis célokat tűz ki maga elé a mindennapokban. 

"A Juventus vezetősége mindig azt várja el a játékosoktól, hogy a pályán nyújtott produkciójukkal megfelelő válasszal szolgáljanak a külvilág történéseire. A pontlevonás óta csak nagyon kicsi célokban gondolkodunk, ahogy arról a minap Max Allegri is beszélt, a ma esti összecsapás pedig az első mini-célt jelenti ebben a folyamatban. Alapvetően magabiztosnak érezzük magunkat, mivel meg vagyunk győződve eszközeink hatékonyságáról, s tudjuk, hogy milyen lehetőségek állnak előttünk" – fogalmazott a DAZN riporterének. 

"A klubnál kiemelten figyelünk arra, hogy elérhetőek legyünk futballistáink számára. Maurizio Scanavino vezérigazgató, Federico Cherubini sportigazgató, illetve jómagam szinte állandóan a csapat közelében vagyunk, ami természetesen igaz Allegri mesterre is. A közelség, valamint az, hogy állandóan tájékoztassuk a keretet a Juventus aktuális ügyeiről, rendkívül fontos. A vezetőség tagjaiként kötelességünk ott lenni a srácok mellett, s folyamatos párbeszédet folytatni velük, valamint a gárda vezetőedzőjével. Ezeket a dolgokat persze nem lehet egy előre megszabott menetrend alapján végrehajtani, mivel a nap során szinte bármikor megejthetünk egy-egy beszélgetést. Egy sportvezető alkalmassága abban is rejlik, hogy fel tudja ismerni ezeket a helyzeteket, s érzékeltetni tudja a labdarúgókkal, hogy figyel rájuk. 

Ha valaki a Juventus kötelékében munkálkodik, hatalmas nyomás nehezedik rá, amivel mesterünk is tökéletesen tisztában van. Az elmúlt napok eseményében szerintem semmi rendkívüli nem volt, s nem gondolnám, hogy Max idegesebb, vagy feszültebb lenne a kelleténél. Való igaz, hogy sosem szerencsés összeveszni egy lelátón ülő szurkolóval, azonban ebben a helyzetben Allegri csak a jogtalanul kifütyült játékosait védte, így pedig a kérdéses pillanat egy rendkívül emberi gesztusnak tekinthető, még a körülmények ellenére is. A mindennapokban abszolút higgadtnak, koncentráltnak, továbbá eltökéltnek látjuk Maxot, aki azon dolgozik, hogy az együttes megfeleljen az elvárásoknak" – összegzett Calvo.