Allegri: "Boldog vagyok a Juventusnál"

allegri_after_bologna.jpgA Juventus tegnap este egy jó iramú, fordulatos és izgalmas mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott a Bologna otthonában, melyet követően a csapat mestere, Massimiliano Allegri is értékelte a látottakat, kijelentve, hogy fiai egy héttel ezelőtt biztosan elveszítettek volna egy ilyen találkozót, ezen felül pedig kitért a jövőjét firtató kérdésekre, s az egyes játékosokkal való konfliktusaira is. 

"Úgy vélem, hogy egy héttel ezelőtt biztosan elveszítettünk volna egy ilyen mérkőzést, ezért pedig a pozitív dolgokra kell fektetnünk a hangsúlyt: továbbra is vannak dolgok, amikben javulnunk kell, hiszen a támadásoknál és a befejezések terén rengeteg hibát követtünk el, értve ezalatt olyan szituációkat, mint Matías Soulé elkapkodott lövése, vagy Samuel Iling-Junior próbálkozása, aki egy kiváló cselsorozatot követően magára maradt, s a kapu fölé bombázta a játékszert. Ők ketten nagyon fiatal futballisták, akiknek mindössze tíz meccsük van a Serie A-ban. A Juventusban sosem könnyű dolog helytállni, az ilyen hibák pedig a fejlődés részét képezik" – jelentette ki a szakvezető a DAZN kérdésére. 

"A meccs utolsó perceiben ugyancsak volt két nagy lehetőségünk, melyeket nem tudtunk kihasználni. Az első félidőben igencsak nyíltsisakos játékkal rukkoltunk elő, s alapvetően sokat kockáztattunk, mivel a Bologna igyekezett magasan tartani a labdát, ami miatt mi is fentebb helyeztük el sorainkat és védvonalunkat. Ebből a felállásból néhányszor persze gond akadt, ám a mai eredmény azt jelenti, hogy már csak két pontra vagyunk a Laziótól és a második helytől, s továbbra is tartjuk előnyünket az üldözőkkel szemben. Szerdán újabb fontos kihívás vár majd ránk, ahol már valóban vissza kellene térnünk a sikerek útjára. 

A srácok jobban teljesítenek nyomás alatt, ami ma este is megmutatkozott. Teljesen normális, hogy a fiataloknak időre van szükségük ahhoz, hogy nagyobb tapasztalattal kezeljenek egyes helyzeteket. Soulé oldalán az ellenfél viszonylag sok támadást vezethetett, párszor pedig még jó labdák beadására is képesek voltak innen, ugyanakkor a védelem jó munkát végzett, ahogy a múlt heti, Napoli elleni találkozón is. Ma nagy volt bennünk a győzni akarás, s annak ellenére, hogy nem sikerült hazavinni a három pontot, számos lehetőséget alakítottunk ki a kapu előtt, teljesítményünk pedig egy jó alapot nyújthat számunkra a jövő heti összecsapásokhoz. Fontos, hogy három mérkőzés után ismét pontot szereztünk a bajnokságban, s hogy ismét képesek voltunk gólt szerezni. 

A félidőben elmondtam Arek Miliknek, hogy egy büntetőt mindig máshogy kell elvégezni, az ítéletet végrehajtani készülő játékosnak pedig tudnia kell, hogy melyik módszert alkalmazza. Támadónknak ma este keményen kellett volna lőnie a tizenegyest, vagyis egyszerűen csak célba kellett volna vennie az egyik sarkot, majd berúgni a labdát, elvégre ez egy túl fontos pillanata volt a meccsnek ahhoz, hogy ki akarjuk cselezni az ellenfél kapusát. Łukasz Skorupski jól ismeri Miliket, akivel remek barátok, ám ez nem jelenti azt, hogy megengedhetünk magunknak ilyen könnyelmű mozdulatokat. Arek egyébként ezen az egy momentumon kívül kiváló mérkőzést játszott technikai szempontból, ezért pedig nincs különösebb mondandóm számára. Hibák mindenkivel előfordulhatnak. 

Ma este igyekeztünk magasan tartani a védvonalunkat, amit még gyakorolnunk kell a későbbiekre nézve, ugyanakkor taktikánk összességében véve kifizetődött, mivel az első játékrészben számos esélyt teremtettünk magunknak, a második félidőben pedig sok nagyszerű megmozdulást produkáltunk a büntetőterület környékén. Egy ilyen taktika megfelelő alkalmazásához persze mindenkinek maximálisan rendelkezésre kell állnia, s teljes egészében a meccsre kell összpontosítania. Federico Chiesa fizikai szinten sokkal jobban van, ma pedig nagyszerű produkciót tett le az asztalra. Úgy vélem, hogy ő egy olyan támadó, akinek nincs egyetlen, igazi posztja, mivel bárhol képes a csapat segítségére lenni, állapotának függvényében. Nehéz lenne őt bekategorizálni, vagy adott sémákhoz kötni, azonban aki mellette játszik, annak nagyon nagy játékintelligenciával kell rendelkeznie. 

Természetesen maximálisan érzékelem a klub felém mutatott bizalmát, egészen attól a naptól fogva, hogy visszatértem a Juventushoz. Meggyőződésem, hogy a mostani a szezon legnehezebb pillanata, mivel az idény vége felé haladva csökkenhet a fegyelem és a motiváció, melyet az sem segít, hogy csak a tabella harmadik helyén állunk, miközben célunk az ezüstérem megszerzése lenne. Alapvetően jó munkát végzünk, mivel nagyon jó fiatalokat hoztunk a kerethez, akik kirobbanó energiával bírnak. Arra törekszünk, hogy minél hamarabb bebiztosítsuk a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek valamelyikét, lehetőleg a dobogó második fokát, azonban egyszerre csak egy lépést tarthatunk szem előtt. Boldog vagyok amiatt, hogy a Juve mestere lehetek, s biztos vagyok benne, hogy ez így is fog maradni" – összegzett Allegri. 

A meccs összefoglalója: