A Juve leigazolná Koulibaly-t?

koulibaly_2.jpgA napokban egy meglehetősen érdekes pletyka röppent fel az olasz sportsajtóban, ugyanis több itáliai forrás szerint a Juventus már most erősen gondolkodik a csapat védelmének megerősítésén, e folyamat keretében pedig várhatóan megpróbálja majd leigazolni a Chelsea szenegáli labdarúgóját, a már tavaly nyáron is csábított Kalidou Koulibaly-t. 

A La Gazzetta dello Sport szerint Max Allegri a jelenlegi szezonban csak egyfajta kényszermegoldásként alkalmazta a három védős felállást, a következő szezonban pedig a csapat stabilizálásának céljából visszatérne a négy védős rendszerhez, amiben a jelenlegi középhátvédek közül egyedül Gleison Bremerre tekintene stabil pontként, az egykor a Napoli alapemberének számító afrikai játékost pedig a brazil mellé szerződtetné. 

A milánói lap szerint a tréner és Koulibaly között egy informális telefonbeszélgetés formájában már megtörtént a kapcsolatfelvétel, a Juventus pedig egy ahhoz hasonló ügylet keretében igazolná le a szenegálit, ahogy azt a Chelsea tette Romelu Lukakuval, vagy egy kölcsönszerződés révén, vételi opció nélkül hozná Torinóba a harmincegy esztendős labdarúgót. 

Az ismertebb olasz újságíró, Daniele Longo szintén arról írt, hogy a Bianconerinél felmerülhet a védő neve, miután a Chelsea alaposan fontolóra vette Koulibaly eladását, lévén, hogy a londoni Kékeknek így is rengeteg középhátvédjük van, a veteránok közül pedig inkább a még mindig kiváló Thiago Silvát tartanák meg. A szenegáli futballista jelen pillanatban 10 millió eurót keres az angol együttesnél, melyet az Öreg Hölgy szinte biztosan nem tudna biztosítani számára, azonban ha a játékos is nyitott lenne a váltásra, elképzelhető, hogy a bércsökkentésbe is belemenne. 

Longo kijelentette, hogy a Juventus csak és kizárólag akkor kezdene tárgyalásokat az ügyben, ha a Chelsea megvalósíthatónak tekintené a Zebrák által felkínált kölcsönszerződést, vagy alacsony összegű vételi opciót, tekintettel a játékos korára és londoni helyzetére. A szakember úgy tudja, hogy Koulibaly ügynöke egyébként már tavaly nyáron is a fekete-fehéreknél szerette volna látni képviseltjét, aki ekkor viszont a kékmezes gárdát választotta, ugyanakkor könnyen lehet, hogy idén az eredeti forgatókönyv is megvalósul majd.