Allegri: "Jövőre harcban leszünk a bajnoki címért"

maxi_napoli.jpgA Juventus a Serie A aktuális fordulójában vitatott körülmények között szenvedett 0-1-es hazai vereséget a listavezető Napoli együttesétől, melyet követően a Bianconeri mestere, Max Allegri is megtette ilyenkor szokásos értékelését a sajtónak, kijelentve, hogy minden téren meg volt elégedve a játékvezető tevékenységével, emellett pedig azt is leszögezte, hogy meggyőződése szerint a Zebrák jövőre harcban lesznek a Scudettóért. 

"Nagy kár, hogy ma este vereséget szenvedtünk, mivel eredményesebbek is lehettünk volna a gólszerzés terén, egyes helyzeteknél pedig mintha egyik pillanatról a másikra blokkoltunk volna le. Ezen a téren még mindenképpen fejlődésre szorulunk, ugyanakkor elégedett vagyok a srácok produkciójával. Federico Chiesa és Ángel Di María beállásával egyszerre hoztunk be a pályára két technikás labdarúgót, az általuk mutatottak pedig igazolták is döntésünk helyességét: Fedének volt egy jó támadási kísérlete, melyet csak Hirving Lozano tudott megakasztani, Ángel pedig szerzett egy később érvénytelenített találatot. Alapvetően jó meccset játszottunk, éppen ezért pedig nagyon fáj a vereség, főleg annak fényében, hogy a Napoli találata előtt kissé könnyelműek voltunk, ami végül a vesztünket okozta" – fogalmazott a DAZN kamerái előtt. 

"A gól a mérkőzés 93. percében született, mikor jobban kellett volna védenünk a kapunk előtti területet, azonban a Juan Cuadrado esése miatti reklamálás megakasztott minket, s későn értünk vissza a kapunk elé. Úgy gondolom, hogy az ilyen szituációk elengedhetetlenek a srácok fejlődéséhez, mivel ennek köszönhetően megtanulják, hogy bizonyos helyzetekben nem vehetjük magától értetődőnek, hogy valóban szabálytalanság történt, s hogy emiatt meg fogják állítani a játékot. Ha nem figyelünk eléggé, az ellenfél könnyen felépíthet egy akciót, ami akár góllal is végződhet, mint ahogy az most is történt. Csalódott vagyok a vereség miatt, ugyanakkor tudni kell, hogy ma egy nagyon erős Napolitól kaptunk ki, egy olyan gárdától, ami teljességgel megérdemli a Scudettót. Éppen ezért lett volna jó ma este győzelmet aratni ellenük, különösen annak fényében, hogy legutóbbi öt találkozónkból négyet is elveszítettünk a bajnokságban. 

Ennek ellenére persze még mindig a bennünket üldöző csapatok előtt vagyunk, így pedig most nagy higgadtságra van szükségünk, különösen azért, mert szerdán fontos meccs vár ránk a Coppa Italiában. A játékvezetői határozatok ellen semmit sem tehetünk, így tehát el kell fogadnunk őket, különösen akkor, ha egy bíró olyan jól irányítja az eseményeket, mint ahogy azt ma este Michael Fabbri tette. Az eredményen nem tudunk utólag változtatni, ezért pedig bele kell törődnünk a döntésekbe, még akkor is, ha azok hátrányt jelentenek ránk nézve. 

Fabio Miretti és Matías Soulé jó meccset játszottak, és egyébként is fontos szerepet töltenek be csapatunkban, mai produkciójuk pedig ismét megmutatta, hogy mennyit fejlődtek az idény kezdete óta. Chiesa tíz hónapon át nem léphetett pályára, jelenleg pedig még mindig a lábadozás fázisánál tart, s bízunk benne, hogy a nyári felkészülés során megerősödik annyira, hogy jövőre ismét tudása szerint tudjon futballozni. Di María nemrég két összecsapást is végigjátszott, ami miatt szüksége volt a regenerálódásra, így pedig úgy határoztunk, hogy ma este csak csereként fogunk számolni vele. Dušan Vlahovićot pihentetni szerettem volna, mivel csütörtökön sok energiát vesztett a Sporting ellen, Arek Milik pedig remekül pótolta őt. 

Tudtuk, hogy egy erős ellenféllel fogunk találkozni, egy olyan alakulattal, ami abszolút megérdemli, hogy a magasba emelhesse a Scudettót az idény végén. Ha ilyen szemmel tekintünk a mérkőzésre, nem lehet kérdés, hogy jól teljesítettünk. Idén számos nehézséggel kellett szembenézünk, különösen a 15 pont elvételét követő időszakban, jelenleg azonban ismét 59 ponttal rendelkezünk, három egységgel megelőzve a Milant, s ha nem tévedek, öttel az Intert. A bajnoki évadból még hét meccs van hátra, a következő fordulóban pedig az lesz a feladat, hogy visszatérjünk a siker útjára, mivel a BL-helyek bebiztosításához még szükségünk van néhány pontra, melyeket jó lenne minél előbb megszerezni. 

Az utóbbi időszakban egy minden szempontból szürreális helyzettel kellett megbirkóznunk, a srácok pedig csodálatosan viselkedtek, úgy a pályán, mint azon kívül. Nagyon jelentős eredményeket értünk el ebben a szezonban, s éppen ezért mosolyogtatnak meg egyes, velünk kapcsolatos, s általában negatív kritikát megfogalmazó vélemények, elvégre az ezeket hangoztató egyének semmit sem tudnak rólunk, s csak hallomás alapján tájékozódnak. Most az a legfontosabb, hogy megtegyük az utolsó szükséges erőfeszítéseket, mivel jelenleg 59 pontunk van, ami reálissá teszi számunkra a második hely elérését is. Alapvetően végtelenül nyugodtnak és higgadtnak érzem magam, többek között azért, mert elégedett vagyok a csapatommal. Meggyőződésem, hogy az idei év teljesítménye jó alapot jelenthet nekünk a következő szezonra nézve, jövőre pedig biztosan harcban leszünk majd a bajnoki címért" – zárta szavait a tréner. 

A meccs összefoglalója: